Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Noi măsuri anti-Covid au fost adoptate la nivelul județului!
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Harghita, a adoptat o serie de măsuri pentru reducerea riscului de contaminare cu noul coronavirus la nivelul județului Harghita. Noile măsuri intră în vigoare duminică, 18 octombrie ora 23. Sunt măsuri generale, cu specificații în funcție de incidența cazurilor Covid pe raza localităților. În cazul orașului Borsec numărul infecțiilor Covid în acest moment nu depășește 1,5 cazuri/1000 de locuitori.
2020-10-17
1249

Mai jos prezentăm un sumar al măsurilor adoptate. Hotărârea nr. 30 a comitetului de urgență poate fi consultată accesând site-ul prefecturii Harghita.

Purtarea măștii de protecție pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz etc.), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii.

Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor se desfășoară cu respectarea regulilor de protecție sanitară.

Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună.

Se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații deschise și închise.

Se permite organizarea de cursuri și workshopuri cu participarea a cel mult 25 de persoane în interior și 50 de persoane în exterior.

Se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor astfel de grupuri.

Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în următoarele domenii: activități în piscine, locuri de joacă și săli de jocuri.

Activitatea în creșe, grădinițe și afterschool-uri este permisă numai cu respectarea regulilor de protecție sanitară.

Pentru unitățile administrativ teritoriale din județul Harghita unde incidența cazurilor este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori (printre acestea aflându-se și orașul Borsec) pentru perioada 18 octombrie ora 23 – 01 noiembrie ora 23 pe lângă măsurile deja enunțate se stabilesc următoarele măsuri:

- organizarea și desfășurarea activității în cadrul sălilor de spectacole este permisă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

- organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu participarea a cel mult 300 de persoane cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum și cu purtarea măștii de protecție.

- dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor depășește 1,5/1000 de locuitori până la 3/1000 de locuitori, activitățile prezentate mai sus se desfășoară prin utilizarea a 30% a spațiului.

- activitatea în interior a restaurantelor și cafenelelor este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6-23.

- activitatea în interior a restaurantelor și cafenelelor din interiorul unităților de cazare este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6-23, doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

- activitatea cu publicul a sălilor de jocuri de noroc este permisă fără a depăși 50% din capacitate.

- dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor depășește 1,5/1000 de locuitori până la 3/1000 de locuitori, activitățile prezentate mai sus de desfășoară prin utilizarea a 30% a spațiului.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro