Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kincseink

A “Kárpátok Gyöngyének” is nevezett Borszék üdülőtelep, a Borszék medencében, Hargita megye észak-nyugati részén, 900 m tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. Azon ritka szépségű környezet mellett, ahol Borszék található, ásványvizeinek minősége előkelő helyet biztosít Borszéknek a világ gyógyfürdői között.

A borszéki Fontana Gyógyfürdő 2022. December 15-én nyitotta meg kapuit. Ez a régió egyik legnagyobb gyógyfürdője, melynek magas színvonalú szolgáltatásai tökéletes kikapcsolódást biztosítanak a vendégek számára. A Fontana Gyógyfürdő Borszék fürdőtelepének központjában található, több mint 3000 négyzetméteren rendkívül változatos pihenési és kezelési lehetőségeket kínál. A varázslatos táj magas fenyőkkel, tiszta levegővel, természetes tisztító tényezőkkel és kezelésekkel a megújult testért és a friss elméért - ezt találja a FONTANA-ban, Románia legújabb Gyógyfürdőjében.

Borszék legnevezetesebb forrásai: Boldizsár Forrás, László Forrás, Lázár Forrás, Kossuth Forrás, Petőfi Forrás, Pierre Curie Forrás.

Télen Borszék tökéletes síparadicsom kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Reménység síközpontban három különálló pálya van, amely kezdőknek és haladóknak is egyaránt megfelel.

A nyári bobpálya lenyűgöző attrakció Borszéken. A borszéki sípálya felvonója juttatja fel a bobszánkókat a közel 1,5 kilométeres pálya legmagasabb pontjára, melyből 574 méter emelkedőt 906 méter hosszú lecsúszás követ.

A Kerekszék Földtani Rezervátum látnivalói, a források, barlangok, a Tündérkert és Bagolyvár, a mészkő- amfiteátrum, mezítlábas ösvény, stb. mind-mind elbűvöli a látogatót.

Foto: Móga Attila, Moșneág Gellért, Rédai Botond
 

VisszaEseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia
Ghiseul.ro