Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Începe renovarea uneia dintre perlele Borsecului
Odată cu contractul de execuție semnat, renovarea uneia dintre cele mai prestigioase proprietăți din Borsec poate să înceapă în câteva zile.
2019-06-26
1038

Lucrările de reabilitare a vilei nr. 49 sunt finanțate din fonduri europene. Clădirea inclusă în patrimoniul monumentelor istorice borsecene va fi utilizată pentru activități culturale, muzeale, turistice, educaționale și pentru organizarea de conferințe.

După mai mult de un an de zile s-a reușit finalizarea procedurii de achiziție publică, dreptul de execuție a lucrărilor de reabilitare fiind câștigat de către S.C. Alexander Business & Services SRL din București. Astfel renovarea completă a clădirii poate fi demarată în câteva zile.

Prin lucrările de renovare se are în vedere restaurarea şi consolidarea clădirii monumentului istoric în conformitate cu concluziile studiilor de specialitate şi a obligaţiei de folosinţă, precum și restaurarea şi remodelarea plasticii faţadelor. În același timp se vor asigura dotările interioare (instalaţii, echipamente şi dotări pentru asigurarea condiţiilor de climatizare, siguranţă la foc, antiefracţie), precum şi încălzirea prin centrală termică pe bază de peleţi, cu posibilitate de automatizare a alimentării). Astfel centrala termică va utiliza combustibili ecologici, provenind din recuperarea deşeurilor lemnoase, contribuind la protecţia mediului înconjurător. Proiectul prevede de asemenea accesibilizarea spaţiului expoziţional pentru persoanele cu handicap locomotor. De asemenea se prevăd panouri informative şi machete tactile pentru nevăzători.

Vila nr. 49 (în alte documente vila nr.51), de pe str. Primăverii, nr. 11., a fost construită în anul 1924, și apare aproape în toate vederile de odinioară a stațiunii: este una din perlele patrimoniului monumentelor borsecene. A fost retrocedată, dar de atunci nu s-au făcut investiții pentru reabilitare. Clădirea este în proprietatea primăriei, fiind cumpărată de la proprietari în 2015 şi, ca urmare a faptului că s-a depus un proiect la Agenţia de Dezvoltare Centru Alba Iulia, Borsecul a obţinut la începutul anului trecut o finanţare nerambursabilă în valoare de 2,7 milioane de lei, la care se adaugă contribuţia proprie în valoare de circa 200.000 lei.

 

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro