Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Egészségháza lesz Borszéknek
A városban nyújtandó egészségügyi szolgáltatások bővítését célozza az a több millió lejes beruházás, melynek következtében jövő év végéig teljes mértékben felújítják és kibővítik a borszéki járóbeteg-rendelők épületét.
2019-07-30
1594
A járóbeteg rendelők épülete

A napokban írta alá Mik József polgármester Bukarestben azt a szerződést, amely a helyi fejlesztések országos programja keretében lehetővé teszi a folyamat elkezdését. A korszerűsítés során új köntöst kap a háromszintes ingatlan, hőszigetelik az épületet. Teljes körű belső felújítást is végeznek majd. Ez azt jelenti, hogy átalakítják a belső tereket, kicserélik a víz és villanyhálózatot, illetve a fűtésrendszert. Utóbbit a középületek fűtését biztosító, uniós pályázatból megvalósuló biomassza alapú fűtésrendszerhez csatlakoztatják. A kivitelezés során az épület egy liftházzal is bővül, melynek révén a mozgáskorlátozottak közlekedését könnyítik meg. Ez utóbbi művelet jelentősen növeli a munkálatok árát.

A beruházás teljes értéke 2,184 millió lej, amelyből az állami támogatás 1,627 millió lej. Az 557 ezer lejes önrészen túl  az önkormányzatnak a tervezéssel kapcsolatos költségeket is finanszíroznia kell.

Mik József polgármester elmondta, a finanszírozási szerződés aláírásához elkészült egy megvalósíthatósági tanulmány. Ezt követi a kivitelezi tervek elkészítése, erre a következő időszakban írja ki a városháza a közbeszerzést. „Reményeink szerint jövő tavasszal a munkálatok is elkezdődhetnek” – említette az elöljáró. Hozzátette, a beruházás révén bővíteni szeretnék a fürdőtelepülésen elérhető egészségügyi szolgáltatásokat. A 2020 végére elkészülő új egészségházban az eddig működő két fogorvosi és egy családorvosi rendelőkön túl fül-orr-gégészeti, nőgyógyászati, belgyógyászati, szemészeti, munkavédelmi orvosi, illetve pszicholóhgiai szakrendelők is helyet fognak kapni.

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia