Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Méltó zárása volt az adventnek
A négy gyertyás adventi koszorúkon mindenik gyertya egy értéket jelképez: hit, remény, szeretet, öröm. A karácsonyvárás négy állomásának is tekinthetjük ezeket: minden vasárnap egy-egy ima által jelennek meg ezek az értékek a szívünkben és az otthonainkban.
2019-12-23
1261

Borszéken idén varázslatos adventi időszaknak lehettünk szemtanúi. Számos előadás, kulturális esemény emelte az ünnepi hangulatot, ahol helyi értékeinket is megmutathattuk.

Advent utolsó hétvégéje méltó zárása volt a várakozás időszakának. Pénteken a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes örvendeztette meg Ludas Matyi előadásával a borszéki gyerekeket. Szombaton a gyerekeken volt a sor, hogy köszöntsék a karácsonyt: a Czifrasarok Együttes előadása csalt örömkönnyeket a jelenlevők szemébe.

A negyedik adventvasárnap elmaradhatatlan hagyománya immár a Borszéki Ifjúsági Fórum által szervezett Karácsonyi kavalkád. Ennek során a díszek vásárán túl a helyi értékeinket felvonultató előadásokban gyönyörködhettünk a zsúfolásig megtelt kultúrotthonban. A fellépők között találhattuk Szerecean Osszián dobos tanítványait, az Örökzöld Melodiák Dalkört, Kántikum Novum Egyházi Kórust, a Vámszer Géza Művészeti Népiskola és az Andantini Együttes közös produkcióját. Az esemény során Mik József polgármester köszönetet mondott a helyi közösség érdekében tett áldozatos munkájukért Sárpátki Ágnesnek, Moșneag Ilonának, Márton József római katolikus plébánosnak, illetve mindazoknak, akik bármivel hozzájárultak ahhoz, hogy Borszék kulturális élete újra virágkorát élje.

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia