Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Egy kis kultúrcsepp a gasztronómiában
Második alkalommal válik pár nap erejéig Erdély gasztronómiai fővárosává Borszék. Ám ezúttal sem csupán a kulináris élményekre fókuszálunk, hanem igazi kulturális csemegét is kínálunk vendégeinknek. Mindezek mellett a gyerekekre is gondoltunk.
2019-07-10
804

Gyerekműhellyel jelentkezik idén a Borszék Bogrács Fesztivál. Július 12-14 között kiemelt figyelmet fordítunk a kicsikre is, a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központtal közösen egész napos foglalkozásokat kínálunk számukra. Lesz mézeskalács díszítés, bábkiállítás és bábkészítés. A gyergyószentmiklósi HalVirág Bábszínház „Vert viszi veretlent” című bábelőadását tekinthetik meg a kicsik vasárnap 11 órától. És ha már gasztronómia, és kulináris fesztivál, egyedi kezdeményezésként főzőtanfolyamot is tartunk a gyerekeknek a hétvége során, ebben a Magyar Népi Ízőrző Lovagrend szakácsai lesznek segítségünkre.

 Fesztiválunk szervezésében ugyancsak partneri szerepet vállal a bukaresti Balassi Intézet. Közreműködésükkel nem csak gasztronómiai, hanem igazi művészeti központtá varázsoljuk a fürdőtelepülést. Általuk tekinthetjük meg a magyarországi Fonyód fürdőtelepülést bemutató fotótárlatot. Partnerszervezetünk hozzájárulásával a gasztroirodalomra is fókuszálhatunk. A GastroArt Kiadó gondozásában először jelent meg román nyelven az 1695-ben Misztótfalusi Kis Miklós által kiadott első erdélyi szakácskönyv. Szintén ehhez kapcsolódik Székely Ervin Szerelmes szakácskönyv szingliknek magyarul és románul is megjelent könyvének bemutatója. De jelen lesz a magyar zenefesztivál is, két marosvásárhelyi származású zenésztestvér fellépésével. Pe­thő Rebeka és Pethő Csaba koncertjével, melynek egyedi helyszínt is biztosítunk a borszéki új kezelőbázis és wellnessközpontban. Valamint idén két díjnyertes természetfilmet is vetít a Balassi Intézet a fesztivál idején: a Vad Magyarország című 52 perces, tudományos-ismeretterjesztő film, valamint az Ultra című 80 perces dokumentumfilmet.
Részletes programunkat hivatalos közösségi oldalunkon tallózhatják (https://www.facebook.com/CeaunBorsecFestival/), ahol sok egyéb érdekességgel is jelentkezünk a következő napokban.

 

 

 

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia