Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Orvosi lakások épülnek Borszéken
Két orvosi lakást magába foglaló ingatlan építésének alapkövét rakták le csütörtök este Borszéken.
2019-09-13
1469
Az itthon maradás alapköveit rakták le. Orvosi lakások épülnek Borszéken is

A Kárpátok utcában található telken 331 négyzetméter felületű épületegyüttes kialakítása a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság által a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával, illetve a marosvásárhelyi Studium – Prospero Alapítvány közbenjárásával valósul meg mintegy 800 ezer lejből.

Borszéket az egészségügyi ellátás terén is szeretnénk jelentősen fejleszteni – fogalmazott köszöntő beszédében Mik József polgármester. A fürdőtelepülés vezetője a beruházás létrejöttének körülményeit is ecsetelte néhány mondatban, majd kifejtette, az építkezés nem jöhetne létre a marosvásárhelyi alapítvány illetve Magyarország Kormányának támogatása nélkül. A városvezető kiemelte, az utóbbi időszakban több beruházás is elkezdődött annak érdekében, hogy minél jobb egészségügyi szolgáltatásokban részesülhessenek a helybéliek, illetve a településre látogató turisták.

„Reméljük ezzel a beruházással is hozzájárulunk ahhoz, hogy ennek a magyar végvárnak az egészségügyét meg tudjuk erősíteni” – ez már Potápi Árpád János részéről hangzott el az ünnepség során. Magyarország kormányának nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerint az orvosi lakások építése fontos egyrészt a kapuit hamarosan megnyitó balneológiai központ miatt, ugyanakkor más szakorvosok és háziorvosok számára is vonzó lehet a majdan felajánlható lakhatási lehetőség. A politikus reményét fejezte ki, hogy az alapítvánnyal közösen folytatni tudják az Erdélyben elkezdett beruházások sorozatát.Bende Sándor az RMDSZ képviselője szerint létezik egy olyan kormány, amely felismerte azt, hogy a külhoni magyarság segítségre szorul. Ez a kormány segíteni is tud abban, hogy fiataljaink az itthon maradás mellett döntsenek. A képviselő méltatta a borszéki városvezetés azon törekvését, hogy a települést újra kiemelt turisztikai célponttá tegye, hangsúlyozva, az utóbbi évtized fejlesztései ezt az igyekezetet támasztják alá.

„A megmaradás hálózatát építjük kőről-kőre, egész Erdélyben” – jelentette ki Vass Levente. A Studium Prospero Alapítvány ügyvezető elnöke a magyar kormány támogatásáért is köszönetet mondott. Majd érdekességképpen elmondta, az ünnepségen szimbolikusan felhasznált hat kis kockakő Marosvásárhelyről származik. Az általa vezetett alapítvány egyik hagyománya, hogy ezekre ráírják az építkezést támogató intézmények nevét és ezeket a köveket majd be is építik az ingatlan egy jól látható részébe. „Több száz ilyen kövünk van még raktáron…” – fogalmazott az ügyvezető.

Az ünnepség záróakkordjaként Márton József borszéki római katolikus plébános mondott áldást a munkálatok kezdetére.

Jövőre talán már el is készülhet

Az építkezési engedélyt már korábban kiadtuk, amennyiben az időjárás is megengedi, ősszel legalább az alap elkészülhet – részletezte a beruházással kapcsolatban Mik József polgármester. Mint fogalmazott, rendkívül fontos lépés ez a fürdőtelepülés számára, és része annak a folyamatnak, melynek révén az egészségügyi ellátás fejlesztését célozza a városvezetés. Az elöljáró kifejtette, a kétszintes ingatlan két orvosi lakásnak ad majd helyet, és a remények szerint a hamarosan kapuit megnyitó új kezelőbázison dolgozó szakembereknek nyújthat majd lakhatási lehetőséget.
A több mint 800 ezer lej értékű beruházás során építendő ingatlan alapterülete 285,3 négyzetméter lesz, teljes felülete pedig 331,2 négyzetméter. Egy kétszobás, illetve egy háromszobás lakás kap majd helyet az épületben. Előbbi 97,6 négyzetméteres, utóbbi pedig 116,2 négyzetméteres lakófelülettel rendelkezik majd. Az épületnek saját hőközpontja is lesz.

A Studium – Prospero Alapítvány két évtizedes tevékenysége alatt eddig Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Szatmárnémetiben, Krasznán, Gyergyószentmiklóson és Csíkszeredában létesült hasonló otthonteremtő beruházás.

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia