Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Primăria va cumpăra tablete elevilor în valoare de 100 mii lei
Similar cu mai multe primării din regiunea Giurgeu, orașul Borsec va rezolva din bugetul propriu achiziționarea de tablete pentru elevii care întâmpină probleme în accesarea educației online. În acest scop vor fi folosiți 100.000 de lei.
2020-11-27
1123

„Am cerut conducerii instituției de învățământ să evalueze câți elevi nu au instrumentele necesare pentru a putea participa online la ore, sau întâmpină greutăți în acest sens. Am primit solicitare pentru 117 de tablete în total și 5 laptopuri” – a explicat primarul Mik József. Edilul a explicat faptul că în total 100 de mii de lei vor fi cheltuiți în acest scop de către municipalitate. De notat faptul că fiecare tabletă cumpărată va beneficia de abonament la internet nelimitat pentru 2 ani.

„În prima instanță vom cumpăra 37 de tablete și 5 laptopuri” – a evidențiat Ferency József. Directorul Liceului Tehnologic Zimmethausen a explicat faptul că marea majoritate a elevilor din Borsec se pot conecta la învățământul online. Cu toate acestea, în multe gospodării, nu există un număr suficient de dispozitive IT pentru fiecare copil, unii trebuie să împartă un singur laptop, sau există copii care pot lua parte la ore doar folosind telefonul. Aceste situații au fost evaluate, iar solicitarea adresată primăriei a fost făcută pe baza acestei evaluări.

Directorul a subliniat faptul că în a doua etapă vor fi achiziționate 65 de tablete, iar inspectoratul școlar județean va furniza încă 15 tablete pentru elevii care beneficiază de ajutor social. „E foarte important să menționăm faptul că acele familii beneficiază de acest sprijin pentru care asigurarea dispozitivelor IT chiar este o problemă care trebuie rezolvată.”

După cum am aflat, pentru a beneficia de aceste tablete, părinții trebuie să depună cerere la secretariatul școlii cât mai repede cu putință.

 

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro