Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Kezdődhet a 49-es villa felújítása
Aláírták a kivitelezési szerződést, így napokon belül elkezdődhet Borszék egyik legpatinásabb ingatlanjának európai forrásokból történő felújítása.
2019-06-26
644

A műemlék épületként nyilvántartott valamikori 49-es villa kulturális, múzeumi, turisztikai, oktatási tevékenységeknek, konferenciák lebonyolításának fog helyet adni. Sikerült pontot tenni a közbeszerzési eljárás végére, így napokon belül elkezdődhet az egykori 49-es villa, ma 51-es Emil villaként ismert központi épület teljes körű felújítása. A kivitelezés jogát a bukaresti Alexander Business&Services Kft. nyerte el, a munkálatokat egy év alatt kell elvégezni.

Az elképzelések szerint a villa teljesen új köntöst kap, ügyelve arra, hogy a régi építészeti elemek is megmaradjanak, ezeket a lehetőségek szerint restaurálni fogják. A belső terek is teljes körű felújításon esnek át, az olyan szükséges épülettechnikai rendszerek kialakításával, mint például villanyhálózat, víz és csatornamű vagy éppen fűtésrendszer.

A munkálatokat lehetővé tevő finanszírozási szerződést tavaly januárban írta alá a városháza a gyulafehérvári Központi Fejlesztési Régió Ügynökségével. A közel hárommillió lej összértékű projektre 2 millió 675 ezer lej vissza nem térítendő támogatást biztosítanak az uniós források. Az épület teljes felújítása mellett az összeg fedezi mindazokat a költségeket, amelyek szükségesek az új rendeltetés kialakításához: kulturális, múzeumi, turisztikai, oktatási tevékenységeknek, konferenciák lebonyolításának fog helyet adni.

A város központi részén található épület 1924-ben épült, a borszéki műemlék épületek egyik legfontosabbja. Az államosításig vendégszálláshelyként, azt követően pedig lakóházként működött. Borszék önkormányzata a tulajdonosoktól 2015-ben vásárolta meg azzal a szándékkal, hogy visszaadja eredeti arcát és új rendeltetéssel is felruházza az ingatlant.

 

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia