Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Urșii se plimbă deja prin centrul Borsecului
Prezența urșilor cauzează tot mai multe neplăceri pentru locuitorii din Borsecul de Jos. Prezența animalelor este aproape zilnică, aceștia intrând chiar în centrul orașului în timpul zilei. Primăria a notificat de mai multe ori autoritățile competente, solicitând întreprinderea măsurilor necesare pentru înlăturarea pericolului. Din păcate nu s-a primit nici un răspuns.
2020-07-10
2903

Animalele sălbatice apar în vecinătatea blocurilor ANL și a locuințelor sociale, au pătruns în unele gospodării din zonă, omorând mai multe animale domestice. De mai multe ori urșii s-au aventurat printre blocuri chiar și în timpul zilei, cauzând panică în rândul locuitorilor din zonă. În ultimele zile, animalele au fost văzute și în centrul orașului.

Primăria a trimis mai multe adrese instituției prefecturii și direcțiilor silvice, cerând întreprinderea măsurilor necesare pentru înlăturarea pericolului. Demersurile nu au avut nici un rezultat.

Se pare că animalele sunt atrase, în mare parte, de tomberoanele existente în zonă. Din această cauză primăria a instalat în zona afectată de prezența urșilor trei „tomberoane anti-urs”, iar altele au fost  comandate. În același timp se are în vedere achiziția de garduri electrice pentru protejarea zonelor cele mai frecventate de către urși.

Totodată, atragem atenția locuitorilor, dacă observă urși în imediata vecinătate, să nu se apropie de animale, să nu le hrănească, și să anunțe imediat autoritățile la numărul de urgență 112. În același timp rugăm locuitorii să nu arunce resturi de alimente în tomberoanele din oraș și nici în containerele proprii.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro