Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Módosult jövedelemhatárral igényelhető a fűtéspótlék
Október 10-től ismét igényelhetik a fűtéspótlékot a borszéki lakosok a városháza szociális ügyekkel foglalkozó irodájában. Újdonság, hogy 2011 óta először módosult az az egy főre eső nettó jövedelemhatár, amelyre még megkaphatják a családok a segélyt: a korábbi 615 lejről 750 lejre emelték az összeget.
2019-10-10
965
Benkes Zsolt
Kizárólag fára igényelnek fűtéspótlékot a borszékiek

A kérvényeket idén is a polgármesteri hivatal épületében található, szociális ügyekkel foglalkozó irodában nyújthatják be az érdekeltek. Borszék esetében eddig kizárólag fával történő fűtésre igényeltek támogatást, ez esetben legtöbb 54 lejes állami hozzájárulást kaphatnak havonta. A pótlékot a november–március közötti időszakban folyósítják, az igénylések a fűtési idény ideje alatt bármikor benyújthatók. Jó tudni, hogy amennyiben az egy főre eső jövedelem, esetleg a család összetétele változik, ezt öt napon belül kötelező jelenteni a szociális irodánál. Tavaly mindössze 28 borszéki család kapott állami támogatást, a jogosultak köre azonban évről évre érezhetően csökken. A szociális iroda munkatársai szerint a jövedelemhatár növelésével a csökkenő tendencia talán megváltozhat

Néhány hasznos tudnivaló

A procedúra az elmúlt évhez képest változatlan. Idén is a pénzügyi és a mezőgazdasági irodák az igazolásokat belső rendszer alapján állítják ki, ami azt jelenti, hogy az igénylőknek csak a fűtéstámogatási kérelmet kell kitölteniük. Nagyon fontos, azonban, hogy a család összetételét, jövedelmet igazoló dokumentumokat mindenki hozza magával. Jövedelmet igazoló iratok többek között: munkahelyi igazolás, nyugdíjszelvény, iskolai igazolás (ösztöndíj esetén), egyetemisták esetében egyetemi igazolás, magánvállalkozás esetében igazolás a pénzügyről. Ha az igénylőnek nincsen jövedelme, szintén a pénzügyről kell kérni igazolást.

A saját felelősségre kitöltött formanyomtatványokat a mellékelt igazoló okiratokkal együtt a polgármesteri hivatal székhelyén kell leadni. A kérés kitöltését egyébként ajánlott a 11. oldallal kezdeni. Amennyiben a család használatában van az itt feltüntetett javak közül – nem fontos, hogy a nevén legyen, elég, ha a család használja –, az illető személy vagy család nem jogosult fűtéspótlékra.

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia