Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Un sezon estival bogat cu mulți turiști
Numărul turiștilor care vizitează stațiunea Borsec este în continuă creștere. La încheierea sezonului estival antreprenorii au fost chestionați în legătură cu situația industriei de profil din oraș. 
2019-09-25
1421
CNIPT Borsec
Borsecul este una dintre destinațiile preferate ale turiștilor

 „Am avut un sezon estival mult mai bun ca anul trecut” – a explicat Sárpátki Melánia. Proprietara de pensiune, și în același timp președintele Asociației Turistice din Borsec, consideră că numărul nopților de cazare din stațiune a crescut cu aproape 30 la sută față de vara anului 2018. Microclimatul deosebit și bogățiile naturale oferite de această regiune au contribuit ca depresiunea să devină una dintre cele mai agreate și căutate destinații din România. Sárpátki a adăugat faptul că unul dintre punctele forte ale stațiunii este faptul că de aici se pot organiza excursii scurte spre atracțiile naturale din zonă precum și spre regiunea sării din apropiere sau a Moldovei, foarte mulți turiști alegând pachete care includ și astfel de oferte. „În organizarea excursiilor ne confruntăm însă cu problema lipsei ghizilor de turism. Sunt foarte puțini la număr și în general au o vârstă mai înaintată. Se pare că deocamdată nu putem atrage tinerii din localitate să lucreze în industria de profil din Borsec” – a explicat președintele asociației turistice.

 „Am avut un sezon estival foarte bun, cu o creștere semnificativă a numărului de turiști care au vizitat stațiunea” – a precizat Fazakas Annamária. Administratorul de pensiune a vorbit despre efectul pozitiv al folosirii tichetelor de vacanță oferite de programul guvernamental. Totodată a menționat și un aspect interesant: în timp ce în vara anului trecut, aproximativ 60 la sută din turiști au fost străini, raportul s-a schimbat în acest an, aproape două treimi din cei care au sosit la Borsec Au fost turiști autohtoni. „Putem spune că am devenit un brand în România, suntem una dintre cele mai căutate destinații din țară. Acest fapt ne bucură foarte mult, însă ne și îngrijorează în același timp”. Potrivit administratorului, în stațiune nu există suficiente locuri de cazare, nu există suficiente restaurante, varietatea programelor oferite turiștilor este mică, și există o lipsă semnificativă de personal. „Aceste aspecte prezintă un risc semnificativ pe termen lung. Soluționarea acestora nu aparține doar de primărie. Managerii de pensiuni trebuie să înțeleagă faptul că fără investiții private nu vom putea dezvolta turismul din Borsec.” Ea a adăugat faptul că în toamnă toți actorii implicați în acest fenomen vor trebui să se așeze la negocieri, și să caute soluții concrete la aceste probleme.

Este timpul ca sectorul privat să se implice mai mult

„Conform experiențelor ultimelor patru luni, numărul nopților de cazare din stațiune a crescut semnificativ, însă nu putem confirma acest aspect și prin date statistice. Deși numărul paturilor oferite de către pensiuni este destul de mic, în jur de 700 la număr, nu aceasta este cea mai mare problemă a localității” – a punctat primarul orașului Borsec. Mik József este conștient de faptul că stațiunea se confruntă cu o problemă majoră: nu sunt suficiente restaurante, și varietatea serviciilor conexe este mică. Potrivit edilului, primăria încearcă să contribuie la dezvoltarea turismului prin investițiile sale și prin gama largă de servicii oferite (pârtiile de schi, baia Ó-Sáros, pârtia de bob de vară care va fi inaugurată peste câteva zile, construirea bazei de tratament ș.a.m.d), însă este timpul ca și sectorul privat, prin investițiile sale, șă se implice în acest efort. 

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro