Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Prezentare

„Loc mai frumos și mai deosebit ca Borsecul și împrejurimile, abia dacă mai poți visa: unde atotștiutoarea natură a avut dorința să cuprindă într-o grădină fermecată, bunăvoința dumnezeiască prin fapte și proprietăți benefice și frumoase atât pentru ochi cât și pentru corp și suflet” a scris Contele Orbán Balázs despre Borsec.

Borsecul se situează în depresiunea cu același nume, în N–E județului Harghita, la o altitudine cuprinsă între 850-930 m, la interferența munților Giurgeului, Bistriței și Călimani.
Este tranzitat de DN15, drum care leagă Transilvania de Moldova. Cea mai apropiată magistrală feroviară este în orașul Toplița, la 27 km iar cele mai apropiate aeroporturi sunt în oraşele: Târgu Mureș, la 141 km, Cluj-Napoca, la 191 km, Bacău, la 190 km, Iași, 200 km.

Microclimatul deosebit cu variații mici de temperatură și aer de o puritate deosebită, bogată în ozon, cu o floră și faună subalpină variată, au contribuit ca depresiunea să devină una dintre cele mai agreate și căutate destinații din România, fie în băile cu apă minerală de la Fontana Balneo&Spa sau din Poiana Zânelor, fie pe pârtia de schi și de bob de vară. Apa minerală și microclimatul au contribuit la dezvoltarea turismului balnear.

Cea mai mare bogăție a Borsecului sunt numeroasele izvoare de apă minerală. Denumirea de „Regina Apelor minerale” a fost atribuită de împăratul Austriei, Franz Josif.

Dezvoltarea localităţii se leagă de numele a doi cetățeni austrieci, Günther și Zimmethausen, care în 1806 au luat în arendă terenul, și au construit prima fabrică de îmbuteliere a apei minerale, care are o continuitate de 210 ani. Premiile obținute la diverse târguri internaţionale sunt expuse la Muzeul Apelor Minerale, unde se regăsesc și alte documente, obiecte despre istoria acestor ape.

Principalele izvoare din Borsec sunt: Izvorul nr. 3 Boldizsár, Izvorul nr. 5 László, Izvorul nr. 6 Lázár, Izvorul nr. 10 Kossuth, Izvorul nr. 11 Petőfi, Izvorul Pierre Curie.

Foto: Móga Attila
 

ÎnapoiCalendar evenimente
Izvoarele - ziar de interes local
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro