Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kincseink

A “Kárpátok Gyöngyének” is nevezett Borszék üdülőtelep 26 km távolságra helyezkedik el Maroshévíz városától, a Maroshévíz – Karácsonkő országúton, a Borszék medencében (melyet a Kelemen havasok (Köves csúcs 2100 m), Besztercei havasok (1859), Csalhó hegység (Ocolașul Mare 1907 m) és Görgényi havasok alkotnak), Hargita megye észak-nyugati részén, 900 m tengerszint feletti magasságban. 

A felújított Ó-Sáros fürdő

Azon ritka szépségű környezet mellett, ahol Borszék található, ásványvizeinek minősége előkelő helyet biztosít Borszéknek a világ gyógyfürdői között, A helység 1953-ban gyógyfürdő város rangot kapott.Borszék legnevezetesebb forrásai: Boldizsár Forrás, László Forrás, Lázár Forrás, Kossuth Forrás, Petőfi Forrás, Pierre Curie Forrás.

Az Ó-Sáros fürdő külsőre hasonmása az egykorinak. 2012-ben épült újra.Modern is, hisz az üvegtető alatt napfürdőzhetünk is a vízben. A fürdőben gőzszauna, masszázslehetőség és sókamra várja a vendéget. Mozgásszervi panaszokra, izületi és izomfájdalmakra, vérkeringés javítására ajánlott a tíznapos kúra.
Tündérkert népi feredőben a perifériás vérkeringést élénkítő hatású ásványvizforrások fölé lábáztató és kismedence, napozó és öltözők épültek.


A 10-es forrás (Fotó: Benkes Zsolt)

700 méterre a Tündérkerti feredőtől található az Ős Forrás, mely Mofettaként működik. Javasolt szív- és érrendszeri betegségekre (érszűkület, érgyulladás, lábszárfekély), akut szívinfarktus utáni állapot, agyvérzés utáni állapot, I és II stádiumi magasvérnyomás, krónikus ízületi gyulladás (reuma), megelőzés a szív és érrendszeri betegségre hajlamos személyeknek (magas vérnyomás, emelkedett kolleszterin szint, dohányzók, űlő életmód örökletes tényezőkkel), impotencia javítására.

Épülőben van az új Wellness és Kezelőközpont. A 2900 négyzetméter alapterületen nyáron naponta 1000, télen 700 személynek kínál gyógykezelést (iszap pakolás, masszázs, illetve hideg- és melegvizes terápiák). A wellness részlegen fedett és szabadtéri medencékben, finn, infra és gőz szaunában kényeztetheti magát.
 

VisszaEseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia