Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Comorile noastre

Stațiunea Borsec supranumită ''Perla Carpaților'' este situată la o distanță de 26 km de orașul Toplița, pe drumul național Toplița - Piatra Neamț, în depresiunea Borsec, (formatăde munții Călimani (Vf. Pietrosul 2100m), Bistriței (1859), Ceahlău (Ocolasul Mare 1907 m) și Giurgeului) din nord-vestul județului Harghita, la o altitudine de 900 m față de nivelul mării. Pe lângă ambianța de o rară frumusețe în care este situat Borsecul, calitatea apelor sale minerale îi asigură o situație privilegiată între stațiunile balneo-climaterice din lume. Localitatea a primit rang de Oraș stațiune balneo-climaterică în anul 1953.

Baia Ó-Sáros (Foto: Móga Attila)

Baia Ó-Sáros s-a reconstruit exact după vechea architectură de prin sec. XIX. Dispune de bazin cu apă minerală caldă și cu apă minerală rece, saună, cameră de sare, masaj, bazin în exterior. Tratamentul de 10 zile este recomandat în tratarea afecțiunilor: reumatice, cardiovasculare, neuropsihice, metabolice, endocrine, ginecologice, ateroscleroza sistemică şi în dereglări a glandei tiroide.

Principalele izvoare din Borsec sunt: Izvorul nr. 3 Boldizsár, Izvorul nr. 5 László, Izvorul nr. 6 Lázár, Izvorul nr. 10 Kossuth, Izvorul nr. 11 Petőfi, Izvorul Pierre Curie.

 
În apropiere se află Baia Tradițională din Poiana Zânelor. Apele acestor băi sunt recomandate în caz de arteriopatie, varice, contuzii și au efect stimulator asupra circulației sanguine. Sunt amenajate bazine cu apă minerală, vestiare și locuri pentru odihnă.


Izorul nr.10 (Foto: Benkes Zsolt)

La 700 m de la această baie este situat Izvorul Străvechi, care acum funcționează ca Mofetă amenajată. Este indicat pentru boli cardiovasculare, sechele după accidente vasculare cerebrale, hipertensiune arterială stadiul I şi II, reumatisme cronice degenerative articulare sau subarticulare, scop profilactic la persoanele cu risc cardiovascular, efecte benefice în impotenţa sexuală. Cei interesați sunt primiți și îndrumați de un specialist.


Centrul de tratament multifuncțional Spa-Wellness este în construcţie. Centrul balnear va cuprinde o bază de tratament şi un centru wellness, cu o suprafaţă de 2.900 metri pătraţi şi o capacitate de 1.000 persoane pe zi vara şi 700 în timpul iernii. Acesta va oferi posibilităţi diverse de tratament, cum ar fi împachetări cu nămol, masaj, terapie cu apă minerală caldă şi rece, iar zona de wellness include piscine interioare şi exterioare, saună finlandeză, infra-saună şi saună cu aburi.
 

ÎnapoiCalendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro