Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Valul de investiții continuă și în acest an
Anul curent începe la Borsec în condiții mai favorabile decât 2019. Asta deoarece bugetul primăriei poate fi finalizat încă de la începutul lunii februarie, ceea ce va face ca lunile următoare să fie mai previzibile. În opinia primarului József Mik, pe lângă investițiile făcute de primărie, este important ca localitatea să aibă un mediu antreprenorial și civic puternic.
2020-02-05
2481
Primarul Mik József

Finalizarea lucrărilor de construcție la noua bază de tratament este una dintre cele mai importante sarcini ale acestui an. Trebuie montat mobilierul, iar cu această etapă vor putea fi finalizate și anumite lucrări interioare adiacente. „Din păcate întâmpinăm dificultăți în achiziția mobilierului în valoare de 1, 64 milioane de lei. A trebuit să anulăm deja două proceduri din cauza lipsei ofertelor, acum pregătim pe cea de a treia” În același timp primăria a solicitat, după modelul orașului Ocna de Mureș, încheierea unui parteneriat cu Consiliului Județean  Harghita pentru construcția și administrarea comună a bazei de tratament. Primarul a explicat faptul că Consiliul Judeţean Alba a semnat un acord de colaborare cu Primăria Ocna Mureş, pe 10 ani, pentru realizarea şi administrarea în comun a bazei de tratament şi agrement.

„Ne concentrăm pe planurile existente”

József Mik a subliniat că, pe lângă construcția bazei de tratament, în stațiune sunt în curs de realizare mai multe investiții. De exemplu, a fost elaborat proiectul tehnic pentru renovarea clădirii dispensarului uman, în aceste zile se vor începe procedurile pentru achiziția lucrărilor de construcții.  În același timp se așteaptă aprobarea Agenției pentru Dezvoltare Regionala Centru din Alba Iulia pentru începerea procedurii de achiziție a lucrărilor pentru reabilitarea termică și renovarea sediului primăriei. Sunt în grafic lucrările de reabilitare a vilei nr. 49, una dintre cele mai prestigioase proprietăți din Borsec. Clădirea inclusă în patrimoniul monumentelor istorice borsecene va fi  utilizată pentru activități culturale, muzeale, turistice, educaționale și pentru organizarea de conferințe.

În același timp se caută proiectant pentru realizarea unui sistem de încălzire pe bază de biomasă, care va deservi primăria, precum și mai multe clădiri publice din apropierea instituției: dispensarul medical, grădinița, clădirea pompierilor și casa de cultură. Proiectul este finanțat din fonduri europene, și are o valoare de totală de 178 092 euro, din care finanțarea nerambursabilă este de 144 183 euro. Și în acest caz două proceduri de achiziție s-au finalizat fără rezultat.

Pe lângă investițiile deja în curs de desfășurare, se are în vedere în acest an extinderea infrastructurii de bază în partea de oraș în care terenuri au fost date tinerilor pentru a se construi case familiale sau pensiuni. De asemenea, se va începe reabilitarea sistemului de iluminat stradal.

Pe termen lung primăria dorește extinderea serviciilor oferite de Complexul de Schi „Speranța”: se dorește înființarea unui parc de aventură, precum și construirea unui patinoar în aer liber și amenajarea unei piste de tubing. Investiția se ridică la o valoarea aproximativă de 1,5 milioane lei, deocamdată se caută posibilitățile de finanțare.

„Scopul nostru este ca în Borsec să creștem numărul locurilor de muncă. Acest lucru poate fi realizat prin deschiderea bazei de tratament și dezvoltarea turismului. Însă eforturile primăriei nu sunt suficiente în acest sens. Ne trebuie un mediu antreprenorial și civic puternic. Numai așa putem convinge tinerii din localitate să-și găsească de lucru în orașul natal” – a precizat József Mik. Potrivit primarului, aduce o notă de optimism faptul că pe lângă guvernul României și guvernul maghiar a început să investească în stațiunea turistică. A finanțat deja lucrările de reabilitare a clădirii grădiniței locale, și finanțează de asemenea construirea unor locuințe pentru medici. În același timp, se așteaptă decizia guvernului de la Budapesta pentru finanțarea construirii unui hotel de patru stele la Borsec, care ar dispune de 120 de camere.  

„Vreau să-mi continui munca de primar al stațiunii Borsec. Sunt convins că în continuare pot fi de folos comunității locale, și împreună putem reda orașului strălucirea de odinioară – a încheiat primarul.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro