Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Primarul József Mik: tot personalul primăriei merită laude
Lucrul în primăria din Borsec nu s-a oprit pe perioada stării de urgență. O serie de proiecte au fost pregătite în săptămânile care au trecut, și s-a făcut administrarea proiectelor care sunt în derulare. „Avem foarte mult de lucru în privința proiectelor care sunt derulate de primărie. Este o muncă care nu se vede din exterior, dar care este esențială pentru a putea duce la bun sfârșit aceste proiecte de dezvoltare” – a explicat primarul József Mik.
2020-04-27
2032

Potrivit edilului, primăria a încercat să acționeze cât mai eficient posibil în timpul stării de urgență și să ajute publicul, printre altele, prin furnizarea de informații regulate despre pandemie, asigurarea serviciilor online de către aparatul administrativ, împărțirea de măști și mănuși protectoare locuitorilor din Borsec, asigurarea serviciilor de cumpărături pentru persoanele afectate direct de restricțiile de circulație impuse de autorități. „Sperăm să putem continua asigurarea serviciilor online către contribuabili și după terminarea stării de urgență. Este important să facilităm eliberarea actelor administrative către populație” – a menționat primarul. 

În ceea ce privește investițiile, lucrurile încep să revină la normal. S-au reluat lucrările de reabilitare la Vila 49, iar firmele implicate în construirea bazei de tratament din localitate își reiau activitatea săptămâna viitoare.  S-a emis totodată ordinul de începere a lucrărilor de renovare pentru clădirea dispensarului uman, iar în același timp s-a început procedura de achiziție publică pentru reabilitarea termică a clădirii primăriei.  Se speră că vor fi progrese privind construcția sistemului de încălzire pe bază de biomasă pentru încălzirea primăriei și a clădirilor publice din jur. În acest sens se începe a treia procedură de achiziție, primele două fiind suspendate din cauza lipsei de oferte.

Potrivit lui József Mik, tot personalul primăriei merită laude pentru efortul depus în această perioadă grea. Pe lângă sarcinile administrative zilnice, un volum foarte mare de lucru a necesitat pregătirea diferitelor proiecte de investiții. Un astfel de proiect de mare anvergură este cel depus în cadrul Programului Operațional Regional. Este vorba de un proiect integrat, prin care se vor efectua următoarele investiții: reabilitarea clădirii școlii și al casei de cultură din stațiune, demolarea a patru clădiri vechi care găzduiesc locuințe sociale și construirea a două noi clădiri în care vor fi amenajate 20 de locuințe sociale moderne. Totodată se are în vedere extinderea infrastructurii de drumuri, construirea mai multor terenuri de sport și locuri de joacă pentru copii, respectiv modernizarea mai multor alei din oraș. Valoarea totală a proiectului atinge suma de 7 milioane de euro.  

În plus, a fost finalizat studiul de fezabilitate pentru reabilitatea și extinderea iluminatului stradal, se așteaptă deschiderea sesiunii de depunere a proiectelor. Totodată este pregătită documentația pentru reabilitarea termică a trei blocuri din Borsec. Și în acest caz se așteaptă deschiderea sesiunii de depunere.

„După cum se poate vedea, avem foarte mult de lucru în privința proiectelor care sunt derulate de primărie. Este o muncă imensă, care nu se vede din exterior, dar care este esențial pentru a putea duce la bun sfârșit aceste proiecte de dezvoltare” – a precizat primarul. După cum am putut afla, s-au început și lucrările de întreținere a spațiilor publice din oraș.  „Trebuie să avem grijă de orașul nostru indiferent de condiții. Ne pregătim pentru sezonul de vară la fel ca în anii anteriori”.

După cum s-a vehiculat în ultimele zile, starea de urgență va fi ridicată începând cu 15 mai. „Asta nu înseamnă că totul va reveni la normal. Trebuie să avem multă răbdare și perseverență. Sunt conștient asupra faptului că turismul din localitate este foarte grav afectat de această situație”. Primarul și-a exprimat speranța că unitățile turistice își vor putea deschide porțile în această vară, iar turiștii își vor alege destinații autohtone în acest an pentru petrecerea timpului liber. Totodată a anunțat faptul că luna viitoare se va monta pista de bob de vară în incinta Complexului de schi Speranța. „Rămâne de văzut dacă o vom putea folosi.”

Cât despre festivalurile care se organizează în fiecare vară la Borsec, se pare că acestea vor fi anulate. „Trebuie să trecem peste această perioadă foarte grea. Sunt încrezător că vor veni timpuri mai bune. ”

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro