Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
A fost inaugurată clădirea renovată a grădiniței
Vineri a avut loc festivitatea de inaugurare a grădiniței Poiana Zânelor, a cărei clădire a fost complet renovată pe parcursul vacanței de vară.
2019-10-04
1571
Rédai Botond
Oficialități locale, județene și ale bisericii catolice au fost prezenți la festivitate

Ceremonia de inaugurare a avut loc în prezența oficialităților locale, județe și a reprezentantului guvernului maghiar. În deschiderea evenimentului călugărul franciscan Böjte Csaba a binecuvântat clădirea grădiniței, după care copii care frecventează instituția de învățământ au prezentat un scurt moment cultural.

Pe parcursul ceremoniei au luat cuvântul mai multe oficialități din partea Consiliului Județean Harghita, al Consulatului Ungariei din Miercurea Ciuc, respectiv din partea Uniunii Cadrelor Didactice Maghiare din România. Primarul Mik József a evidențiat faptul că renovarea grădiniței înseamnă un vis împlinit pentru locuitorii din Borsec, iar lucrări de anvergură asemănătoare sunt planificate și în cazul clădirii Grupului Școlar Zimmethausen, dar care necesită o finanțare de cel puțin 2 milioane de euro.  

Lucrări în valoare de 140 de mii de euro

După cum am relatat mai devreme, în cursul vacanței de vară incinta clădirii care găzduiește grădinița Poiana Zânelor fost complet renovată. Au fost înlocuite instalațiile electrice și sanitare, sistemul de încălzire, ușile de acces în săli, iar interiorul clădirii a fost complet zugrăvit, fiind efectuate și reparațiile necesare. În același timp cu lucrările interioare gardul ce înconjoară locul de joacă din spatele clădirii a fost reparat. Exteriorul imobilului a căpătat și ea o culoare nouă, lucrările exterioare de reabilitare termică a grădiniței fiind deja executate în anii trecuți. Lucrările de renovare a clădirii au fost finanțate prin Programul de dezvoltare a grădinițelor din Bazinul-Carpatic, inițiat de guvernul maghiar în 2016 și a avut un buget de aproximativ 45 milioane de forinți, adică în jur de 140 000 de euro.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro