Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
A fost inaugurată pista de bob de vară din Borsec
La nici șase luni de la semnarea contractului de finanțare cu Ministerul Turismului, Primăria Borsec a reușit finalizarea unui nou proiect important pentru dezvoltarea turismului din localitate: construirea pistei de bob de vară demontabilă. Noua facilitate a fost inaugurată astăzi în prezența oficialităților locale, județene și al reprezentanților Ministerului Turismului.
2019-10-23
2141
Rédai Botond
Este un moment foarte important pentru dezvoltarea turismului din Borsec

„Această inaugurare este o bucurie foarte mare pentru comunitatea noastră. Iată, am reușit să predăm astăzi încă o investiție care constituie un pas important în procesul de dezvoltare a stațiunii” – a declarat în cadrul festivității de deschidere Mik József, primarul orașului Borsec. În discursul său festiv, edilul a adăugat faptul că ideea vine din Austria, unde există mai multe facilități asemănătoare. „Ceea ce este foarte important este că prin această realizare se vor putea atrage și mai mulți turiști în stațiune, și putem să prelungim șederea acestora în localitate” – a punctat primarul localității.

Barti Tihamér, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita, a lăudat eforturile depuse în ultimii ani de conducerea primăriei Borsec în dezvoltarea turismului din localitate. „Este o zi specială pentru Borsec și pentru județul Harghita. Această stațiune merită investiții în turism, nu numai datorită renumelui, brandului său, ci și din cauza determinării autorităților locale de a face pașii necesari în acest sens” – a menționat reprezentantul consiliului județean.

La rândul său, deputatul UDMR Bende Sándor a apreciat investițiile din Borsec realizate în ultimul deceniu. „În toată această perioadă, prin consiliul județean, am ajutat foarte mult această localitate. Dar nu uitați, nu poți ajuta pe cineva care nu muncește. Doar pe acela, care are idei și care dorește să  implementeze aceste idei. Cred că aceasta este calea care trebuie urmată în dezvoltarea turismul din județul Harghita.”

Valoarea investiției privind construirea pistei de bob de vară demontabilă se ridică la 5.250.000 lei, suma alocată de Ministerul Turismului fiind de 4 milioane de lei, iar contribuția Consiliului Județean Harghita a fost de 400.000 lei. Proiectul a presupus construcția unui sistem de săniuțe de vară demontabil, în locul unde funcționează iarna pista de schi, având o lungime de aproape 1500 de metri (pistă coborâre 860 m și pistă urcare 572 m, diferență de nivel 125 m).  Accesul către vârful pistei se face cu teleschiul existent prevăzut deja pentru pârtia de schi funcțională pe timpul sezonului rece. 

Facilitatea este deschisă publicului zilnic între orele 14-17, sâmbăta și duminica între orele 12-17. O cursă cu săniuța costă 10 lei pentru adulți, 5 lei pentru copii.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro