Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
În așteptarea Crăciunului
Orașul Borsec se pregătește de sărbători cu o coroană de Advent instalată în centrul civic, iluminare festivă, concerte și evenimente culturale de calitate, precum și cu un târg de Crăciun.
2019-12-04
1249

În stațiunea Borsec pregătirea pentru sărbătoarea Crăciunului a început pe data de 1 decembrie cu aprinderea primei lumânări de pe coroana de Advent, care a fost amplasată în centrul civic al orașului. Tradiționala aprindere a luminilor de Crăciun va continua și pe 8 decembrie de la ora 18, când vom putea asculta în sala mare a Casei de Cultură și concertul de advent susținut de către Orchestra de Cameră din Miercurea Ciuc. O săptămână mai târziu, pe data de 15 decembrie, tot cu începere de la ora 18, după aprinderea celei de a treia lumânări de pe coroana de Advent vom putea urmări tot în Casa de Cultură spectacolul grupului de dans popular "Tündérkert Virágai", a teatrului de amatori "Légy komoly", respectiv a corului Liceului Tehnologic Zimmethausen - DorCor.

Lumânările din coroana de Advent au o semnificație religioasă. Conform tradiției, prima este lumânarea profetului, a doua a Betleemului, a treia a păstorilor, a patra a îngerilor. În alte tradiții prima este lumânarea iertării acordate lui Adam și Evei; a doua este cea a credinței patriarhilor care cred în darul țării promise; a treia este cea a bucuriei lui David; a patra este cea a învățăturii profeților care vestesc dreptatea și pacea. Ultima lumânare a coroanei instalate în centrul civic va fi aprinsă duminică de la ora 18 în cadrul festivităților Târgului de Crăciun care va începe la ora 14 în Casa de cultură.

Spectacole culturale de calitate vor lumina adventul

În perioada adventului, pe lângă tradiționala aprindere a luminărilor de pe coroana de Advent, se vor organiza și un șir de spectacole și evenimente culturale.

Mâine, 5 decembrie unul dintre cei mai iubiți și mai populari sfinți ai creștinătății, Moș Nicolae este așteptat cu nerăbdare de copii. Cu această ocazie, de ziua Sfântului Nicolae, Primăria Orașului Borsec oferă în fiecare an cadouri copiilor din oraș în Casa de cultură, cu începere de la ora 11,30.

Vineri, 13 decembrie, elevii Liceului Tehnologic Zimmethausen ne invită să sărbătorim împreună. În sala mare a Casei de Cultură vom putea viziona de la ora 17 spectacolul Magia Crăciunului.

Formația Evilági din Sfântu Gheorghe este 100% autohtonă, muzica lor bazându-se pe poezii cântate, prelucrări folclorice și compoziții proprii. Concertul de advent a trupei din data de 18 decembrie, cu începere de la ora 18 va fi un moment de seamă din programul de advent din Borsec.

Ansamblul Național Secuiesc Harghita din Miercurea Ciuc prezintă la data de 20 decembrie, cu începere de la ora 12 pe scena din Casa de cultură spectacolul "Mateiaş Gâscarul". Evenimentul, împreună cu concertul de advent a Orchestrei de Cameră din Miercurea Ciuc, este realizat în cadrul programului ”Evenimente culturale pentru județul Harghita”, cu sprijinul Consiliului Județean Harghita, Centrului Cultural Județean Harghita și a Primăriei Borsec.

Cu câteva zile înainte de sărbătoarea Crăciunului, spectacolul oferit de Ansambul de dans popular Czifrasarok ne va oferi o atmosferă de sărbătoare adevărată. Suntem așteptați în sala mare a Casei de cultură sâmbătă, 21 decembrie, cu începere de la ora 18.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro