Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Programul de reabilitare termică a blocurilor ar putea continua
Primăria intenționează să continue programul de izolare termică din fonduri europene a locuințelor. În stațiunea balneară au rămas de renovat 3 blocuri și un bloc de garsoniere, prin proiectul actual ar fi reabilitate cele trei blocuri de locuințe.
2020-02-26
1472
Termenul de depunere a proiectului este luna iulie

16 martie este data de la care pot fi depuse cererile de finanțare pentru programul european de reabilitare termică a clădirilor rezidențiale. Cei interesați au fost nevoiți să aștepte mai mult de un an și jumătate pentru această oportunitate. După cum ne-a explicat primarul József Mik, planurile de reabilitare a celor trei blocuri au fost deja elaborate în anii precedenți. Cu toate acestea, valorile lucrărilor trebuie recalculate, astfel deocamdată este imposibil de estimat valoarea totală a investiției.

Ceea ce se știe cu siguranță este faptul că, locatarii blocurilor în cauză trebuie să contribuie cu 25 la sută din valoarea investiției, conform ghidului de finanțare. „În legătură cu acest aspect va trebui să purtăm discuții cu asociațiile de proprietari. Cererea de finanțare trebuie depusă până în luna iulie” – a explicat primarul.  În opinia sa, contractul de finanțare ar putea fi semnat în cursul acestui an, însă procedura achizițiilor publice ar putea dura până la doi ani.

În anii precedenți, ca parte a Programului național privind creșterea performantei energetice a blocurilor de locuințe, au fost renovate 6 blocuri. Lucrările au inclus izolația externă, precum și înlocuirea ferestrelor vechi cu unele de tip termopan. Costul investiției de 2,66 milioane de lei a fost finanțat în proporție de 50% de Guvernul României, 30% din suma totală a fost asigurată de primărie, în timp ce contribuția asociațiilor de locatari a fost de 20%.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro