Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Majoritatea oamenilor primesc cu bucurie ajutorul voluntarilor
Viața noastră a fost complet „răsturnată” de răspândirea coronavirusului. Autoritățile au fost obligate să dispună măsuri fără precedent pe timp de pace, una dintre cele mai incomode fiind restricţionarea circulaţiei. Dintre cele mai afectate grupuri în privinţa restricţiilor, se află grupul persoanelor de vârstă înaintată. Întrucât vârstnicii sunt cei mai predispuşi la această boală, aceştia sunt supuşi celor mai stricte restricţii de circulaţie.
2020-03-31
1390
Echipa voluntarilor din Borsec

În majoritatea localităţilor, o echipă de voluntari ajută primăriile să se asigure că persoanele în vârstă nu duc lipsă de nimic. Acest lucru nu este diferit nici în localitatea Borsec. Klemenz Emese, angajată a  primăriei, a declarat că 14 tineri voluntari au solicitat nobila sarcină de a vizita regulat persoanele în vârstă acasă și de a le cumpăra ceea ce au nevoie. Până acum, s-a dovedit că 37 de persoane în vârstă au acceptat şi au primit ajutor din partea voluntarilor. „Lista este desigur deschisă, deoarece au existat unii care au refuzat acest ajutor. Nu știm ce va aduce viitorul în ceea ce privește restricţionările, astfel aceste persoane şi pe viitor pot solicita ajutorul nostru."

Klemenz a subliniat că siguranța persoanelor în vârstă este foarte importantă pentru primărie. Drept urmare, toți solicitanții au primit o notificare scrisă despre cine îi va vizita în mod regulat, au primit şi datele de contact, numerele de telefon. Voluntarii sunt obligați să prezinte certificatul emis de primărie.

„Am încercat să repartizăm voluntarii în aşa fel încât să îşi poată îndeplini sarcinile în perimetrul  locului de reşedinţă. Acest lucru este în avantajul lor, deoarece de multe ori nu vizitează persoane în vârstă pe care nu le cunosc”, a explicat angajata primăriei.

„Dorim să protejăm persoanele în vârstă”

Unii dintre voluntari și-au împărtășit experiențele cu noi. Nu au vrut să facă declaraţia cu nume, deoarece au spus că nu și-au asumat această sarcină în interesul popularității. Tinerii spun că majoritatea persoanelor în vârstă le acceptă ajutorul, mulți îi așteaptă cu liste pre-scrise și portofelul pregătit. De asemenea, există şi persoane care refuză, spun că profită de fiecare ocazie pentru a putea părăsi locuinţa. „Persoanele în vârstă trebuie să înțeleagă că nu vrem să îi constrângem cerându-le să rămână acasă. Vârstnicii sunt expuşi la cele mai mari riscuri, pur şi simplu vrem doar să îi protejăm. Nici noi, tinerii nu ieșim din casă, decât doar dacă trebuie”, și-a împărtășit gândurile unul dintre voluntari.

Echipa de voluntari

Primăria oraşului Borsec își exprimă recunoștința și mulţumirea față de echipa de voluntari care oferă ajutor persoanelor în vârstă: : Fülöp Balázs, Kiss Emő, Kolozsi Edina, Kulcsár Szilárd, Kristály Gellért, Klemenz Gréta, Kovács Irma, Mikk Victor, Sárpátki Emő, Szereceán Osszián, Rutter Szidónia, Török Miklós Levente, Váradi Rebeka, Veres Szabolcs.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro