Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Urșii se plimbă prin oraș
Prezența urșilor cauzează neplăceri pentru locuitorii din zona blocurilor ANL și a locuințelor sociale. La intrarea în oraș dinspre Toplița, prezența animalelor este aproape zilnică, aceștia intrând în zonele locuite chiar și în timpul zilei. Primăria a cerut autorităților competente întreprinderea măsurilor necesare pentru înlăturarea pericolului.
2020-07-03
3505
Urs surprins în timpul zilei, în apropiere de ieșirea spre Toplița a orașului

Animalele sălbatice apar în vecinătatea blocurilor ANL și a locuințelor sociale, și au pătruns chiar în unele gospodării din zonă, omorând mai multe animale domestice. De mai multe ori, urșii s-au aventurat printre blocuri chiar și în timpul zilei, cauzând panică în rândul locuitorilor din zonă.

Problema prezenței urșilor în oraș trebuie rezolvată cât mai curând posibil. În acest scop, primăria a notificat deja prefectura și direcțiile silvice, cerând întreprinderea măsurilor necesare pentru înlăturarea pericolului.

Se pare că animalele sunt atrase, în mare parte, de tomberoanele existente în zonă. Din această cauză primăria va instala, în aceste zile, în zona afectată de prezența urșilor trei „tomberoane anti-urs”, iar altele vor fi comandate în perioada următoare. Totodată, atragem atenția locuitorilor, dacă observă urși în imediata vecinătate, să nu se apropie de animale și să anunțe imediat autoritățile la numărul de urgență 112.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro