Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Arhiva stiri
2022.12.23
Să intre iubirea în casele noastre!
Crăciunul este cea mai frumoasă și intimă sărbătoare a noastră, ne oferă posibilitatea de a aprinde lumânări în spiritul iubirii. Acesta este momentul în care avem cu adevărat ocazia de a lua o pauză în lumea noastră rapidă și de a sărbători alături de cei dragi .
2022.12.21
Am continuat reabilitarea termică a blocurilor
În cursul acestui an am reușit să reluăm programul de reabilitare termică a blocurilor din Borsec, fondurile necesare fiind asigurate din bugetul primăriei. Reabilitarea blocului E3 de pe strada Pietrii a fost finalizată de constructor, iar proprietarii celor 20 de apartamente vor trebui să achite contribuția proprie în 24 de luni.
2022.12.15
Am deschis FONTANA Spa&Balneo Borsec
După o așteptare de 12 ani, iată că a sosit unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a stațiunii turistice Borsec: astăzi și-a deschis porțile FONTANA Spa&Balneo. Mai multe sute de persoane au participat la ceremonia de inaugurare, printre ele aflându-se mai multe oficialități din București și din județul Harghita. Cu această ocazie s-au rostit discursuri festive, iar cei prezenți au avut ocazia să viziteze noul centru.
2022.12.07
2 ani de mandat. Realizări și perspective.
Reabilitarea școlii, a spațiilor comunitare și a mai multor clădiri publice, construcția unui centru wellness, o suplimentare a bugetului și turismul estival - o serie de subiecte de actualitate despre care am discutat cu domnul primarul Mik József, la jumătatea mandatului său. 
2022.11.28
În așteptarea Crăciunului
Orașul Borsec se pregătește de sărbători cu o coroană de Advent instalată în centrul civic, iluminare festivă, evenimente culturale de calitate, precum și cu un târg de Crăciun.
2022.11.07
FONTANA Borsec: deschidem pe 15 decembrie
După o așteptare de 12 ani, iată că a sosit unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a stațiunii turistice Borsec: pe 15 decembrie FONTANA Spa&Balneo Borsec își deschide porțile. Cele mai importante informații despre inaugurarea acestui important obiectiv au fost împărtășite în cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi, 7 noiembrie, în incinta noului centru.
2022.10.28
Borsecul a redevenit stațiune balneoclimaterică
Guvernul a aprobat în ședința de vineri o hotărâre prin care acordă statutul de stațiune balneoclimaterică pentru Borsec. Decizia reprezintă un pas important în viața orașului, deoarece deschide noi oportunități pentru dezvoltarea turismului.
2022.10.25
Am depus proiecte de finanțare pentru containere inteligente și un centru de colectare a deșeurilor
În urma aprobării Consiliului Local, Primăria Orașului Borsec a depus marți, 24 octombrie o cerere de finanțare pentru achiziționarea a 7 containere inteligente pentru deșeuri și amenajarea unui centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar (CAV). Orașul ar urma să atragă o finanțare externă de 4,51 milioane de lei din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), aportul propriu fiind de aproape 39 mii de lei.
2022.10.19
Întocmim registrul pentru evidența sistemelor individuale de colectare și epurare a apelor uzate.
Conform Hotărârii de Guvern nr. 714/2022 și în Borsec trebuie înregistrate într-un registru întocmit în acest scop sistemele individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate (SIA). Pe lângă evidentele motivele de protecția mediului, legislația are ca scop și reducerea fenomenului de epurare ilegală.
2022.10.10
Se pot depune cererile pentru ajutorul de încălzire
Consumatorii vulnerabili care vor să beneficieze de ajutor de încălzire în acest an pot depune cererea și documentele necesare până la data de 20 noiembrie.
2022.10.07
Să ajutăm familia Eigel!
Eigel Kitty Patrícia, o fetiță de 9 ani suferă de autism încă de la naștere. Din momentul în care a fost diagnosticată, viața familiei sale a fost dată peste cap. Deși are nevoie de o dezvoltare specială, totuși Kitty este un copil zâmbitor și plin de viață. Sub supravegherea constantă a mamei sale, merge la școală, este deja în clasa I-a.
2022.09.29
Borsecul poate fi vizitat și virtual
La câteva luni de la demararea unei acțiuni de digitalizare a obiectivelor și traseelor turistice din Borsec, proiectul a ajuns, cu succes, la final. Două proiecte au fost depuse în acest scop de către Fundația Pro Borsec în parteneriat cu Primăria Borsec, ambele fiind finanțate de către Consiliul Județean Harghita.
2022.09.27
Nu neglijați pregătirile pentru sezonul rece!
În data de 18 septembrie, un incendiu de proporții a izbucnit la casa familiei Kiss din Borsec. Incidentul subliniază din nou importanța pregătirii sistemelor de încălzire înainte de începerea sezonului rece.
2022.09.05
Renovăm baza sportivă din Borsec!
18 milioane de lei vor fi investiți în renovarea bazei sportive din strada Stadionului, proiectul fiind realizat de Compania Națională de Investiții (CNI), prin finanțarea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Contractul proiectului care va dura doi ani și jumătate a fost semnat zilele trecute în București în prezența ministrului dezvoltării, Cseke Attila.
2022.08.29
Anul școlar începe în locații externe
Lucrările de renovare a clădirii Liceulului Tehnologic ”Zimmethasuen” sunt în grafic, iar locațiile temporare de predare sunt, de asemenea, hotărâte. După cum am mai precizat, pe durata lucrărilor activitatea didactică în clădire a fost suspendată și trebuie mutată în locații externe.
2022.08.10
FestivalAugust în Borsec: încă două weekenduri de foc
Săptămâna trecută ne-am bucurat de Zilele Orașului, iar acum ne pregătim de alte două festivaluri de marcă: SMARTFest între 12-14 august, iar o săptămână mai târziu, între 19-21 august vă invităm la o călătorie în timp în cadrul Festivalului Nostalgic.
2022.08.02
FestivalAugust în Borsec, începem cu Zilele Orașului
Când vorbim despre primul weekend din august, cu siguranță ne vine în minte festivalul Zilele Orașului Borsec. Între 5-7 august vom prezenta comorile noastre locale în zona de festival din Hármasliget, dar nu vor lipsi desigur nici invitații de marcă.  
2022.07.27
Continuăm reabilitarea termică a blocurilor
Reluăm programul de reabilitare termică a blocurilor din Borsec, fondurile necesare vor fi asigurate deocamdată din bugetul primăriei. În stațiunea turistică au mai rămas de reabilitat trei imobile, lucrările vor începe la una dintre ele.
2022.07.19
A început a treia achiziție publică pentru construcția de locuințe sociale
Până pe 12 august așteptăm ofertele în cadrul sistemului național de achiziții publice pentru licitația noastră privind construcția de locuințe sociale. Aceasta este a treia licitație pentru investiția de 5,8 milioane de lei realizată prin Programul Operațional Regional, până în prezent nu s-a găsit nici un contractant.
2022.07.14
Au început lucrările de construcție la sistemul de încălzire prin biomasă
Mai multe clădiri publice din Borsec vor fi încălzite printr-un sistem pe bază de biomasă a cărui construcție a început zilele trecute. Investiția de peste un milion de lei este realizată din fonduri europene.
2022.07.11
Vara asta are gust de distracție si voie bună la Borsec
Cea1 Borsec Festival, ediția a 5-a , vă așteaptă cu masa pusă  la un ceaun de cultura , muzica si sport , cu un program de povestit nepoților, preparate alese si gustoase, la demonstratiile culinare  Ceaunele Lumi.
2022.07.07
Ne ocupăm în mod constant de problema urșilor!
În ultima vreme s-a observat un număr tot mai mare de urși în zona administrativă al orașului Borsec. Animalele sălbatice au putut fi observate în Poiana Zânelor și în zona pârtiei de schi, iar ocazional apăreau și în centrul orașului. Suntem conștienți de gravitatea situației,  folosim toate mijloacele legale pentru a controla fenomenul.
2022.07.05
A început reabilitarea iluminatului public
Peste 80% din energia utilizată pentru iluminatul public în  Borsec va fi economisită prin programul de modernizare a cărui implementare a început zilele trecute.
2022.06.16
Mai multe investiții sunt în curs de desfășurare, iar altele noi sunt în curs de inițiere
S-a început reabilitarea clădirii școlii din Borsec, iar renovarea spațiilor publice este preconizată să înceapă în luna iunie – vorbim de două investiții de o importanță majoră pentru oraș, care au ajuns în faza de execuție. În același timp, alte câteva proiecte intră în faza de construcție, iar altele sunt în curs de proiectare. În cele ce urmează am analizat împreună cu primarul Mik József situația actuală a dezvoltării localității.
2022.06.13
Se acordă tichetele sociale electronice
 În conformitate cu ordonanța de Urgență nr. 63/2022, Primăria orașului Borsec- Direcția de Asistență Socială, începând cu data de 20 iunie 2022 va începe demersurile pentru preluarea cererilor de la persoanele vulnerabile din punct de vedere social, în vederea acordării tichetelor sociale pe suport electronic, acordate în perioada 01 iunie – 31 decembrie 2022.
2022.06.09
Recensământ: începe vizita recenzorilor!
A început a doua etapă a recensământului din România: până pe 17 iulie recenzorii îi vor vizita pe toți cei care nu au răspuns încă sau au completat incomplet chestionarul de recensământ online în faza de autocompletare care s-a desfășurat în perioada 14 martie - 27 mai. În prima etapă, rata de participare în Borsec a fost extrem de ridicată: 93,5%.
2022.05.05
Noul centru spa & balneo Borsec: începe recrutarea personalului
La doisprezece ani de la inițierea proiectului a sosit una dintre momentele cele mai importante: s-a făcut predarea tehnică a centrului. Aceasta marchează începutul procesului de punere în funcțiune a unității, o parte deosebit de importantă a procesului fiind recrutarea de personal. Pentru început vor fi angajate 55 de persoane pe 17 de posturi.
2022.05.02
Primăvara a adus și urșii în Borsec!
Odată cu venirea primăverii, urșii cauzează din nou probleme în stațiunea Borsec. O ursoaică cu doi pui a fost văzută pe data de 30 aprilie în jurul orei 15:00. Primăria a contactat încă de la mijlocul lunii aprilie autoritățile competente și primăriile localităților limitrofe pentru rezolvarea pe termen lung a problemei cauzate de apariția urșilor.
2022.03.10
Luni începe recensământul digital
Recensământul în România începe pe 14 martie și se va desfășura în mai multe etape. Prima etapă se va desfășura cu ajutorul unui instrument digital, cu posibilitatea așa numitei autorecenzie. Locuitorii din Borsec vor primi ajutor în completarea chestionarelor în sediul primăriei și la Centrul de Informare și Promovare Turistică.
2022.03.08
Vom renova baza sportivă din Borsec!
18 milioane de lei vor fi investiți în renovarea bazei sportive din strada Stadionului, finanțarea fiind aprobată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Prin acest proiect care va dura doi ani și jumătate, baza va fi modernizată și extinsă.
2022.02.25
Mik József: Trebuie să arătăm forță în promovarea intereselor stațiunilor turistice
Peste 15 stațiuni turistice și-au trimis reprezentanții la Borsec pentru a participa la conferința de 2 zile organizată de către Asociația Stațiunilor Turistice (AST) în perioada 24-25 februarie. Dezbaterile s-au axat pe situația stațiunilor din România în contextul pandemiei de coronavirus și pe posibilitățile de dezvoltare prin programele de finanțări naționale care vor fi implementate în următoarele luni.
2022.02.17
Suntem cu un pas mai aproape de deschiderea noului centru spa
Borsecul de altădată redevine unul dintre motoarele dezvoltării locale și regionale. Astăzi, 17 februarie a avut loc recepția tehnică a investițiilor finanțate de Consiliul Județean Harghita în centrul de wellness de la Borsec, un proiect care de 10 ani așteaptă să se finalizele.
2022.02.02
Mik József: am pus dezvoltarea și investițiile în prim plan
Ca și în anii precedenți, și în anul acesta mai mult de jumătate din bugetul local va fi alocat pentru proiecte de dezvoltare. Pe parcursul anului va începe implementarea mai multor proiecte UE. Totodată, dacă totul decurge conform planurilor, noul centru wellness își va deschide porțile vara aceasta. Despre planurile din anul 2022, domnul primar Mik József ne prezintă mai multe.
 
Calendar evenimente
Izvoarele - ziar de interes local
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Poze din galerievezi galeria foto
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro