Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Főzzön a fenyők árnyékában, a borvízforrások szomszédságában!
Második kiadásához érkezett a multikulturális, művészeti és gasztronómiai fesztiválunk. Péntektől benépesül a sípálya környéke, három napig programok kavalkádját kínálja az idei Borszék Bogrács Fesztivál.
2019-07-11
681
Borszék Bogrács Fesztivál
Készen állunk!

Már a tavaly megtapasztalhattuk, a Borszék Bogrács Fesztivál egyik programja a főzőverseny. Idei vetélkedőnket július 14-én vasárnap tartjuk 10-15 óra között. Az érdeklődés máris óriási, hiszen az eddig jelentkezett csapatok száma meghaladja a kéttucatnyit.

A vetélkedőre jelentkezni még mindig nem késő, vasárnap reggelig bárki megteheti azt. A nevezéshez kövessék közösségi oldalunkon létrehozott eseményben szereplő utasításokat (https://www.facebook.com/events/309137210025546/), amely a nevezési űrlap kitöltési útmutatóit is tartalmazza. Ugyanitt található a verseny kétnyelvű szabályzata is. Fontos tudni, a jelentkezés érvényesítéséhez 150 lejes nevezési díjat kell fizetni, ezt a helyszínen lehet megtenni.

A fesztiválon a gasztronómiai vetélkedő „előjátékát” a kulináris világok szombati bemutatója adja. Ennek során 10 nemzeti kisebbség nyújt ízelítőt hagyományos konyhájukból a sípálya környékén kialakított bográcsok küzdőterén. A vasárnapi vetélkedőre bárki benevezhet, a háromtagú csapatoknak egyetlen, szabadon választott bográcsos ételt kell főzniük – legkevesebb 20 porciónyit. A zsűrizésnél többek között számítani fog a recept eredetisége, a szakmai hozzáértés, a tálalás esztétikája, a megadott tematika betartása, és természetesen az ízvilág. A nemzetközi gasztronómiai versenyek szabályzatának megfelelően a sorrendet az egyes zsűritagok által adott pontszámok átlaga határozza meg. A zsűrit Cosmin Dragomir, a GastroArt blog szerzője, Cristian Tabără neves televíziós szakember, illetve Konyari Sándor magyarországi mesterszakács alkotják, díjainkat pedig bőkezű támogatóink ajánlják fel. Ha bárkinek bármilyen kérdése merülne fel a főzőverseny-, vagy a fesztivál kapcsán, azt bárki könnyedén felteheti az esemény Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/CeaunBorsecFestival/), vagy a dordeborsec@gmail.com címen.

A kulináris és zenei kínálattal kecsegtető Borszék Bogrács Fesztivál programkínálatában a multikulturalitás és a kultúra egyaránt fontos elem, emellett pedig filmvetítések, tánc, különböző sportesemények, kiállítások, fotós és kerékpáros túra is szerepel a programban, amelyet ugyancsak Facebook oldalunkon lehet tanulmányozni.

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia