Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Teleșcoală la TVR, predare online la școala din Borsec
În acord cu misiunea sa publică, TVR se implică în pregătirea elevilor pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat şi difuzează programe educative. Lecțiile pot fi urmărite din 16 martie la TVR 2, online pe canalul de YouTube al TVR, pe TVR+ şi pe tvr.ro. Iar de astăzi acestea pot fi urmărite și în limba maghiară. În acest context, elevii din Borsec pot participa la cursuri online organizate de către Liceul Tehnologic Zimmethausen.
2020-03-30
1034
Teleșcoala la TVR

În contextul în care instituțiile de învățământ din România au fost închise în urma crizei declanșate de epidemia de COVID-19, Televiziunea Română respectă misiunea sa publică și oferă elevilor aflați în pragul susținerii examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat posibilitatea de a păstra contactul cu materiile de învățământ la care vor susține examen prin intermediul unei emisiuni de televiziune prezentată sub forma unor lecții, de luni până vineri, la TVR 2: „Teleșcoala”.

Emisiunea a debutat din 16 martie, iar lecțiile se vor ține până în luna iunie, în preajma susținerii examenelor școlare. De luni până vineri, „Teleșcoala” poate fi urmărită pe următoarele tronsoane orare: 9:00-10:00 ore de română şi matematică, clasa a VIII-a. Pentru clasa a XII-a este rezervat intervalul orar 15:00-16:00, după următorul program: două lecţii săptămânale de română şi matematică şi câte o lecţie pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie şi geografie.

„Teleșcoala” este o emisiune produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării care furnizează tematica, ordinea lecțiilor şi profesorii care vor susţine cursurile. Cursurile se vor găsi atât pe canalul YouTube al TVR, pe pagina de Facebook a emisiunii, online pe TVR+, cât şi pe site-ul www.tvr.ro.

Orele se țin în studioul virtual al TVR (Studioul 4) de către profesori experimentați în predarea cursurilor online: doi profesori pentru materia de clasa a VIII-a şi opt profesori pentru materiile de clasa a XII-a. Predarea se va face după manualele aprobate de Ministerul Educației și Cercetării, iar pe ecranul virtual elevii-telespectatori vor avea o bună vizibilitate la tot ceea ce lucrează profesorul pe un laptop.

Cursuri online pentru elevii din Borsec

Clasele s-au organizat pe diferite platforme online, iar cursurile se țin prin intermediul acestora – a explicat József Ferency. Directorul Liceului Tehnologic Zimmethausen din Borsec a explicat faptul că fiecare elev din institutul de învățământ este implicat în acest proces, iar orarul este adaptat conform cerințelor fiecărei părți. „Profesorii își fac treaba cu entuziasm, iar elevii au o atitudine foarte pozitivă. Pot să vă spun că predarea online funcționează la noi în parametrii optimi”. Partea bună a acestei situații deloc îmbucurătoare generată de epidemia de coronavirus, în opinia directorului, este faptul că în acest mod părinții se implică personal în procesul de educație al copiilor. Și au ocazia de a dobândi o perspectivă mai adâncă privind activitatea profesorilor.

Este de menționat faptul că și activitatea copiilor de grădiniță este organizată la Borsec, educatorii transmițând părinților tematica prin care să se realizeze activitatea de zi cu zi.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro