Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Arhiva stiri
2019.12.23
O închidere frumoasă a perioadei de advent
Cele patru lumânări pe de coronița de Advent simbolizează patru valori: credință, speranță, iubire, și bucurie. Acestea pot fi cele patru stațiuni a așteptării și pregătirii pentru Crăciun: cele patru rugăciuni în cele patru duminici aduc aceste valori în căminele noastre.
2019.12.20
Borsecul se reconstruiește cărămidă cu cărămidă
A fost un an cu succese și eșecuri deopotrivă, un an în care Borsecul a avut multe investiții, dar în care au rămas nerezolvate și probleme importante. Vă prezentăm retrospectiva anului din partea primarului Mik József.
2019.12.10
Ne pregătim pentru sezonul de iarnă
Tunurile de zăpadă au fost pornite pe pârtiile de schi din Borsec, sperând că sezonul de schi va începe curând, cel mai târziu în preajma sărbătorilor. Odată cu sosirea iernii, pista de bob de vară a fost demontată.
2019.12.05
Continuă evenimentele dedicate Adventului
Cântecul și voia bună au dominat atmosfera cu ocazia vizitei lui Moș Nicolae la Borsec. Joi în sala mare a Casei de cultură copii au primit cadouri, mulțumind moșului pentru atenția primită prin cântece și prăjituri pregătite pentru această ocazie. Șirul evenimentelor dedicată Adventului continuă și zilele următoare.
2019.12.04
În așteptarea Crăciunului
Orașul Borsec se pregătește de sărbători cu o coroană de Advent instalată în centrul civic, iluminare festivă, concerte și evenimente culturale de calitate, precum și cu un târg de Crăciun.
2019.11.27
Zumba în scop caritabil
Cu mare bucurie și cu dor, în data de 29.11.2019 vă așteptăm cu drag la Casa de Cultură din orașul Borsec, la un nou eveniment caritabil, care are ca scop strângerea de fonduri micuței noastre prietene Szendike Lucaci, care din păcate are în continuare probleme de sănătate iar sprijinul nostru e binevenit.
2019.11.26
Se renovează una dintre perlele Borsecului
În luna iunie au început lucrările de reabilitare a vilei nr. 49, una dintre cele mai prestigioase proprietăți din Borsec, lucrările fiind finanțate din fonduri europene. Clădirea inclusă în patrimoniul monumentelor istorice borsecene va fi utilizată pentru activități culturale, muzeale, turistice, educaționale și pentru organizarea de conferințe.
2019.11.25
Prezidențiale: Borsecul peste media pe județ
Peste 2000 de alegători din Borsec au fost așteptați să participe la turul doi al alegerilor prezidențiale care s-a desfășurat la 10 noiembrie.
2019.11.22
Duminică suntem chemați din nou la urne
Poimâine se va desfășura al doilea tur al alegerilor preziențiale. La Borsec sunt așteptați peste 2000 de cetățeni la urne. Prezența în turul întâi la nivel național a fost de 47,77%, în timp ce în stațiune au votat 45,21% dintre alegători.
2019.11.19
Un pas important în promovarea turismului
Dezvoltarea și promovarea turismului în regiunea Giurgeu G10 este scopul proiectului implementat de către primăria Borsec prin programul Leader, prin care se are în vedere crearea unui site web turistic unic la nivelul acestei regiuni, și a unei aplicații mobile multilingvistice. Contractul de finanțare a fost semnat luni la sediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) din Alba Iulia.
2019.11.11
Prezidențiale: Borsecul aproape de media pe țară
Peste 2000 de alegători din Borsec au fost așteptați să participe la primul tur al alegerilor prezidențiale care s-a desfășurat la 10 noiembrie.
2019.11.07
Duminică ne prezentăm la urne
Potrivit BEC, un număr de 18.748 de secţii de votare vor fi deschise duminică, 10 noiembrie, la alegerile prezidenţiale, iar în străinătate 835 pentru românii de peste hotare. La Borsec vor fi deschise două secții de votare: la sediul primăriei,respectiv în incinta Liceului Tehnologic Zimmethausen.
2019.10.31
WiFi4Eu: internet wireless gratuit și în Borsec
Vom beneficia de internet wireless gratuit în spații publice din orașul Borsec. Zilele trecute au fost anunțați câștigătorii celui de-al treilea apel din cadrul proiectului european.
2019.10.23
A fost inaugurată pista de bob de vară din Borsec
La nici șase luni de la semnarea contractului de finanțare cu Ministerul Turismului, Primăria Borsec a reușit finalizarea unui nou proiect important pentru dezvoltarea turismului din localitate: construirea pistei de bob de vară demontabilă. Noua facilitate a fost inaugurată astăzi în prezența oficialităților locale, județene și al reprezentanților Ministerului Turismului.
2019.10.21
Miercuri inaugurăm noua pistă de bob
Poimâine va avea loc festivitatea de deschidere a pistei de bob de vară. Noua facilitate a fost construit cu sprijinul Ministerului Turismului.
2019.10.16
Educația Lego – o noutate în sistemul de învățământ
Jucării Lego sunt folosite pentru îmbogățirea cunoștințelor în clasele primare din Borsec. Despre proiectul de învățământ alternativ am putut afla detalii de la specialiști din Ungaria veniți la Borsec pentru a ajuta școala din localitate în implementarea proiectului.
2019.10.10
Se pot depune cererile pentru ajutorul de încălzire
Primăria orașului Borsec aduce la cunoștință celor interesați, că începând cu data de 10 octombrie 2019, pot prelua cererile-tip şi declarațiile pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței pe perioada sezonului rece noiembrie 2019-martie 2020, de la biroul compartimentului social din cadrul primăriei.
2019.10.04
A fost inaugurată clădirea renovată a grădiniței
Vineri a avut loc festivitatea de inaugurare a grădiniței Poiana Zânelor, a cărei clădire a fost complet renovată pe parcursul vacanței de vară.
2019.10.02
Este în pericol viitorul liceului din Borsec?
Dacă cea mai recentă prevedere a ministerului de resort este efectiv pusă în practică, liceul tehnologic din oraș va avea un viitor destul de amar. Potrivit noului ordin, liceele care au avut promovabilitate zero în sesiunea de bacalaureat din această vară vor primi interdicție de a mai înființa clase de-a IX-a   începând din 2020.
2019.09.25
Un sezon estival bogat cu mulți turiști
Numărul turiștilor care vizitează stațiunea Borsec este în continuă creștere. La încheierea sezonului estival antreprenorii au fost chestionați în legătură cu situația industriei de profil din oraș. 
2019.09.19
Început de an școlar cu noutăți importante
Odată cu începerea anului școlar 2019/2020 o nouă metodă de predare a matematicii este introdusă la Borsec. Totodată, în câteva zile vor fi terminate lucrările de reabilitare a clădirii care găzduiește grădinița Poiana Zânelor.
2019.09.13
La Borsec se construiesc locuințe pentru medici
Două locuințe pentru medici vor fi construite în Borsec și vor fi finalizate cel mai târziu anul viitor cu scopul de a atrage medici specialiști la centrul balnear care este aproape de a fi dat în folosință. Construcția imobilului este finanțat de guvernul maghiar prin Fundația Studium Prospero din Târgu Mureș.
2019.09.09
Construirea pistei de bob aproape de finalizare
Marea parte a echipamentelor sunt la fața locului, iar în aceste zile specialiștii lucrează la montarea acestora. Dacă totul se desfășoară conform graficului, începând cu luna octombrie pista de bob de vară de la Complexul de Schi „Speranța” din Borsec va fi funcțională.
2019.08.28
Investiții vizitate de ministrul turismului
Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a inspectat marți stadiul lucrărilor pentru “Sania de vară” din orașul Borsec, județul Harghita, proiect pentru care Ministerul Turismului a decontat prima tranșă de bani în valoare de 776.000 lei.
2019.08.22
Artiști tineri au pășit pe scena din Borsec
Mai multe concerte în aer liber au asigurat distracția turiștilor și a localnicilor în cadrul programului intitulat „Evenimentele sezonului estival ale staţiunii Borsec”, finanțat de Consiliul Județean Harghita.
2019.08.15
Continuă seria concertelor în aer liber
Două concerte în aer liber vor fi organizate duminică în cadrul programului „Evenimentele Sezonului Estival al stațiunii Borsec”.
2019.08.09
Încep zilele BIFI
Forumul Tinerilor din Borsec (BIFI) organizează un nou festival pe parcursul week-endului următor, cu sprijinul Primăriei Borsec.
2019.08.05
Am dat curs distracției
Serate de dans popular, expoziții, prezentare de carte, concurs de gătit și muzică bună – acestea au fost ingredientele celei de a XXIV-a ediție a Zilelor orașului Borsec. La evenimentul organizat week-endul trecut  au participat și delegațiilor orașelor înfrățite cu Borsec.
2019.07.31
Din nou festival la Borsec
Vineri începe un nou festival în stațiunea turistică, spre deliciul localnicilor și a turiștilor. „Zilele Orașului Borsec” a ajuns la ediția a XXIV-a.
2019.07.30
Se reabilitează clădirea dispensarului
Peste 2 milioane de lei vor fi cheltuiți în următoarele 18 luni pentru reabilitarea clădirii dispensarului uman din stațiunea balneară Borsec. Prin proiectul finanțat din fonduri guvernamentale se are în vedere extinderea serviciilor medicale din localitate.
2019.07.25
Distracție în sezonul estival
Mai multe concerte în aer liber vor fi organizate în stațiunea Borsec în timpul sezonului estival.
2019.07.24
Se renovează interiorul grădiniței din Borsec
Odată cu vacanța de vară schimbări majore vor avea loc în incinta clădirii care găzduiește grădinița Poiana Zânelor. Prin lucrările începute în aceste zile se are în vedere renovarea interioară a clădirii.
2019.07.22
Vă așteptăm la Zilele Borsecului!
După Ceaun Borsec Festival iată că un nou festival începe peste două săptămâni, spre deliciul localnicilor și al turiștilor.
2019.07.14
Ceaunurile – vedetele Ceaun Borsec Festival
Zeci de mâncăruri gătite la ceaun, după reţete provenite din mai multe ţări europene, au fost prezentate sâmbătă la Borsec, în cadrul "Ceaun Borsec Festival".
2019.07.12
Ceaun Borsec Festival: am gustat felul întâi
Expoziție foto, concursuri sportive, film, târg de produse tradiționale și muzică de excepție – acestea au fost ingredientele primei zile de la Ceaun Borsec Festival.
2019.07.11
Gătiți în umbra brazilor, în vecinătatea izvoarelor de apă minerală!
Am ajuns la a doua ediție a Festivalului multietnic de arte și gusturi culinare. Zona de schi va fi populată de vineri, iar festivalul Ceaun Borsec Fest din acest an oferă trei zile de programe bogate de neuitat.
2019.07.10
Ceaun Borsec Festival
Ceaun Borsec Festival, ediția a doua, vă așteptă cu masa pusă si un program de povestit nepoților.
2019.07.09
Vernisaj din picturile taberei de creație artistică
Expoziţia este ultimul episod al creativităţii şi anume prezentarea lucrărilor – a explicat duminică profesorul Móga Attila de la Palatul Copiilor din Miercurea Ciuc cu ocazia deschiderii expoziției vernisajului de picturi.
2019.07.08
Și-au reînnoit protocolul de colaborare
Cu ocazia aniversării a  zece ani de la încheierea protocolului de colaborare primăriile orașelor Borsec și Pilisvörösvár din Ungaria și au manifestat dorința de a consolida relațiile bilaterale.
2019.06.27
Sute de cărți cumpărate pentru biblioteca orășenească
Sute de volume maghiare și române vor fi cumpărate de către primăria Borsec pentru biblioteca orășenească. Procedura de achiziție este în derulare, 10 mii de lei vor fi cheltuiți în acest scop.
2019.06.26
Începe renovarea uneia dintre perlele Borsecului
Odată cu contractul de execuție semnat, renovarea uneia dintre cele mai prestigioase proprietăți din Borsec poate să înceapă în câteva zile.
2019.06.21
Tinerii din Borsec sunt așteptați în tabăra de creație
Tinerii din Borsec sunt așteptați în prima tabără de creație artistică organizată la Casa de cultură între 1-7 iulie de Fundația Pro Borsec cu sprijinul Fundației Communitas.
2019.06.20
Vă așteptăm la Borsec!
Borsecul se pregătește de începerea sezonului turistic de vară. Primăria se ocupă de înfrumusețarea spațiilor turistice și de organizarea diverselor programe de divertisment pentru turiști. În același timp proprietarii de pensiuni își așteaptă oaspeții.
2019.06.13
Borsec: clădirile publice vor fi încălzite prin biomasă
Mai multe clădiri publice din Borsec vor fi încălzite printr-un sistem pe bază de biomasă. Investiția va fi realizată din fonduri europene, contractul de finanțare fiind semnat zilele trecute cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).
2019.06.12
Un nou pas în promovarea turismului
Dezvoltarea și promovarea turismului în regiunea Giurgeu G10 este scopul proiectului depus de către primăria Borsec și care ar urma să fie implementat în lunile care urmează prin programul Leader.
 
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Poze din galerievezi galeria foto
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro