Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Ecouri…
De foarte multe ori ne întrebăm sau încercăm să ne imaginăm cât mai realistic viitorul.
2020-02-11
1231
Rédai Botond

Cu siguranță ne-ar plăcea să fie unul învăluit în competențe diverse, astfel încât efortul de adaptare să fie unul minimal. Atunci, firește, este imperios necesară crearea acelor condiții de învățare și dezvoltarea acelui climat pe fundamentele căruia achizițiile viitoare să se așeze potrivit, dar mai ales, să răspundă nevoilor copilului/adolescentului.

Începutul anului 2020 stă cumva ancorat într-o experiență deosebită, extrem de plăcută, un program de formare găzduit de școala noastră, în urma căruia atât noi, “cursanții”, cât și “formatorii” am avut numai de câștigat.

Climatul de lucru, atmosfera de învățare creată prin intermediul interacțiunii directe cu metodele și materialele de lucru: Lego Story, tabletele, tabla interactivă , roboții au transformat acest timp într-unul al învățării experiențiale prin conceptualizare- explorare-experimentare- utilizare. Acest tip de învățare este unul facil, de durată, cu efecte multiplicatoare.

Schimbul de idei, rezolvarea unor sarcini de lucru cu caracter interdisciplinar pot oferi premise pentru abordarea inovatoare a conținuturilor. Discuțiile în cadrul atelierelor de formare s-au bazat pe situații concrete de învățare, pe modalități de optimizare a transferului de informații.

Învățăcei fiind, timpul ni s-a părut mult mai scurt decât de obicei, iar din roadele acelor zile deja am împărtășit elevilor noștri.

De fapt, deschiderea noastră spre lumea tehnologiei în continuă perfecționare este garantul că ne dorim ca acești copii să fie adulții de mâine dornici să persevereze, motivați și creativi.

Vom deprinde exersând și experimentând. Vom dovedi astfel că tehnologia poate fi folosită și în beneficiul dezvoltării personalității proprii, indiferent ce rol avem în procesul educațional.

Mă declar bucuroasă și binecuvântată că fac și eu parte din “familia LEGO, STEM” alături de oamenii valoroși din Miskolc și Edelény!

 

Prof. Daniela Hângan

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro