Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Októbertől működhet a bobpálya
A szükséges felszerelések és eszközök nagy része a helyszínen van, a szakemberek már dolgoznak azok felszerelésén. Ha minden a terv szerint halad, októbertől működhet a Reménység sípályán a bobpálya.
2019-09-09
1207
Jól haladnak a munkálatok. A Reménység sípálya-komplexumban kap helyet a nyári bobpálya

Mint arról Mik József polgármester beszámolt, folyamatosan érkeznek az eszközöket szállító kamionok. A pálya felszerelését és beüzemelését végző ausztriai cég szakemberei már napok óta a helyszínen vannak és koordinálják a munkálatot. „Ha minden a terv szerint halad 2-3 hét múlva befejeződhet a bobpálya kialakítása, utána következik az engedélyeztetés. Szándékaink szerint október elejére üzembe tudjuk helyezni a létesítményt” – részletezte az elöljáró. Hozzátette, a nyári bobpályát az önkormányzat által fenntartott cég fogja működtetni, a díjszabást pedig fogyasztóbarátra tervezik: az elképzelések szerint egy csúszás nem lesz drágább 10 lejnél.

Egycsöves vezetéken futnak majd a szánkók
Mint arról már korábban beszámoltunk, a sípálya felvonója juttatja majd fel a szánkókat az 572 méteres pálya legmagasabb pontjára és innen következhet a 860 méter hosszú lecsúszás. Az egycsöves vezetéken futó szánkóból egyszerre 30 tud lecsúszni, és 6-9 percet jelent egy kör. Az új létesítmény könnyen össze- és szétszerelhető, így a havas időszak kezdetéig működik majd, amikor leszerelik és átadják sípályát az eredeti rendeltetésének. Ezt megismétlik majd minden ősszel és tavasszal.

Rajtunk a minisztérium szeme

Villámlátogatás keretében vette szemügyre az elmúlt időszakban a borszéken zajló beruházásokat Bogdan Trif turisztikai miniszter. A tárcavezető legutóbb augusztus 27-én járt a fürdőtelepülésen, az épülő nyári bobpályát és a hamarosan kapuit megnyitó wellness és gyógyfürdőt is meglátogatta. Az elöljárót a helyi polgármesteri hivatal, a tervező és az építő képviselőiből álló küldöttség köszöntötte volna a helyszínen. A tárcavezető azonban a telefonon lemondta a látogatást, amit egy későbbi órában pótolt, erről viszont a polgármesteri hivatal illetékesei később szereztek tudomást.

A látogatással kapcsolatban kiadott közleményében a turisztikai miniszter kifejtette, örvendetes, hogy a helyi önkormányzat komolyan veszi a beruházást, és már javában zajlik a kivitelezés. Ennek köszönhetően a minisztérium már ki is fizethette az első, 776 ezer lejes részletet. A miniszter szerint lényeges, hogy a turisztikai településeken olyan fejlesztéseket kell végrehajtani, amelyek révén egész évben vonzani lehet a turistákat. A borszéki beruházás is ennek az irányvonalnak felel meg, ezért is támogatják annak megvalósítását.

A nyári bobpálya építésének támogatási szerződését három hónappal ezelőtt írták alá, a beruházás értéke meghaladja az 5 millió lejt. A Turisztikai Minisztérium a költségek 90 százalékát finanszírozza.

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia