Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Metoda educației digitale a fost implementată la Borsec
După folosirea jocurilor Lego în clasele primare, un nou proiect de învățământ alternativ a fost implementat în Liceul Tehnologic Zimmethausen din Borsec. Luni a fost inaugurată noua sală echipată cu tablă interactivă smart board și tablete destinate elevilor.
2020-01-06
2135
Rédai Botond
Un sistem digital modern va ajuta elevii din Borsec

Integrarea sistemelor digitale moderne, precum computerul sau tabla interactivă, în procesul educațional a devenit o necesitate. Înțelegând nevoia permanentă de perfecționare și modernizare a procesului actual de predare, școala din Borsec, începând cu anul școlar curent, a făcut pașii necesari în implementarea unor proiecte de învățământ alternativ.

Începând din luna octombrie 2019, jucăriile Lego sunt folosite pentru îmbogățirea cunoștințelor în clasele primare din Borsec. Începând cu acest an, elevii școlii din stațiune au la îndemână o clasă echipată cu cea mai nouă tehnologie digitală.

Viitorul nostru este în mâinile copiilor noștri – a explicat în cadrul festivității de inaugurare Böjte Csaba. Părintele franciscan, fondatorul Fundației “Sfântul Francisc” din Deva, a evidențiat importanța metodelor alternative de predare, binecuvântând în același timp noua facilitate. 

Reprezentanții Consiliul Județean Harghita au lăudat eforturile depuse de primăria Borsec și de instituția de învățământ din localitate în dezvoltarea procesului educațional. Vicepreședintele Barti Tihamér a considerat inaugurarea sălii digitale ca fiind un pas extrem de important. „Cu această metodă nouă, care se va implementa și în acest oraș, cred că veți fi un pic mai speciali și probabil mai buni în ceea ce privește procesul de predare” – a subliniat edilul. Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean, a vorbit despre faptul că sistemul educațional de astăzi din România este depășit, conceptele puse în practică nu pot duce la un rezultat așteptat. „Cu toate acestea, există inițiative, ca cele din Borsec, care trebuie susținute"– a explicat Borboly.

La rândul său, primarul Mik József a descris pe scurt măsurile luate până în prezent în învățământul alternativ din Borsec. Astfel, după introducerea la începutul anului școlar în curs a metodei de educație cu ajutorul jocului Lego, acum a venit rândul introducerii unui sistem digital modern în procesul de educație. „Scopul nostru este să asigurăm cele mai bune condiții educaționale copiilor din Borsec – a punctat primarul.

Noua sală smart dispune de o tablă interactivă tip SMART BOARD, precum și de mai multe tablete care pot fi folosite simultan. Proiectul în valoare de aproximativ 13 mii de euro a fost realizat cu sprijinul Școlii Greco-Catolice Sfântul Nicolae din Edelény, Ungaria, respectiv a Fundației “Sfântul Francisc” din Deva.

 

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro