Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Mai mult de jumătate din buget este alocat investițiilor
Anul curent începe la Borsec în condiții mai favorabile decât anul 2019, deoarece consiliul local a reușit să adopte mult mai devreme bugetul pe anul 2020.  După cum arată cifrele, în acest an localitatea Borsec beneficiază de un buget de 15,8 milioane de lei, din care 6,8 milioane de lei sunt alocate pentru secțiunea de funcționare, iar restul pentru finanțarea diferitelor investiții.
2020-02-21
1562
Benkes Zsolt
Peste 5 milioane de lei vor fi cheltuiți în acest an din fonduri europene și guvernamentale

Subliniem încă o dată situația specifică a primăriei Borsec, și anume că orașul nu beneficiază de sume defalcate din TVA și cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, iar majoritatea veniturilor provin din repartizarea sumelor alocate din cote defalcate din impozitul pe venit de 63%. Astfel, orașul beneficiază în acest an din aceste surse de un venit de 4.753.000 lei, la care se adaugă venituri proprii de aproape 3 milioane de lei, și un excedent bugetar de 900 mii lei. Din fonduri guvernamentale și europene se preconizează venituri de peste 5 milioane lei.

În privința investițiilor, finalizarea lucrărilor de construcție la noua bază de tratament este una dintre cele mai importante sarcini ale acestui an. Trebuie montat mobilierul, iar cu această etapă se vor putea finaliza și anumite lucrări interioare adiacente. Pentru acest scop au fost alocate 1,64 milioane de lei.

1,98 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru reabilitarea dispensarului uman din localitate. Prin lucrările care vor trebui finalizate în acest an, exteriorul clădirii va fi renovat și izolat termic. Interiorul imobilului de trei nivele va fi complet reabilitat: vor fi înlocuite instalațiile electrice și sanitare, respectiv sistemul de încălzire. Vor fi amenajate mai multe cabinete medicale noi, iar clădirea va fi dotată cu un ascensor.

Se continuă lucrările de renovare la Vila 49, pentru acest scop a fost alocată suma de 2,33 milioane lei. Pentru reabilitarea termică și renovarea interioară a clădirii primăriei se vor cheltui 892 mii lei, iar pentru realizarea sistemului de încălzire prin biomasă a unor clădiri publice s-au alocat 790 mii lei.

Pe lângă investițiile amintite, în acest an se are în vedere extinderea infrastructurii de bază în partea de oraș în care au fost date tinerilor terenuri pentru a construi locuințe, precum și construirea de pensiuni. Pentru acest scop au fost alocați 180 mii lei. Suma de 150 mii lei se vor cheltui pentru actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al localității.

Trebuie menționat faptul că pentru finanțarea investițiilor enumerate mai sus, primăria a trebuit să aloce din fonduri proprii peste 1,5 milioane lei.

Pentru finanțarea instituțiilor de învățământ s-au alocat deocamdată 284 mii lei, pentru cofinanțarea cultelor 35 mii lei, iar pentru finanțarea programelor culturale există un buget de 150 mii lei. Pentru finanțarea serviciilor de asistență socială a persoanelor vârstnice s-au aprobat 672 mii lei.

Rédai Botond

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro