Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek archívum
2019.12.23
Méltó zárása volt az adventnek
A négy gyertyás adventi koszorúkon mindenik gyertya egy értéket jelképez: hit, remény, szeretet, öröm. A karácsonyvárás négy állomásának is tekinthetjük ezeket: minden vasárnap egy-egy ima által jelennek meg ezek az értékek a szívünkben és az otthonainkban.
2019.12.20
Mik József: addig nyújtózunk, ameddig a takaró ér
Sikerekkel és kudarcokkal egyaránt tarkított esztendőt tudhat maga mögött Borszék Polgármesteri Hivatala. Beruházásokból nem volt hiány a 2019-es évben, néhány fontos kérdésben azonban nem sikerült előre lépni. Mik József polgármester értékel a következő sorokban.
2019.12.10
Már csak a hó hiányzik a sípályák megnyitásához
Amennyiben az időjárási körülmények is megfelelően alakulnak, a téli vakáció kezdetére megnyithatja kapuit a sísportok kedvelői számára a borszéki Reménység Síközpont. A tél beálltával az ugyanitt található nyári bobpályát leszerelték.
2019.12.05
Mikulásjárással folytatódott az adventi sokadalom
Gyerekzsivaj és kacagás töltötte be csütörtök délben a borszéki művelődési ház nagytermét. A városháza Mikulása örvendeztette meg a kicsiket ajándékkal, akik verssel, énekkel és a fehér szakállas számára készített süteménnyel hálálták meg a figyelmességet.
2019.12.03
Idén is adventi kultúrkavalkáddal ünnepelünk
A vasárnap lezajlott ünnepélyes adventi gyertyagyújtással kezdetét vette ünnepségsorozatunk, amelynek révén a borszékiek adventi időszakát szeretnénk hangulatosabbá, meghittebbé tenni. Több neves fellépő, minőségi kulturális előadások és karácsonyi vásár is szerepel az idei advent naptárban.
2019.11.29
Színpadon az amatőr színjátszók
Két helyszínen is találkoztak november során a Hargita megyei amatőr színjátszó csoportok: november 16-án Homoródújfaluban, november 17-én pedig Csíkvacsárcsiban tarttotak seregszemlét.
2019.11.27
Zumba Szendike megsegítéséért!
Jótékonysági zumba órát tartunk november 29-én, 18 órától a borszéki kultúrotthonban Lucaci Szende támogatására, akinek sajnos még mindig egészségi problémái vannak.
2019.11.26
Dolgoznak a 49-es villa felújításán
Javában zajlik Borszék egyik legpatinásabb ingatlanjának európai forrásokból történő felújítása. A műemlék épületként nyilvántartott valamikori 49-es villa kulturális, múzeumi, turisztikai, oktatási tevékenységeknek, konferenciák lebonyolításának fog helyet adni.
2019.11.25
A megyei átlag kétszerese a borszéki részvétel
Újfent jól vizsgáztak a fürdőváros szavazói a vasárnap, november 24-én megtartott államelnöki választás első fordulójában. A borszéki részvétel ugyanis habár mintegy tíz százalékkal maradt el az országos átlagtól, ugyanakkor duplája a megyei részvételi aránynak.
2019.11.22
Államfőválasztás: elérkeztünk a második fordulóhoz
Vasárnap zajlik le Romániában az államfőválasztás második fordulója. Ezúttal is több mint kétezer borszéki lakost várnak a településen kialakított két szavazókörzetben. Az első fordulóban országosan 47,77%-os volt a részvétel, míg Borszéken ez az arány 45,21%-ot mutatott.
2019.11.19
Készül a gyergyói térség egységes turisztikai honlapja
A G10 Egyesülethez tartozó települések turisztikai fejlesztése a célja annak a Leader programon keresztül megvalósítandó beruházásnak, amelynek finanszírozási szerződését hétfőn írták alá a Vidéki Beruházásokat Kifizető Ügynökség gyulafehérvári székhelyén.
2019.11.11
Közel az országos átlaghoz a borszéki részvétel
Jól vizsgáztak a fürdőváros szavazói a vasárnap, november 10-én megtartott államelnöki választás első fordulójában. A borszéki részvétel ugyanis alig maradt el az országos átlagtól, ugyanakkor fölülmúlja a megyei részvételi arányt.
2019.11.07
Államfőválasztás: gyakorlati tudnivalók a szavazásról
Vasárnap zajlik le Romániában az államfőválasztás első fordulója. A szavazási eljárás legfontosabb gyakorlati tudnivalóit közöljük. Borszéken egyébként, a hagyományokhoz híven, a polgármesteri hivatal, illetve a Zimmethausen Iskolaközpont épületében alakítják ki a két szavazókörzetet.
2019.10.31
Ingyen wifi lesz a városban
Vezeték nélküli internetes-hálózat kiépítésére nyílik lehetőség a településen az Európai Unió által erre a célra kiírt pályázat keretében. A polgármesteri hivatal által megnyert 15 ezer euró értékű pályázat keretében nyílt wifi-hozzáférést biztosítanak a borszéki lakosoknak és a turistáknak, akik ily módon a köztereken ingyen csatlakozhatnak a világhálóra.
2019.10.23
Immár bobozni is lehet Borszéken
Alig fél évvel a finanszírozási szerződés aláírása után a Turisztikai Minisztériummal, elkészült a borszéki Reménység Síközpontban található „nyári” bobpálya. A létesítményt szerdán délután adták át ünnepélyes keretek között.
2019.10.21
Szerdán avatjuk új bobpályánkat
Ünnepélyes keretek között adjuk át szerdán délután az újonnan elkészült „nyári bobpályánkat”. A létesítményt díjmentesen próbálhatták ki az elmúlt napokban az érdeklődők, a szánkózás élménye már most osztatlan sikert aratott a borszékiek és a fürdőtelepülésre ellátogató turisták körében.
2019.10.16
Mitől más a Lego-oktatás?
A címben szereplő kérdés több olvasónkban is felmerülhetett, amikor arról tájékoztattuk őket, hogy a borszéki iskola azon nagyon kevés hazai tanintézmények egyike, ahol oktatási módszerként használják a Lego játékot. A módszer által képviselt újfajta szemléletet ismertetnék néhány sorban.
2019.10.10
Módosult jövedelemhatárral igényelhető a fűtéspótlék
Október 10-től ismét igényelhetik a fűtéspótlékot a borszéki lakosok a városháza szociális ügyekkel foglalkozó irodájában. Újdonság, hogy 2011 óta először módosult az az egy főre eső nettó jövedelemhatár, amelyre még megkaphatják a családok a segélyt: a korábbi 615 lejről 750 lejre emelték az összeget.
2019.10.04
Borboly: Büszke vagyok a borszékiekre
Ünnepélyes keretek között avatták fel pénteken délben a teljes felújítások átesett Tündérkert óvodát. A beruházás a magyar kormány által finanszírozott Óvodafejlesztési Program keretében valósult meg.
2019.10.02
Kérdéses a borszéki szaklíceumi oktatás jövője?
Ha valóban gyakorlatba ültetik a szakminisztérium legújabb rendelkezését, igencsak keserű jövő elé tekinthet a borszéki líceumi szakoktatás. Az új megkötés szerint jövőre nem indítható kilencedik osztály azokban a tanintézményekben, amelyekben idén nyáron senki nem ment át az érettségin.
2019.09.25
Borszéki turizmus: telített és pörgős nyarunk volt
A panziótulajdonosok szerint évről-évre egyre több turista látogat Borszékre. Amennyire örömteli a hír, annyira aggasztó is egyben, hiszen a sok pozitívum mellett jelentős hiányosságokkal is küszködik a fürdőtelepülés. A nyári turisztikai idény végeztével újfent annak próbáltunk utána járni, ki hogyan látja a turizmus helyzetét a fürdővárosban.
2019.09.19
Tanévkezdés újdonságokkal
A lego matematika alternatív oktatási módszer bevezetését is jelenti az új tanév kezdete a borszéki Zimmethausen Iskolaközpontban. Több mint háromszáz diák és óvodás kezdte el az új oktatási évet, utóbbiak teljesen megújult épületbe térhetnek vissza napokon belül.
2019.09.13
Orvosi lakások épülnek Borszéken
Két orvosi lakást magába foglaló ingatlan építésének alapkövét rakták le csütörtök este Borszéken.
2019.09.09
Októbertől működhet a bobpálya
A szükséges felszerelések és eszközök nagy része a helyszínen van, a szakemberek már dolgoznak azok felszerelésén. Ha minden a terv szerint halad, októbertől működhet a Reménység sípályán a bobpálya.
2019.08.28
A bobpálya építéséről tájékozódott a turisztikai miniszter
Villámlátogatás keretében vette szemügyre kedden a szaktárca által támogatott beruházásokat Bogdan Trif turisztikai miniszter.  
2019.08.22
Szárnyaikat bontogató együttesek szórakoztattak Borszéken
Több szabadtéri koncerttel szórakoztatta a turistákat és a helybélieket egyaránt az elmúlt két hónap folyamán Borszék Polgármesteri Hivatala. „Borszékfürdő nyári szabadtéri rendezvénysorozatát Hargita Megye Önkormányzata támogatta.
2019.08.15
Folytatódnak a szabadtéri koncertek
Újabb két fellépővel folytatódik a fürdőtelepülés nyári szabadtéri rendezvénysorozata. Ezúttal csíkszeredai és helyi zenekarok szórakoztatják a közönséget a 7 Vezér sétányon felállított színpadon.
2019.08.09
Ezúttal a fiatalok buliznak
Kétnapos rendezvénysorozattal jelentkezik a borszéki ifjúsági napok. A szombat-vasárnap zajló programsorozatot a Borszéki Ifjúsági Fórum szervezi a Borszék Polgármesteri Hivatal támogatásával.
2019.08.05
Időt szenteltünk az ünneplésnek
Kulturális, gasztronómiai és zenei élményben is gazdagodott az, aki részt vett a hétvégén megtartott Borszéki Városnapokon. Szombaton tárlatmegnyitó és könyvbemutató, vasárnap pedig főzőverseny várt az érdeklődőkre, a délutánok és esték pedig a koncerteknek voltak fenntartva.
2019.07.31
Újra fesztiválhangulatban a város
Huszonnegyedik alkalommal szervezzük meg a Borszéki Városnapokat. A hétvégén zajló programsorozat igazi kikapcsolódási lehetőséget nyújt helyieknek és turistáknak egyaránt. 
2019.07.30
Egészségháza lesz Borszéknek
A városban nyújtandó egészségügyi szolgáltatások bővítését célozza az a több millió lejes beruházás, melynek következtében jövő év végéig teljes mértékben felújítják és kibővítik a borszéki járóbeteg-rendelők épületét.
2019.07.25
Nyári koncertsorozattal szórakoztatunk
Koncertsorozattal szórakoztatja a turistákat és a helybélieket idény nyáron a fürdőtelepülés polgármesteri hivatala. A szabadtéri rendezvények megszervezésére Hargita Megye Önkormányzata is támogatást nyújtott.
2019.07.24
Újravarázsolják az óvoda belsejét
Teljes belső felújításon esik át a nyár folyamán a borszéki Tündérkert óvoda. A munkálatokat a magyar kormány által finanszírozott Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében valósítják meg.
2019.07.22
Minőségi programok a Borszéki Városnapokon!
Egymást követik idén a fesztiválok Borszéken, a helybéliek és főleg a turisták legnagyobb örömére. Ezúttal a Borszéki Városnapok programsorozatára hívjuk az érdeklődőket augusztus 2-4 között, ezúttal új helyszínen.
2019.07.14
Borszék Bogrács Fesztivál: a gasztronómia csúcsa
Fotókiállítások, sportvetélkedők, filmnézés, hagyományos termékek vására és kiváló zenei és kulináris élmény – ezek voltak a Borszék Bogrács Fesztivál három napjának hozzávalói.
2019.07.13
Ezúttal a bográcsok voltak főszerepben
Ízvilág kavalkádja várta azokat, akik szombaton a Borszék Bogrács Fesztiválra látogattak.
2019.07.12
Borszék Bogrács Fesztivál: elfogyasztottuk az előételt
Fotókiállítás, sportvetélkedők, filmnézés, hagyományos termékek vására és kiváló zenei élmény – ezek voltak a Borszék Bogrács Fesztivál első napjának hozzávalói.
2019.07.11
Főzzön a fenyők árnyékában, a borvízforrások szomszédságában!
Második kiadásához érkezett a multikulturális, művészeti és gasztronómiai fesztiválunk. Péntektől benépesül a sípálya környéke, három napig programok kavalkádját kínálja az idei Borszék Bogrács Fesztivál.
2019.07.10
Egy kis kultúrcsepp a gasztronómiában
Második alkalommal válik pár nap erejéig Erdély gasztronómiai fővárosává Borszék. Ám ezúttal sem csupán a kulináris élményekre fókuszálunk, hanem igazi kulturális csemegét is kínálunk vendégeinknek. Mindezek mellett a gyerekekre is gondoltunk.
2019.07.09
A rajztábor alkotásaiból nyílt kiállítás
A kiállítás az alkotói folyamat utolsó pillanata, a legszebb epizód – hangzott el azon a vasárnapi kiállítás megnyitón, melynek keretében a június végén fiataloknak megtartott alkotótáborban készült műveket mutatták be.
2019.07.09
Újfent Borszékre várjuk a gasztronómia szerelmeseit!
Második kiadásához érkezett a borszéki multikulturális, művészeti és gasztronómiai fesztivál. A július 12-14. között zajló esemény célja ezúttal sem kevesebb, mint az, hogy ráirányítani a figyelmet Borszék fontosságára mint fürdőváros az európai szintű gyógyturizmus piacán.
2019.07.02
Megerősítették kapcsolatukat
Ünnepélyes keretek között újították meg vasárnap délután a borszéki kultúrotthonban Borszék és Pilisvörösvár együttműködési megállapodásukat. Az esemény apropója a testvértelepülési szerződés aláírásának tízedik évfordulója volt.
2019.06.27
Félévnyi kultúra a városban
Igencsak felpörögtek az események városunk kulturális életében az év első felében. Számos minőségi előadás és esemény szemtanúi lehettünk, a résztvevők száma pedig azt mutatta, van igény az ilyen jellegű kikapcsolódásra.
2019.06.27
Idén is vásárol könyveket a városháza
Több száz magyar és román kiadvánnyal bővül idén is a borszéki könyvtár állománya. A városi önkormányzat 10 ezer lejt fordít vásárlásra, az ezzel kapcsolatos közbeszerzési eljárás folyamatban van.
2019.06.26
Kezdődhet a 49-es villa felújítása
Aláírták a kivitelezési szerződést, így napokon belül elkezdődhet Borszék egyik legpatinásabb ingatlanjának európai forrásokból történő felújítása.
2019.06.21
Fiataloknak tartanak alkotótábort
Műkedvelő és alkotótáborba várják a borszéki fiatalokat július első hetében. A Communitas Alapítvány által támogatott program során mintegy kéttucatnyi fiatal merülhet el a rajzolás  és a festészet rejtelmeiben.
2019.06.20
Tárt karokkal várja turistáit Borszék
A közterek szépítésével, változatos programok szervezésével készül a nyári turistaidény kezdetén Borszék város önkormányzata. A panziósok is az évszaknak megfelelően készülnek.
2019.06.13
Hamarosan biomasszával fűtik a borszéki középületeket
Uniós pénzekből finanszírozza Borszék polgármesteri hivatala azt a beruházást, melynek révén biomassza alapú fűtésrendszert építenek ki több középület számára.
2019.06.12
Tíz település egységes turisztikai honlapja készül
A G10 Egyesülethez tartozó települések turisztikai fejlesztése a célja annak a pályázatnak, amelyet a borszéki polgármesteri hivatal nyújtott be múlt héten péntek a Leader program keretében.
 
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Fotógalériánkbólfotógaléria megtekintése
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia
Ghiseul.ro