Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Programul de alocare a terenurilor, un real succes
În urmă cu mai bine de un deceniu, Primăria Borsec a demarat un program de alocare gratuită a unor loturi de teren tinerilor din oraș, în scopul construirii de case. Succesul inițiativei este ilustrat de numărul mare de locuințe construite în ultimii ani, cât și numărul lucrărilor în desfășurare.
2020-06-26
1473

Programul de sprijin oferit tinerilor din localitate este considerat un succes de către primarul József Mik. Potrivit edilului, începând din 2004, în total 47 de tineri sub 35 de ani au primit loturi de teren. „Am demarat acest program cu scopul de a oferi tinerilor din localitate o perspectivă pentru viitor. Ne bucură faptul că multe familii s-au folosit de această oportunitate”. Primarul a explicat faptul că legea 15, publicată în 2003, permite donarea a 350 de metri pătrați de teren, în timp ce municipalitatea a oferit 500 de metri pătrați, partea suplimentară în schimbul unei chirii simbolice. „Dacă luăm în considerare nivelul prețurilor de astăzi, este vorba de un sprijin substanțial, de peste 10 mii de euro pe care l-am acordat tinerilor din localitate.”

Municipalitatea a alocat 10 parcele de teren în 2004 și 11 în 2008, fiind deja construite mai mult de 12 case pe aceste terenuri. Succesul programului este ilustrat și de faptul că în 2018, pentru 26 de parcele oferite, au existat 35 de solicitări. În decursul ultimilor 2 ani, trei solicitanți s-au retras, 7 au primit certificatul de urbanism, deci este în curs elaborarea proiectelor tehnice. Zece participanți în program au solicitat deja autorizație de construcție, dintre care cinci au  și început lucrările.

Sprijin pentru viitor

„Doresc să mă stabilesc permanent în Borsec, motiv pentru care am aplicat în 2018 pentru alocarea unui teren”- a declarat Froicu Ioan Andrei. Tinerul de 30 de ani a subliniat faptul că  orașul are potențialul de a oferi un trai pe termen lung unei familii. „Acest program este un ajutor imens din partea municipalității. Este o contribuție care îi ajută pe tineri din localitate să-și construiască viitorul”- a explicat Andrei. După cum am aflat, el tocmai a primit autorizația de construire pentru noua sa casă, iar lucrările vor fi demarate în decursul acestui an.

„Apreciez eforturile primăriei de a-i ține pe tineri acasă" - a declarat Róbert Rutter despre programul de alocare a loturilor de teren. În vârstă de 33 de ani, tânărul a început să construiască o casă de 90 de metri pătrați,  primind terenul de 500 de metri pătrați de la primărie în 2018. „Programul este de mare ajutor pentru un tânăr care vrea să-și întemeieze o familie.” În opinia sa, există posibilitatea în Borsec de a avea un trai decent, iar finalizarea bazei de tratament în construcție va aduce și mai multe beneficii locuitorilor din oraș.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro