Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek archívum
2021.06.14
Tűz pusztított városunkban
Hétfőn éjjel 1 órakor riasztották a borszéki önkéntes, illetve a gyergyóhollói hivatásos tűzoltókat, hogy lángok csaptak fel a Dózsa György úton található hosszú tömbház mögötti területen. A lángok 10 fásszínt és 4 garázst pusztítottak el, ugyanakkor a közeli tömbház több ablaka és szigetelésének egy része is megsérült.
2021.06.10
Borszéken találkoztak a székelyföldi magyar önkormányzati vezetők
Első alkalommal tartották Borszéken a székelyföldi magyar városok polgármestereinek találkozóját. A csütörtök délután és este lezajlott eseményen 12 városvezető és két megyeelnök volt jelen.
2021.06.01
Gyereknapi ajándék: játszóteret avattunk
Gyerekek tucatjai, szülők és nagyszülők vették néhány órára birtokba kedden a Millenium-parkban épített új játszóteret. Gyereknap alkalmából zene, sok-sok játék, illetve még annál is több meglepetés várta a kicsiket és nagyobbakat egyaránt.
2021.05.15
Részben eltörölték a szabadtéri maszkviselés kötelezettségét
Elfogadta a kormány pénteken késő este a Klaus Iohannis elnök által csütörtökön bejelentett, a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítését célzó határozatot.
2021.05.14
Elkészültek az orvosi szolgálati lakások
Orvosok számára épített szolgálati lakásokat Borszéken a marosvásárhelyi Studium–Prospero Alapítvány Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával.  Az ingatlan ünnepélyes átadására pénteken késő délután került sor.
2021.05.13
Meghosszabbították a vészhelyzeti állapotot
A kormány döntése értelmében május 13-ától újabb 30 napra meghosszabbíttották a veszélyhelyzetet Románia egész területén. Ezúttal viszont néhány enyhítést is közöltek az eddig érvényben levő intézkedések tekintetében.
2021.05.11
Interneten is fizethetők a borszéki adók
Borszék Önkormányzata csatlakozott ahhoz az online platformhoz, amelynek segítségével otthonról, vagy munkahelyről is pillanatok alatt kifizethetők a helyi adók, illetékek és büntetések. Nincs sorban állás, nem kell személyesen bejönnie a hivatalba, és a nap bármely órájában elérhető ez a szolgáltatás. Az alábbiakban egy kis útmutatót készítettünk, amellyel könnyebbé szeretnénk tenni a regisztrálást.
2021.04.27
Közel 20 millió lejből gazdálkodunk
Az idei költségvetés több mint felét beruházásokra fordítjuk, amelyek közül kiemelkedik a 18 helyszínt érintő integrált fejlesztési pályázat. Ennek egyik legfontosabb elemének, a Zimmethausen Iskolaközpont teljes körű felújításának és berendezésének a kivitelezése még idén ősszel elkezdődik. A büdzsét áprilisi soros ülésén fogadta el a helyi önkormányzati testület.
2021.04.26
Szombattól várjuk a bobozni vágyókat!
Már csak az utolsó simítások vannak hátra a létesítmény felszerelésében, így május 1-tól, szombattól újra használható a nyári bobpályánk.
2021.04.01
Több millió lejes fejlesztés kezdődik Borszéken
Közel 31 millió lejből újulhat meg Borszéken az iskola, a kulturális központ, utakat korszerűsítenek és szociális otthonokat építenek. Az ezzel kapcsolatos aláírt finanszírozási szerződést adta ma át Mik József polgármesternek a fürdőtelepülésen tett látogatása során Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter. A munkálatok az iskola felújításával már idén ősszel elkezdődhetnek.
2021.03.25
Borszékre látogat a Bekecs Néptáncszínház
Újfent fellép a borszkéki színpadon a nyárádszeredai Bekecs Néptáncszínház. Ezúttal a Reliktum című folklorműsort adják elő a helyi közönségnek.
2021.03.15
Indul az oltáskampány harmadik szakasza
Ma kezdődik a koronavírus elleni oltáskampány harmadik szakasza, és a déli órákban lehetőség nyílik a regisztrációra, valamint a Hargita megyei oltóközpontokba történő előjegyzésre is, köztük található a borszéki oltóközpont is.
2021.03.12
Egészségház: megújult beltér várja a pácienseket
Megszépült és modern belső tér áll a borszékiek rendelkezésére a felújított egészségházban. Az épület rehabilitációjának munkálatai tavaly júniusban kezdődtek, idén még néhány külső műveletet kell elvégeznie a kivitelezőnek.
2021.03.02
Megnyílt az oltási központ Borszéken
Lehet iratkozni a borszéki oltási központban a koronavírus elleni vaccinára, a programálásokat a rendelkezésre álló oltóanyag függvényében végzik.
2021.02.19
Több szolgáltatással is bővülne a sípálya környéke
Igazi szórakoztató központtá alakul a borszéki Reménység sípálya és annak környéke. A több mint 7,5 millió lejesre becsült fejlesztés során több új szolgáltatás bevezetését és attrakció építését tervezi a polgármesteri hivatal, az ezzel kapcsolatos megvalósíthatósági tanulmány már elkészült.
2021.02.01
Lakóövezeti felújítások lesznek
A sípályák a szezon indulásától kezdve maximális kihasználtsággal működtek, ez is feledteti az elmúlt év nehézségeit – fogalmazott Mik József. Borszék város polgármestere pozitívan tekint az új esztendőre, reményei szerint a következő hónapokban enyhíteni fognak a szigorú vírusvédelmi intézkedéseken.
2021.01.15
Felemás év a kultúra területén
A koronavírus-járvány okozta korlátozó intézkedések a turizmus mellett az előadóművészet, a kultúra területét is súlyosan érintették a tavaly. Országszerte elmaradtak a fesztiválok, koncertek, színházi előadások. Nem volt ez másképp Borszéken sem.
2021.01.12
Kezdődik a koronavírus oltási kampány második szakasza!
Közzétették azoknak a betegségeknek a listáját, amelyekkel lehet kérvényezni a COVID-19 elleni vakcinát az oltáskampány második szakaszában, amely várhatóan január 15-e után kezdődik el Romániában. Mint arról már beszámoltunk, Borszéken a felújított egészségházban alakítanak ki oltási központot a térség lakói számára.
 
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Telefonszám: 0744-580-518
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Fotógalériánkbólfotógaléria megtekintése
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia