Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Cu un pas mai aproape de proiectul de 7 milioane euro
Un proiect de mare anvergură inițiat de către Primăria Borsec este cel depus în cadrul Programului Operațional Regional. Este vorba de un proiect integrat, prin care se vor efectua investiții de 7 milioane de euro, care vor cuprinde construcţii noi, reconsolidarea unor construcţii publice, dezvoltarea infrastructurii din oraş şi modernizarea zonelor publice. Proiectul a fost declarat eligibil de către autoritatea de management, acesta fiind unul dintre cei mai importanți pași până la semnarea contractului de investiție.
2020-07-24
1838
Ungureanu Ioan

Prin acest proiect se vor realiza o serie de investiții majore, printre acestea numărându-se reabilitarea clădirii școlii și al clădirii casei de cultură din stațiune, construirea de locuințe sociale, extinderea infrastructurii de drumuri.

Se are în vedere, de asemenea, restaurarea și consolidarea clădirii casei de cultură din stațiunea turistică. Clădirea monument istoric face parte din Ansamblul balnear urban „7 Izvoare”, datată la sfârşitul secolului XIX – începutul secolului XX. Clădirea a fost construită ca vilă de agreement, iar în perioada postbelică a funcționat ca și cămin cultural. Actualmente este neutilizată. În urma restaurării va funcționa ca centru cultural, prin intermediul căruia se va populariza istoria localității, precum și tradiția balneară care are o istorie de mai multe secole. Tipul lucrărilor ce se vor efectua: lucrări de consolidare și reabilitare în zonele afectate, precum și lucrări de reparații interioare şi exterioare ce urmează a fi realizate cu materiale de bună calitate similare cu cele existente.

Proiectul prevede și demolarea a patru clădiri aflate într-o stare avansată de degradare şi construirea de noi locuințe sociale, pentru categoriile defavorizate de locuitori din oraş. O clădire este situată pe strada Petőfi Sándor iar cealaltă pe strada Nadăşa. Clădirile care vor fi demolate nu aparțin patrimoniului cultural, nu sunt încadrate în categoria monumentelor istorice. Aceste clădiri vor găzdui în total 20 de locuințe sociale: 12 în clădirea de pe strada Petőfi Sándor care va fi cu două nivele, parter şi mansardă, şi 8 locuinţe în cealaltă clădire care va fi tot cu două nivele.

Un alt element important al acestui proiect îl constituie reabilitarea Liceului Tehnologic Zimmethausen. Lucrările propuse sunt reabilitarea şi termoizolarea clădirii, reabilitarea interioară, modernizarea instalațiilor aferente, dotarea clădirii cu mobilier și echipamente specifice, montarea becurilor LED în sălile de clasă, instalarea a două cazane de 200 kw, amenajarea spaţiului din curtea şcolii prin construirea unui teren de sport de 26m x 16m, dotarea spațiului de joacă şi aranjarea spaţiilor verzi.

Se propune reabilitarea si construirea unor drumuri de acces la locuințele sociale care vor fi realizate în cadrul aceluiași proiect. Totodată, proiectul prevede reabilitarea unor drumuri de acces (străzi) în cadrul localității: porțiunea dintre strada Nouă şi Nadăşa, a străzilor Minei, Mesteacănului, Făget, Mezei și construirea drumurilor în Poiana Mare, către zone care au un potențial turistic ridicat, contribuind astfel în mod direct la dezvoltarea economică a orașului. Lungimea totală a drumurilor reabilitate va fi de aproximativ 4 km. Pe aceste porțiuni de drum se va construi și infrastructura iluminatului public. În plus, în spatele primăriei va fi amenajată parcări, teren de joacă și un teren de sport, vor fi amenajate spațiile apropiate izvorului Kossuth și fostei vile nr.55, precum și zonele din spatele bisericii ortodoxe și de lângă terenul de sport Kerek. Pe aceste site-uri vor fi construite terenuri de tenis, locuri de joacă, alei. Suprafața spațiilor publice care vor fi renovate în vederea asigurării unor spații publice pentru petrecerea timpului liber și desfășurarea de activități sportive depășește 22 de mii de metri pătrați. Valoarea cererii integrate se ridică la 7 milioane EUR, din care valoarea nerambursabilă este de 5 milioane euro.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro