Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Educația Lego – o noutate în sistemul de învățământ
Jucării Lego sunt folosite pentru îmbogățirea cunoștințelor în clasele primare din Borsec. Despre proiectul de învățământ alternativ am putut afla detalii de la specialiști din Ungaria veniți la Borsec pentru a ajuta școala din localitate în implementarea proiectului.
2019-10-16
1552
Rédai Botond
Copiii au avut ocazia să construiască și să programeze roboți, să învețe engleza și să studieze matematica cu ajutorul jocului

Cum ajungem să ne folosim de jocurile Lego în educarea copiilor? Acestea sunt produse care au fost dezvoltate de către compania Lego exclusiv pentru școli – a explicat despre noua metodă de educație managerul firmei ungare Hdidakt Kft. Anikó Kopacz a vorbit, cu ocazia Zilei jocului Lego, organizat la Liceul Tehnologic Zimmethausen la începutul lunii curente, despre utilizarea jocului ca o nouă abordare educațională. De fapt – a explicat managerul firmei – este o chestiune de încurajare a creativității copiilor. Este vorba de o metodă prin care fiecare elev își caută propria cale în rezolvarea diferitelor sarcini.

Potrivit specialistului, un rezultat important prin aplicarea metodei este faptul că creează un mediu de lucru diferit atât pentru elev cât și pentru profesor. Ambele părți se simt bine în timpul activităților organizate în școli, iar acest lucru are un impact pozitiv asupra eficacității elevilor. De asemenea, oferă o dezvoltare a competențelor de bază, cum ar fi atitudinea critică, creativitatea, abilități de prezentare și comunicare și promovează cooperarea în cadrul grupului Copilul. „Prin aceste metode, oferim o educație bazată pe experiență și în același timp dezvoltăm competențe digitale", a subliniat managerul companiei. În opinia sa, prin introducerea acum trei ani a acestei metode în Ungaria, au avut rezultate semnificative, iar atât copiii, cât și profesorii au fost încântați de aceste tipuri de ocupație.

Așa cum am relatat acum câteva zile pe pagina noastră de Facebook, „Ziua jocului Lego” a avut loc în data de 4 octombrie la Liceul Tehnologic Zimmethausen. Copiii au avut ocazia să construiască și să programeze roboți, să învețe engleza și să studieze matematica cu ajutorul jocului Lego prin îndrumarea unui grup de profesori din orașul Edelény, Ungaria. Noua metodă de predare a fost introdusă începând cu anul școlar în curs în instituția din Borsec.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro