Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Idén is adventi kultúrkavalkáddal ünnepelünk
A vasárnap lezajlott ünnepélyes adventi gyertyagyújtással kezdetét vette ünnepségsorozatunk, amelynek révén a borszékiek adventi időszakát szeretnénk hangulatosabbá, meghittebbé tenni. Több neves fellépő, minőségi kulturális előadások és karácsonyi vásár is szerepel az idei advent naptárban.
2019-12-03
1038

Vasárnap, december elsején vette kezdetét adventi eseménysorozatunk. Az első gyertyagyújtáskor a borszéki római katolikus plébánia ifjúsági kórusa tette igazán meghitté az alsóborszéki központi parkban, majd a helyi kultúrotthonban lezajlott ünnepet. A hagyományos gyertyagyújtások természetesen folytatódnak. Advent második vasárnapján is 18 órára várjuk a borszékieket adventi koszorúnkhoz, majd ezt követően a kultúrház nagytermébe, ahol a Csíki Kamarazenekar Straussz hangversenyét hallgathatjuk meg.

Advent harmadik vasárnapján az adventi gyertya meggyújtását követően a Tündérkert Virágai Néptánccsoport és a Légy Komoly Szintársulat, valamint a Zimmethausen Szaklíceum kórusának DorCor karácsonyi előadását tekinthetjük meg a kultúrház nagytermében.

Advent negyedik vasárnapján újfent sor kerül a Karácsonyi Kavalkádra, azaz a karácsonyi díszek vásárára. A kultúrház nagytermében 14 órától lehet részt venni az eseménysorozaton, melynek keretében az utolsó adventi gyertya meggyújtására is sor kerül 18 órától.

Az adventvasárnapi eseményeken túl számos minőségi programot is ajánlunk a borszékiek számára. Csütörtökön például városi Mikulásjárás lesz 11.30-tól. December 13-án, pénteken 17 órától a Zimmethaussen Szaklíceum karácsonyi előadására kerül sor. December 16-án, hétfőn 18 órától Bogdán Zsolt kétszeres UNITER és Jászai Mari díjas érdemes művész, a kolozsvári színtársulat tagja tartja „Függök ezen a zord élet-párkányon” című Ady estjét. December 18-án, szerdán 18 órától az Evilági Zenekar adventi koncertjével ünnepelhetünk, december 21-én, szombaton ugyancsak 18 órától pedig a Czifrasarok Néptáncegyüttes karácsonyi előadását láthatjuk. Minden esemény helyszíne a kultúrház nagyterme.

Borszéken a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes

Az adventi időszak egyik kiemelt eseménye a Hargita Székely Népi Együttes Ludas Matyi című előadása, melyet pénteken, december 20-án mutatnak be 12 órától ugyancsak a kultúrház nagytermében. A műsort 2016-ban vitte első alkalommal színpadra az együttes. A „régi magyar regéből” írt első népmesefeldolgozása a magyar irodalomnak megjelenésekor derűt fakasztott olvasóiban, és sikere azóta is mindmáig töretlen. A társulat tagja, Kelemen Szilveszter rendezte a mű táncos újraalkotását társainak, Böjte Róbertnek, Kósa Gabriellának és Szabó Lászlónak segítségével és Mihó Attila közreműködésével a zenei anyag szerkesztésében. Az eredeti történet fonalát követő produkció javarészt csíki és küküllőmenti táncmotívumokra épül, miközben sóvidéki, buzai és centei, őrkői cigány, valamint boncidai táncokat mutat be. Visszafogott, de kifejező kelléktára alátámasztja a szereplők felszabadult, derűs játékát. A mű ma is érvényes üzenete és a történet humora jó mulatást ígér minden nézőjének életkorától függetlenül.  

A Ludas Matyi előadás, illetve a Csíki Kamarazenekar borszéki fellépése is a „Kulturális programok Hargita megyének” - Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ közös programjának keretében, valamint a Borszéki Polgármesteri Hivatal együttműködésével valósul meg. Az előadásokra a belépés díjtalan.

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia