Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Un nou pas în promovarea turismului
Dezvoltarea și promovarea turismului în regiunea Giurgeu G10 este scopul proiectului depus de către primăria Borsec și care ar urma să fie implementat în lunile care urmează prin programul Leader.
2019-06-12
854

 Se are în vedere crearea unui site web turistic unic la nivelul acestei regiuni, și a unei aplicații mobile multilingvistice (română, maghiară, engleză), inclusiv un sistem de rezervare online a locurilor de cazare.Obiectivul general vizează promovarea şi valorificarea potenţialului turistic în zonele rurale ale regiunii Giurgeu G10 din județul Harghita, în care sunt incluse localitățile Tulgheş, Corbu, Ditrău, Remetea, Lăzarea, Joseni, Ciumani, Suseni, Voşlăbeni şi staţiunea Borsec. În cadrul proiectului în valoare de 156 000 de lei se dorește promovarea regiunii Giurgeu, a stațiunilor și atracțiilor turistice. Prin intermediul platformelor online informațiile pot ajunge cu ușurință către utilizatori, de aceea proiectul va avea un site web unde cei interesați se vor putea informa asupra  posibilităților de explorare a regiunii, asupra posibilităților de cazare, iar în același timp vor găsi informații legate de diferite programe și evenimente. Proiectul va dispune și de o versiune mobilă a platformei, prezentă pe cele mai moderne sisteme de operare mobile, Android și iOS, care va fi oferită gratuit celor interesați.

Platforma va prezenta toate atracțiile turistice din zonă pentru ca utilizatorii să poată alege și de a cunoaște cele mai frumoase locații prezente în regiunea Giurgeu. Atracțiile prezentate utilizatorilor vor avea o descriere generală despre obiectivul turistic pentru a cunoaște istoria, importanța acestuia cât și locul exact unde se află acesta pentru a îndruma cei interesați.

Totodată se vor afișa evenimentele de interes public, cele culturale și sociale, pentru ca vizitatorii să aibă posibilitatea de a cunoaște, a interacționa și de a afla cât mai multe despre cultura, obiceiurile, tradiția, bucătăria locală. Pentru a ajuta utilizatorii și cei interesați de a vizita cât mai multe obiective, atracții și evenimente în regiune, platforma va oferi informații legate de acces la atracțiile turistice, astfel venind în ajutorul planificării acestora.

Prin intermediul prezentării posibilităților de cazare, platforma va dispune de o funcționalitate de rezervare online prin intermediul căruia utilizatorii vor putea alege locația potrivită și vor putea rezerva numărul de camere dorite prin completarea unui simplu formular cu preferințele lor și datele de contact. Platforma nu va conține modul de plata online cu cardul bancar.

Bugetul total al investiției se ridică la 156 845 lei, din care 25 000 este aportul propriu al primăriei Borsec. Durata de implementare a proiectului este de 1 an.

Zona G10 este o zonă rurală tradițională care se află în centrul țării, la marginea de est a Transilvaniei, la îmbrățișarea Carpaților Orientali, și este compusă din nouă comune și un oraș, respectiv:  Ciumani, Corbu, Ditrău, Joseni, Lăzarea, Remetea, Suseni, Tulgheş şi Voşlobeni și Borsec.

Pentru dezvoltarea teritoriului a fost înființat Grupul de Acțiune Locală Pentru Dezvoltarea Regiunii Giurgeu G10.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro