Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Arhiva stiri
2020.12.22
Turismul și educația printre prioritățile consultării publice
Investițiile în turism au fost desemnate ca fiind cele mai importante anul viitor în rândul celor care au completat chestionarul online din cadrul consultării publice privind bugetul orașului Borsec. Consultarea publică s-a desfășurat între 11-18 decembrie, sondajul fiind efectuat exclusiv online.
2020.12.08
Internet wireless gratuit în spațiile publice din oraș
O rețea de internet wireless compusă din 12 puncte de acces a fost instalată în spațiile publice din Borsec. Proiectul, în valoare de 15 mii de euro, a fost realizat în cadrul programului WiFi4EU, finanțat de către Uniunea Europeană.
2020.12.07
Alegeri: prezența în Borsec aproape de media pe țară
Mai mult 600 de persoane s-au prezentat la vot în cadrul alegerilor parlamentare desfășurate duminică la Borsec. UDMR a primit cele mai multe voturi, iar pe plan național PSD a câștigat alegerile, conform rezultatelor parțiale transmise de Biroul Electoral Central.
2020.12.04
Alegeri parlamentare în vremea pandemiei 
Peste 2000 de alegători din Borsec sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a-şi alege reprezentanții în Parlamentul României. La fel ca în cazul alegerilor locale, pandemia de COVID-19 a determinat noi reguli de desfăşurare a votului de duminică, votanții fiind nevoiţi să respecte anumite măsuri de protecţie sanitară, pentru a evita răspândirea noului coronavirus.
2020.12.04
Să trăim spiritul Crăciunului!
Sâmbătă seara, la Borsec va fi pornit iluminatul festiv, fără fast, odată cu corpurile de iluminat stradal. Deși evenimentele tradiționale pentru această perioadă au fost anulate, este important ca orașul să ofere locuitorilor măcar o mică parte din spiritul Crăciunului.
2020.12.03
Bugetul local va fi mai bogat cu 40%!
Președintele Klaus Iohannis a promulgat vinerea trecută actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii minelor nr. 85/2003, care prevede că 80% din redevența minieră obținută din activități de exploatare a resurselor la suprafață şi a apelor minerale carbogazoase sau necarbogazoase se constituie venit la bugetul autorităților locale. Pentru Borsec această modificare înseamnă o creștere de 40% a bugetului local.
2020.11.27
Primăria va cumpăra tablete elevilor în valoare de 100 mii lei
Similar cu mai multe primării din regiunea Giurgeu, orașul Borsec va rezolva din bugetul propriu achiziționarea de tablete pentru elevii care întâmpină probleme în accesarea educației online. În acest scop vor fi folosiți 100.000 de lei.
2020.11.19
Asociere în vederea finalizării construcției centrului de tratament
Un contract de asociere privind construcția centrului balnear a fost semnat astăzi între Consiliul Județean Harghita și Primăria Borsec. Evenimentul a avut loc în cadrul ședinței extraordinare a consiliului local. Prin această asociere Consiliul Județean acordă o finanțare de 2 milioane de lei pentru finalizarea investiției. Evenimentul a putut fi urmărit live prin intermediul rețelei de socializare Facebook.
2020.11.16
„kARakTer” – casa artei creative
Plimbându-ne în stațiunea Borsec, la un moment dat pe Bulevardului 7 Izvoare putem observa un magazin mai deosebit. Intrând  în atelierul de artizanat „kARakTer” este ca și cum am fi păşit într-o altă lume. Mediul creat de cuplul Kopacz, Tekla și György ne ghidează în misterele artei „handmade”.
2020.11.10
Albui István este noul viceprimar al orașului Borsec
Luni s-a desfășurat prima ședința ordinară a noului consiliu local investit după alegerile locale din septembrie. Cu această ocazie, a fost ales și noul viceprimar al orașului: Albui István va putea ocupa funcția pentru următorii patru ani.
2020.11.06
Noi restricții intră în vigoare luni!
Mai multe măsuri de restricție au fost adoptate joi noapte de către Comitetul Național de Situații de Urgență. Aceste măsuri vor intra în vigoare începând de luni, și vor fi valabile 30 de zile.
2020.10.29
Primarul Mik József a fost investit în funcție
Conform restricțiilor legate de pandemie, în sala de spectacol a casei de cultură din localitate a fost învestit în funcție primarul reales al orașului Borsec, Mik József și s-a constituit noul consiliu local. La ședința festivă a fost prezent și prefectul județului Harghita, Ion Proca, respectiv deputatul UDMR Bende Sándor.
2020.10.26
Mik József: Mulțumim pentru încredere!
Rezultatele alegerilor locale sunt deja cunoscute de câteva săptămâni, Mik József câștigând un nou mandat de primar cu 73% din voturile exprimate, iar UDMR a câștigat 7 din cele 11 locuri din consiliul local. Despre scrutinul recent încheiat am discutat pe scurt cu primarul reales.
2020.10.22
Zeci de cărți cumpărate pentru biblioteca orășenească
Mai multe volume maghiare și române au fost cumpărate de către Primăria Borsec pentru biblioteca orășenească. Peste 6 mii de lei au fost cheltuiți în acest scop.
2020.10.19
Se pot depune cererile pentru ajutorul de încălzire
Primăria orașului Borsec aduce la cunoștință celor interesați, că începând cu data de 20 octombrie 2020, pot prelua cererile-tip şi declarațiile pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței pe perioada sezonului rece noiembrie 2020-martie 2021, de la biroul compartimentului social din cadrul primăriei situat în incinta căminului cultural din Borsecul de jos.
2020.10.17
Noi măsuri anti-Covid au fost adoptate la nivelul județului!
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Harghita, a adoptat o serie de măsuri pentru reducerea riscului de contaminare cu noul coronavirus la nivelul județului Harghita. Noile măsuri intră în vigoare duminică, 18 octombrie ora 23. Sunt măsuri generale, cu specificații în funcție de incidența cazurilor Covid pe raza localităților. În cazul orașului Borsec numărul infecțiilor Covid în acest moment nu depășește 1,5 cazuri/1000 de locuitori.
2020.10.16
A început reabilitarea clădirii primăriei
Zilele trecute au început lucrările de reabilitare a clădirii primăriei. Proiectul în valoare de peste 1 milion de lei este finanțat din fonduri europene. Până la finalizarea lucrărilor birourile care au program de lucru cu publicul își vor desfășura activitatea în incinta casei de cultură din Borsecul de jos.
2020.09.28
Mik József a obținut un nou mandat în fruntea orașului Borsec
Peste 1000 de persoane s-au prezentat la vot în cadrul alegerilor locale desfășurate duminică la Borsec. În urma numărătorii voturilor Mik József, actualul edil al localității, a obținut un nou mandat de primar.
2020.09.25
Alegeri locale în vremea pandemiei 
Peste 2000 de alegători din Borsec sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a-şi alege primarul, preşedinele consiliului judeţean, dar şi pe cei care vor face parte, timp de patru ani, din consiliile local şi cel judeţean. Pandemia de COVID-19 a determinat noi reguli de desfăşurare a votului de duminică, pentru prima dată votanții fiind nevoiţi să respecte anumite măsuri de protecţie sanitară, pentru a evita răspândirea noului coronavirus.
2020.09.08
Peste trei săptămâni avem alegerile locale
În data de 27 septembrie anul curent, duminică, vor avea loc alegerile locale în România. La Borsec, ca și în anii precedenți, cele două circumscripții vor fi în clădirea primăriei și la Liceul Tehnologic "Zimmethausen".
2020.09.02
„Ceaun” de Cultură și Outdoor, la Borsec!
În weekend-ul 4-6 septembrie, Borsec-ul pre(gătește) un Ceaun de Cultură și Outdoor!
2020.08.05
Borsec se pregătește pentru o investiție privind creșterea eficienței energetice
Peste 80% din energia utilizată pentru iluminatul public în  localitatea Borsec va fi economisită imediat ce programul de modernizare aprobat de consiliul local în ședința din luna iulie va fi implementat.
2020.07.29
Din pasiunea pentru cai a înflorit o afacere
De la mijlocul lunii iulie, locuitorii Borsecului și turiștii care vizitează stațiunea au parte de o experiență aparte. O trăsură trasă de cai, care amintește de Vestul Sălbatic, a început să parcurgă străzile din stațiune.
2020.07.24
Cu un pas mai aproape de proiectul de 7 milioane euro
Un proiect de mare anvergură inițiat de către Primăria Borsec este cel depus în cadrul Programului Operațional Regional. Este vorba de un proiect integrat, prin care se vor efectua investiții de 7 milioane de euro, care vor cuprinde construcţii noi, reconsolidarea unor construcţii publice, dezvoltarea infrastructurii din oraş şi modernizarea zonelor publice. Proiectul a fost declarat eligibil de către autoritatea de management, acesta fiind unul dintre cei mai importanți pași până la semnarea contractului de investiție.
2020.07.16
Starea de alertă a fost prelungită!
Guvernul a adoptat, în şedinţa extraordinară de miercuri seară, Hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu 30 de zile şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
2020.07.10
Urșii se plimbă deja prin centrul Borsecului
Prezența urșilor cauzează tot mai multe neplăceri pentru locuitorii din Borsecul de Jos. Prezența animalelor este aproape zilnică, aceștia intrând chiar în centrul orașului în timpul zilei. Primăria a notificat de mai multe ori autoritățile competente, solicitând întreprinderea măsurilor necesare pentru înlăturarea pericolului. Din păcate nu s-a primit nici un răspuns.
2020.07.03
Urșii se plimbă prin oraș
Prezența urșilor cauzează neplăceri pentru locuitorii din zona blocurilor ANL și a locuințelor sociale. La intrarea în oraș dinspre Toplița, prezența animalelor este aproape zilnică, aceștia intrând în zonele locuite chiar și în timpul zilei. Primăria a cerut autorităților competente întreprinderea măsurilor necesare pentru înlăturarea pericolului.
2020.07.02
Borsecul își așteaptă oaspeții!
Orașul nostru este gata să-și întâmpine turiștii în siguranță. Majoritatea locurilor de cazare au luat măsurile necesare solicitate de către autorități, iar spațiile noastre publice sunt gata să-și primească oaspeții. Mai mult, sâmbătă de la ora 10 își deschide porțile una dintre cele mai mari atracții ale stațiunii: pista de bob de vară.
2020.07.01
Comunicat: Infecția cu coronavirus confirmată și la Borsec
Oricât de mult ne-am fi dorit, din păcate nici orașul nostru nu a fost ocolit de infecția cu coronavirus. În ultimele zile a fost confirmat un caz de infecție cu COVID 19, persoana în cauză fiind internată în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc. Familia bolnavului este în izolare la domiciliu.
2020.06.26
Programul de alocare a terenurilor, un real succes
În urmă cu mai bine de un deceniu, Primăria Borsec a demarat un program de alocare gratuită a unor loturi de teren tinerilor din oraș, în scopul construirii de case. Succesul inițiativei este ilustrat de numărul mare de locuințe construite în ultimii ani, cât și numărul lucrărilor în desfășurare.
2020.06.17
Starea de alertă prelungită cu 30 de zile
Guvernul a decis marți prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu 17 iunie.
2020.06.15
Noi măsuri de relaxare începând de astăzi
Începând de astăzi, autoritățile din România ridică o serie de restricții impuse din cauza epidemiei de coronavirus, aceasta fiind a treia etapă de relaxare stabilită de autorități.
2020.06.10
Dispensar: au început lucrările de reabilitare
Peste 2 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru reabilitarea clădirii dispensarului uman din stațiunea balneară Borsec. Prin proiectul finanțat din fonduri guvernamentale, se are în vedere extinderea serviciilor medicale din localitate.
2020.06.05
Situație dificilă pentru firmele din Borsec
Primăria orașului Borsec a desfășurat în perioada 8-18 mai o consultare publică pe internet despre influențele pandemiei manifestate în orașul nostru. Scopul nostru a fost să aflăm cum a influențat pandemia viața locuitorilor. În același timp am consultat firmele private din localitate.
2020.06.03
Consultare publică: majoritatea respondenților apreciază activitatea primăriei
Primăria orașului Borsec a desfășurat în perioada 8-18 mai o consultare publică pe internet despre influențele pandemiei manifestate în orașul nostru. Scopul nostru a fost să aflăm cum a influențat pandemia viața locuitorilor, respectiv cum a fost apreciată activitatea instituției noastre pe perioada stării de urgență.
2020.05.29
Începând de luni se deschid terasele
La 28 mai, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat Hotărârea nr. 26 prin care se prevăd măsurile de relaxare aplicabile începând cu data de 1 iunie.
2020.05.26
Festivalul de gastronomie „Ceaun Borsec Festival” anulat
Ceaun Borsec Festival anunță că ediția a 3-a a evenimentului a fost anulată,  pentru o dată care se va stabili în funcție de recomandările venite din partea autorităților privind organizarea festivalurilor în următoarea perioadă.
2020.05.22
Mulțumiri voluntarilor!
Pe durata stării de urgență, în majoritatea localităților din regiune, o echipă de voluntari a ajutat  primăriile să se asigure că persoanele în vârstă nu duc lipsă de nimic. Acest lucru nu a fost diferit nici în localitatea Borsec.
2020.05.22
Regulile purtării măștilor de protecție
Conform ordinului aprobat de ministerul sănătății, pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei,
2020.05.15
S-a instituit starea de alertă
România a ieșit la miezul nopții din starea de urgență, după 60 de zile și se instituie starea de alertă pentru 30 de zile. Deciziile au fost luate în prima ședință a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care s-a desfășurat joi seara. Redăm, pe scurt, măsurile anunțate.
2020.05.07
Consultare publică în contextul pandemiei covid19
Primăria orașului Borsec inițiază, în perioada 7-15 mai 2020, o consultare publică pe internet despre influențele pandemiei manifestate în orașul nostru. Scopul nostru este să aflăm cum a influențat pandemia viața locuitorilor. Ne interesează în același timp cum este apreciată activitatea instituției noastre pe perioada stării de urgență.
2020.04.30
Furnizorii de servicii medicale din Borsec au primit echipamente de protecție
Mai multe rânduri de echipamente de protecție au fost predate joi de către administrația locală cadrelor medicale din Borsec.
2020.04.28
Școlile nu se mai redeschid în acest an de învățământ
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că școlile nu se vor mai deschide în acest an de învăţământ – a relatat agenția de știri Agerpres.
2020.04.27
Primarul József Mik: tot personalul primăriei merită laude
Lucrul în primăria din Borsec nu s-a oprit pe perioada stării de urgență. O serie de proiecte au fost pregătite în săptămânile care au trecut, și s-a făcut administrarea proiectelor care sunt în derulare. „Avem foarte mult de lucru în privința proiectelor care sunt derulate de primărie. Este o muncă care nu se vede din exterior, dar care este esențială pentru a putea duce la bun sfârșit aceste proiecte de dezvoltare” – a explicat primarul József Mik.
2020.04.21
Șase săptămâni de la instituirea stării de urgență
Situația în Borsec după aproape șase săptămâni de stare de urgență, marți, 21 aprilie 2020.
2020.04.14
Donații de peste 2 milioane de lei pentru spitalul județean
În cursul săptămânii trecute mai multe donații au fost oferite Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, continuarea acestora contribuind la pregătirea în vederea gestionării pandemiei. Valoarea donațiilor de până acum depășește  suma de două milioane de lei. Cooperarea are și rezultate palpabile: 91 de paturi din spital au fost dotate în săptămânile trecute cu rețea de oxigen.
2020.04.10
Spitalul județean: Măsuri de prevenție pe secțiile de obstetrică-ginecologie și neonatalogie
Pe durata pandemiei de coronavirus, pentru siguranța mamelor și nou născuților au fost introduse noi reguli pe secțiile de obstetrică-ginecologie și neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc.
2020.04.09
Nu avem persoane infectate cu coronavirus
Situația în Borsec după trei săptămâni de stare de urgență.
2020.04.06
Îngrijirea la domiciliu cu simptome ușoare
OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a elaborat acest ghid rapid pentru a răspunde nevoii de recomandări cu privire la îngrijirea la domiciliu în condiții de siguranță a pacienților suspecți de infecție cu noul coronavirus (COVID-19), care prezintă simptome ușoare, și cu privire la măsurile de sănătate publică legate de gestionarea contactelor.
2020.04.03
Lămuriri legate de restricțiile din ordonanțele militare
Ce puteți și ce nu aveți voie să faceți. 37 de întrebări și răspunsuri.
2020.03.31
Majoritatea oamenilor primesc cu bucurie ajutorul voluntarilor
Viața noastră a fost complet „răsturnată” de răspândirea coronavirusului. Autoritățile au fost obligate să dispună măsuri fără precedent pe timp de pace, una dintre cele mai incomode fiind restricţionarea circulaţiei. Dintre cele mai afectate grupuri în privinţa restricţiilor, se află grupul persoanelor de vârstă înaintată. Întrucât vârstnicii sunt cei mai predispuşi la această boală, aceştia sunt supuşi celor mai stricte restricţii de circulaţie.
2020.03.30
Teleșcoală la TVR, predare online la școala din Borsec
În acord cu misiunea sa publică, TVR se implică în pregătirea elevilor pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat şi difuzează programe educative. Lecțiile pot fi urmărite din 16 martie la TVR 2, online pe canalul de YouTube al TVR, pe TVR+ şi pe tvr.ro. Iar de astăzi acestea pot fi urmărite și în limba maghiară. În acest context, elevii din Borsec pot participa la cursuri online organizate de către Liceul Tehnologic Zimmethausen.
2020.03.16
Comunicat: măsurile luate de CLSU Borsec
Având în vedere  hotărârea nr. 1/2020 privind aprobarea unor măsuri preventive în vederea gestionării epidemiei de Coronavirus SARS COV-2, COMITETUL LOCAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL ORAŞULUI BORSEC a luat hotărât o serie de măsuri care intră în vigoare de îndată.
2020.03.11
Comunicat: măsurile pentru prevenirea infecției cu coronavirus
Deoarece și în România au fost confirmate cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus (COVID-19), Primăria Borsec vă atrage atenția asupra măsurilor care trebuiesc luate pentru a preântâmpina răspândirea virusului.
2020.03.03
Cititul cărţilor încă este „la modă”
În ciuda extinderii lumii digitale, cu încredere putem spune că Biblioteca Orăşenească „Kamenitzky Antal” şi anul trecut a fost vizitată. Cercul de lectură existent a fost mărit prin sosirea a noi membri, în mare parte copii, dar și adulții au profitat de facilitățile bibliotecii. Despre funcționarea instituției am discutat cu doamna Kiss Éva.
2020.02.26
Programul de reabilitare termică a blocurilor ar putea continua
Primăria intenționează să continue programul de izolare termică din fonduri europene a locuințelor. În stațiunea balneară au rămas de renovat 3 blocuri și un bloc de garsoniere, prin proiectul actual ar fi reabilitate cele trei blocuri de locuințe.
2020.02.21
Mai mult de jumătate din buget este alocat investițiilor
Anul curent începe la Borsec în condiții mai favorabile decât anul 2019, deoarece consiliul local a reușit să adopte mult mai devreme bugetul pe anul 2020.  După cum arată cifrele, în acest an localitatea Borsec beneficiază de un buget de 15,8 milioane de lei, din care 6,8 milioane de lei sunt alocate pentru secțiunea de funcționare, iar restul pentru finanțarea diferitelor investiții.
2020.02.11
Ecouri…
De foarte multe ori ne întrebăm sau încercăm să ne imaginăm cât mai realistic viitorul.
2020.02.05
Valul de investiții continuă și în acest an
Anul curent începe la Borsec în condiții mai favorabile decât 2019. Asta deoarece bugetul primăriei poate fi finalizat încă de la începutul lunii februarie, ceea ce va face ca lunile următoare să fie mai previzibile. În opinia primarului József Mik, pe lângă investițiile făcute de primărie, este important ca localitatea să aibă un mediu antreprenorial și civic puternic.
2020.01.16
La Borsec se plătesc impozite indexate
Impozitele şi taxele aferente anului 2020 au fost indexate doar cu rata inflației, nefiind percepută nici o altă majorare. Totodată primăria a decis introducerea taxei hoteliere de 1 la sută pentru proprietarii de pensiuni și hoteluri.
2020.01.13
Serată literară de Ziua Culturii Naționale
 Ziua Culturii Naționale va fi sărbătorită la Borsec cu o serată literară. Evenimentul, care va avea loc miercuri, 15 ianuarie, este  organizat de Liceul Tehnologic „Zimmethausen” și de Biblioteca Orășenească „Kamenitzky Antal”.
2020.01.08
Screening de cancer colorectal la Borsec
Cancerul colorectal este o afecțiune gravă. Între 4 și 5 persoane (raportat la 100 de persoane) suferă de acest tip de boală de-a lungul vieții. De aceea screening-ul populațional este extrem de important.
2020.01.06
Metoda educației digitale a fost implementată la Borsec
După folosirea jocurilor Lego în clasele primare, un nou proiect de învățământ alternativ a fost implementat în Liceul Tehnologic Zimmethausen din Borsec. Luni a fost inaugurată noua sală echipată cu tablă interactivă smart board și tablete destinate elevilor.
 
Calendar evenimente
Izvoarele - ziar de interes local
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Poze din galerievezi galeria foto
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro