Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Arhiva stiri
2021.12.23
Reabilitarea clădirii Vila nr. 49, azi Vila nr. 51 „EMIL”
U.A.T Orașul Borsec, în calitate de beneficiar a finalizat proiectul denumit „Restaurare, consolidare clădire – Vila nr. 49, azi Vila nr. 51 „EMIL” din stațiunea turistică Borsec, Jud. Harghita”, cod SMIS 121099”, derulat începând cu data de 26.01.2018 în Orașul Borsec, județul Harghita conform contractului de finanțare nr. 1046/26.01.2018. Proiectul finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020  a fost  implementat de către UAT Orașul Borsec și are o valoare totală de  lei, din care 2.745.705,46 lei, din care 2.208.683,45 reprezintă finanțare nerambursabilă.
2021.12.23
Avem nevoie să fim o comunitate!
Poate acum doi ani nu ne gândeam că se va întâmpla ceva care să răstoarne întreaga lume cu susul în jos, făcându-ne viața de zi cu zi incertă și imprevizibilă. Trăim într-o perioadă în care tot ceea ce are putere de a ține unită comunitatea este: dragostea unora pentru ceilalți, bunătatea, împăcarea.
2021.12.22
Am trăit spiritul Crăciunului!
Odată cu aprinderea luminilor festive  în prima duminică de Advent, orașul Borsec s-a îmbrăcat și el de Crăciun. Deși coronavirusul încă ne definește viața de zi cu zi, spre deosebire de anul trecut, evenimentele de Advent de anul acesta nu au mai trebuit să fie anulate. Punctul culminant al perioadei de advent a fost Cavalcada de Crăciun, organizată în perioada 18-19 decembrie. 
2021.11.26
Am renovat una din perlele Borsecului
După doi ani de lucrări am reușit să finalizăm renovarea uneia dintre cele mai prestigioase proprietăți din Borsec. Lucrările de reabilitare la vila nr. 49 au fost finanțate din fonduri europene. Clădirea inclusă în patrimoniul monumentelor istorice borsecene va fi utilizată pentru activități culturale, muzeale, turistice, educaționale și pentru organizarea de conferințe.
2021.11.23
S-a încheiat reabilitarea clădirii dispensarului uman
O clădire înfrumusețată și cu un interior modern îi așteaptă pe pacienții care beneficiază de serviciile dispensarului uman din Borsec. Reabilitarea clădirii a început în luna iunie al anului trecut, predarea imobilului de către constructor a avut loc zilele trecute.  Prin proiectul finanțat din fonduri guvernamentale, se are în vedere extinderea serviciilor medicale din localitate.
2021.11.18
Nu mai aduceți urși în zona Borsecului!
Prezența urșilor cauzează tot mai multe neplăceri pentru locuitorii din Borsec. Prezența animalelor sălbatice este aproape zilnică, aceștia intrând chiar în centrul orașului în timpul zilei. Cu probleme similare se confruntă și localitățile Tulgheș și Corbu. Iar autoritățile, în loc să contribuie la rezolvarea problemei, intensifică situația prin relocarea, fără consultări prealabile, a urșilor pe teritoriile administrative ale localităților amintite.  
2021.11.09
S-a încheiat reabilitarea Primăriei Borsec
S-au finalizat lucrările de reabilitare a clădirii Primăriei Borsec, proiectul finanțat prin Programul Operaţional Regional având o valoare de 1,093 de milioane de lei, cu o participare de aproape 200.000 de lei a bugetului local.
2021.10.22
Noi restricții intră în vigoare începând de luni!
Noile restricții decise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) prevăd instituirea carantinei de noapte, între orele 22.00 și 05.00, închiderea magazinelor la ora 21, și accesul în timpul zilei în centrele comerciale sau alte magazine doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală.
2021.10.15
O alee terapeutică se va amenaja în Poiana Zânelor
În primăvara anului 2021, Fundația Pro Borsec a participat la concursul de proiecte organizat de Consiliul Județean Harghita în vederea amenajării unei alei terapeutice. Proiectul a fost declarat câștigător, fondul acordat fiind în valoare de 2500 de lei. Cu sprijinul Primăriei Orașului Borsec, lucrările de amenajare a aleii vor începe în cursul zilelor următoare.
2021.10.11
Zeci de cărți cumpărate pentru biblioteca orășenească
Mai multe volume maghiare și române au fost cumpărate de către Primăria Borsec pentru biblioteca orășenească. Peste 9 mii de lei au fost cheltuiți în acest scop.
2021.10.05
Am prezentat planul de mobilitate și strategia de dezvoltare a orașului
Construcția parcărilor și dezvoltarea transportului public ar fi unele dintre tendințele de dezvoltare ale orașului Borsec.  În cadrul consultării publice organizate marți în sala de ședință a primăriei, a fost prezentat noul plan de mobilitate durabilă al orașului și strategia de dezvoltare.
2021.09.29
După un an de mandat
Renovarea școlii și a spațiilor publice, construirea unui centru de tratament și wellness, suplimentarea bugetului local și sezonul turistic de vară - o serie de teme de actualitate pe care le-am discutat cu primarul Mik József la sfârșitul primului an de mandat.
2021.09.06
Început de an școlar: activitatea claselor nu va fi mutată deocamdată
Renovarea clădirii Liceului Tehnologic Zimmethasusen, preconizată să înceapă în această toamnă, se amână cu câteva luni, ceea ce înseamnă că activitatea claselor nu va fi mutată deocamdată în locații externe. Valoarea lucrărilor a fost stabilită la suma de 5,19 milioane lei, dar din cauza creșterii prețurilor în construcții, aceasta va trebui recalculată.
2021.08.30
O vară plină cu muzică și voie bună
A trebuit să așteptăm trei ani la rând ca să putem organiza toate cele trei festivaluri tradiționale din Borsec. În acest an nu au lipsit evenimentele sezonului estival: am avut o experiență gastro-culturală la Festivalul Ceaun Borsec Fest, ne-am putut relaxa de Zilele Orașului și am putut evoca atmosfera contemporană din trecutul glorios al orașului prin Festivalul Nostalgiei. În plus, la sfârșitul fiecărui săptămâni, trupe celebre și mai puțin cunoscute i-au distrat pe cei interesați.
2021.08.09
Festivalul Nostalgic se reîntoarce!
După doi ani de pauză, îi invităm din nou pe toți cei interesați la o călătorie în timp, în frumosa staţiune Borsec. În perioada 14-15 august, la cea de-a opta ediție a Festivalului Nostalgic, vom reînvia episoade din viaţa staţiunii de la începutul secolului.
2021.08.05
Zilele Orașului Borsec: vineri dăm startul
După o pauză de un an organizăm din nou Zilele Orașului Borsec. Începând de mâine până duminică ne vom arăta valorile locale pe scena amenajată în Poiana Hármasliget, dar nu vor lipsi desigur nici invitații de marcă.  
2021.07.20
Continuăm dezvoltarea Borsecului
Mai multe clădiri și spații publice vor fi reabilitate în Borsec prin Programul Operativ Regional (POR), proiectul integrat fiind în valoare de 31 de milioane de lei. Prin acest proiect se vor realiza o serie de investiții majore, printre acestea numărându-se reabilitarea și construirea unor drumuri în lungime totală de 4 kilometri, respectiv reabilitarea a mai mult de 22 de mii de metri pătrați de spații publice.
2021.07.09
Se renaște pavilionul Izvorului Principal
Bogățiile Borsecului sunt apele minerale, care atrag sute și mii de turiști de demult. Musafirii sosiți la Borsec caută aceste izvoare și gustă cu plăcere din ele. Avem vreo 15 izvoare publice, dar de această dată vă vorbesc despre cele două izvoare: Principal și Elisabeta.
2021.07.01
Suntem la un pas de începerea renovării școlii
Am anunțat procedură de achiziție publică pentru lucrările de reabilitare, deci suntem doar la un ultim pas de renovarea completă a clădirii Liceului Tehnologic Zimmethausen. Așteptăm depunerea ofertelor din partea firmelor de construcții, astfel încât să putem începe lucrările cât mai devreme posibil, a căror valoare se ridică la 5,19 milioane lei.
2021.06.30
Distracție în sezonul estival
Mai multe concerte și evenimente în aer liber vor fi organizate în stațiunea Borsec în timpul sezonului estival.
2021.06.14
Incendiu devastator în spatele Blocului lung
Un incendiu de mari proporții a izbucnit duminică noaptea spre luni în spatele Blocului lung de pe strada Gheorghe Doja. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul SVSU Borsec respectiv pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 3 Corbu, focul fiind stins după mai multe ore.
2021.06.01
Cadou de ziua copiilor: am inaugurat un nou loc de joacă
În pofida vremii neprielnice, mulți copiii, părinți și bunici au participat marți la inaugurarea noului loc de joacă construit de primărie în Parcul Mileniu. Copii au avut parte de veselie, voie bună, muzică și cadouri.
2021.05.15
Obligativitatea purtării măștilor în aer liber, parțial eliminată
Noi măsuri de relaxare au fost adoptate de către Guvernul României vineri seara, hotărârea pentru completarea stării de urgență fiind publicată în Monitorul Oficial. Printre măsurile cele mai importante se numără renunțarea parțială la purtatul măștilor în aer liber.
2021.05.14
Au fost date în folosință locuințe pentru medici
Două locuințe pentru medici au fost construite în Borsec cu scopul de a atrage medici specialiști la centrul balnear care este aproape de a fi dat în folosință. Construcția imobilului a fost finanțat de guvernul maghiar prin Fundația Studium Prospero din Târgu Mureș.
2021.05.13
Starea de alertă a fost prelungită
Guvernul a decis prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul României începând din data de 13 mai. Totodată au fost adoptate câteva măsuri importante, unele dintre acestea fiind de relaxare.  
2021.05.11
De acum puteți plăti taxele și impozitele online!
Un pas important pentru contribuabilii din Borsec: primăria orașului este conectată la platforma online Ghișeul.ro, cu ajutorul căreia se pot plăti taxele, impozitele și amenzile de acasă sau chiar și de la locul de muncă. Avantajul este că nu trebuie să vă prezentați personal la primărie, iar serviciul este accesibil la orice oră din zi.
2021.04.27
Buget de aproape 20 de milioane de lei pentru Borsec
Mai mult de jumătate din bugetul acestui an va fi cheltuit pentru investiții, dintre care se remarcă proiectul integrat finanțat din Programul Operativ Regional (POR), care cuprinde lucrări pentru 18 locaţii diferite din oraș. Unul dintre cele mai importante elemente ale acestui proiect integrat este renovarea completă și amenajarea curții Liceului Tehnologic Zimmethausen, lucrările fiind preconizate să înceapă din această toamnă. Bugetul anului 2021 s-a aprobat în cadrul ședinței consiliului local din luna aprilie. 
2021.04.26
Sâmbătă deschidem pista de bob de vară
Lucrările de instalare se apropie de sfârșit, ceea ce înseamnă că începând de sâmbătă, 1 mai pista de bob stă din nou la dispoziția doritorilor de senzații tari.
2021.04.01
Borsec: 31 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru reabilitarea de clădiri și spații publice
Mai multe clădiri și spații publice vor fi reabilitate în Borsec prin Programul Operativ Regional (POR), proiectul integrat fiind în valoare de 31 de milioane de lei. Contractul de finanțare semnat, a fost înmânat astăzi primarului József Mik de către Attila Cseke, ministrul dezvoltării lucrărilor publice și administrației, acesta fiind astăzi în vizită de lucru în stațiunea turistică.    
2021.03.15
Începe etapa a treia de vaccinare!
Astăzi începe etapa a treia a campaniei de vaccinare COVID-19, şi între orele 11,00–13,00 se deschide înregistrarea pe listele de aşteptare în judeţul Harghita, printre acestea situându-se și centrul de vaccinare din Borsec.
2021.03.12
Reabilitarea clădirii dispensarului se apropie de sfârșit.  
Un interior înfrumusețat așteaptă pacienții care beneficiază de serviciile dispensarului uman din Borsec. Reabilitarea clădirii a început în luna iunie al anului trecut, iar lucrările vor fi finisate în primăvara acestui an. Prin proiectul finanțat din fonduri guvernamentale, se are în vedere extinderea serviciilor medicale din localitate.
2021.03.02
S-a deschis centrul de vaccinare din Borsec
Mai mulți localnici s-au interesat posibilitățile de vaccinare împotriva covid 19 la centrul din Borsec care și-a început activitatea luni. Programările pentru imunizare se fac în funcție de numărul de vaccine disponibile.
2021.02.19
Un nou centru de agrement va fi construit la Borsec
Un centru de agrement se va construi în zona Complexului de Schi „Speranţa” din Borsec, cu elemente de iarnă și de vară. Un studiu de fezabilitate în acest sens este deja depus la Agenţia Naţională de Investiţii (CNI) şi la Ministerul Turismului şi se speră că se va lua o decizie pozitivă pentru a sprijini costurile investiției. Costurile proiectului depășesc 7,5 milioane lei.
2021.02.01
Vom avea investiții privind zonele rezidențiale cu blocuri
De la începutul sezonului de iarnă, pârtiile de schi funcționează cu capacitate maximă, ceea ce ne face să uităm de dificultățile anului trecut - a spus Mik József. Primarul din Borsec are o viziune pozitivă asupra noului an, sperând ca în lunile următoare se vor diminua restricţiile privind răspândirea virusului.
2021.01.15
Am avut un an mai special în domeniul culturii
Pe lângă turism, măsurile restrictive cauzate de epidemia de coronavirus au afectat foarte mult domeniul culturii, al artei spectacolelor. A fost o perioadă când nicăieri în ţară nu s-au organizat festivaluri, concerte și spectacole de teatru. Situaţia nici în Borsec nu a fost diferită.
2021.01.12
Începe etapa a doua de vaccinare anticovid!
După 15 ianuarie în România va începe etapa a doua a campaniei de vaccinare, în care vor fi incluse persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, "în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate" și "lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale". Vă reamintim asupra faptului că în clădirea dispensarului uman din Borsec este în curs amenajare a unui centru regional de vaccinare.
 
Calendar evenimente
Izvoarele - ziar de interes local
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Poze din galerievezi galeria foto
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro