Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Újravarázsolják az óvoda belsejét
Teljes belső felújításon esik át a nyár folyamán a borszéki Tündérkert óvoda. A munkálatokat a magyar kormány által finanszírozott Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében valósítják meg.
2019-07-24
1028
Rédai Botond
Gőzerővel zajlik a munka az épület belsejében

Nem kis meglepetésben lesz részük a gyereknek tanévkezdéskor, hiszen ha minden terv szerint alakul, akkor teljesen megújult belső tér fogadja majd őket szeptember kilencedikén. A napokban elkezdődött kivitelezés során ugyanis teljes belső felújítást végez a kivitelező. Ez azt jelenti, hogy kicserélik a víz- és villanyhálózatot, valamint a fűtésrendszert. Teljesen megújulnak a mosdók, az osztálytermek, étkezde és a tanári is, ahol szükséges, ott padlócsere is lesz. A térelválasztó ajtókat is kicserélik a munkálatok során, a bútorzatot viszont nem érinti a jelenlegi munkálat, hiszen az még nagyon jó állapotban van.

A munkálatok során a tanintézmény mögött található játszótér kerítését is kijavítják, ugyanakkor új színt kap az épület külseje is. Az ingatlan külső felújítását már a korábbi években elvégezték, nyílászárókat cseréltek és leszigetelték a falakat.

A jelenlegi felújítási munkálatok értéke 36 millió forint, a finanszírozást a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében kapja a tanintézmény.

A magyar kormány 2016 decemberében indította el az óvodák, bölcsődék, iskola-óvoda komplexumok, kapcsolódó köznevelési intézmények és környezetük építését, felújítását; az óvodapedagógusok képzését, az egészségügyi, sport és rekreációs szolgáltatások fejlesztését, a védőnői szolgálat fejlesztését és a virtuális óvoda létrehozását is magában foglaló Kárpát-medencei óvodafejlesztési programot. Összköltségvetése megközelíti a 38 milliárd forintot.

A fejlesztés során Erdélyben 54, a Felvidéken 11, Kárpátalján 10, a Vajdaságban és Ausztriában 1-1 új óvoda, illetve bölcsőde létesülhet. Emellett Erdélyben 50, a Felvidéken 95, Kárpátalján 59, a Vajdaságban 6, Muravidéken 1, Horvátországban 6 intézmény újulhat meg.

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia