Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Ceaun Borsec Festival: am gustat felul întâi
Expoziție foto, concursuri sportive, film, târg de produse tradiționale și muzică de excepție – acestea au fost ingredientele primei zile de la Ceaun Borsec Festival.
2019-07-12
1284
Ceaun Borsec Festival
în jur de 80 de concurenți au participat la concursul de orientare

Ziua am început-o cu o acțiune de ecologizare. Peste 50 de copii și tineri sub 18 ani au curățat pârâul și zona centrală a stațiunii. Am dat startul la Concursul de orientare în prezența domnului Mik József, primarului orașului Borsec, respectiv Simion Suciu, vicepreședintele Federației Române de Orientare. În jur de 80 de concurenți și-au măsurat puterile pe trei trasee diferite: alb (2 km.), roșu (3,5 km.), negru (5 km.). Aproape jumătate dintre concurenți au fost copii și tineri sub 18 ani, ceea ce este îmbucurător pentru viitorul acestui sport în Borsec. Printre participanți s-a numărat și Ráduly Róbert Kálmán, primarul municipiului Miercurea Ciuc, împreună cu întreaga sa familie. Cel mai în vârstă concurent s-a dovedit a fi Dopovec Gyula din satul Ernei (județul Mureș). Nenea Gyuszi, cum este alintat de cunoscuții acestui sport, are 87 de ani. După cum ne-a mărturisit, s-a întâlnit cu acest sport minunat după pensionare, nelipsind de aproape un deceniu la nici un concurs în domeniu. Desigur, organizatorii concursului s-au gândit să-l premieze pe nenea Gyuszi pentru devotamentul său față de acest sport.

După amiaza am zburat cu păsările în înaltul cerului, am simțit briza mării, undeva, prin Scandinavia sau freamătul codrului de prin Carpați. Ne-am întâlnit cu animale sălbatice, mirifice, de neatins în frumusețea lor. Cum am putut face toate astea? Pur și simplu am admirat fotografiile expoziției Milvus la Ceaun Borsec Festival, care și-a deschis porțile în noul centru SPA din Borsec. Expoziția.

După vizionarea filmului documentar de excepție Ungaria sălbatică a început distracția. La scena amenajată în apropierea pârtiei de schi trupele Wi-Fi, Kalandorok și 4S Street au asigurat o seară cu muzică de excepție.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro