Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
La Borsec se construiesc locuințe pentru medici
Două locuințe pentru medici vor fi construite în Borsec și vor fi finalizate cel mai târziu anul viitor cu scopul de a atrage medici specialiști la centrul balnear care este aproape de a fi dat în folosință. Construcția imobilului este finanțat de guvernul maghiar prin Fundația Studium Prospero din Târgu Mureș.
2019-09-13
2216
Oficialiăți maghiare și locale au participat la momentul festiv

Joi seara a avut loc în fața reprezentanților guvernului de la Budapesta, a Fundației Studium Prospero și ai autorităților locale festivitatea de depunere a pietrei de temelie a imobilului care va găzdui două locuințe pentru medici.

În discursul său festiv primarul orașului Borsec, Mik József a declarat faptul că este important dezvoltarea serviciilor medicale din oraș, iar construirea locuințelor pentru medici este un pas important în acest proces de dezvoltare.

Prin acest proiect sperăm să putem contribui la dezvoltarea serviciilor medicale din stațiunea Borsec – a declarat la rândul său în cadrul festivității secretarul de stat al guvernului maghiar Pótápi Árpád János. Politicianul și-a exprimat speranța că și în viitor se va putea continua seria investițiilor de acest gen în Ardeal.
În discursurile ce au urmat, atât deputatul UDMR Bende Sándor, cât și Vass Levente, directorul administrativ al Fundației Studium Prospero au ținut să aprecieze efortul depus de către primăria Borsec în dezvoltarea stațiunii turistice. „Construim piatră peste piatră rețeaua rămânerii pe meleagurile natale a tinerilor noștri” – a punctat Vass Levente.

Lucrările ar putea fi gata anul viitor

Autorizația de construire a fost eliberată deja, sperăm să putem finaliza construcția până la sfârșitul anului viitor – a explicat primarul Mik József după încheierea festivității. Edilul a explicat faptul că este o investiție extrem de importantă pentru stațiunea turistică, și se înscrie în șirul investițiilor de dezvoltare a serviciilor medicale a localității. După cum am putut afla, cele două locuințe vor fi oferite medicilor specialiști care vor lucra în cadrul noului centru balnear.
Aria total desfășurată a imobilului va fi de 331,2 mp., și va conține o locuință cu două dormitoare având o suprafață de 97,6 mp., respectiv o altă locuință cu trei dormitoare, care va avea o suprafață utilă de 116,2 mp. Valoarea totală a investiției se ridică la 800.000 de lei.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro