Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Idén is vásárol könyveket a városháza
Több száz magyar és román kiadvánnyal bővül idén is a borszéki könyvtár állománya. A városi önkormányzat 10 ezer lejt fordít vásárlásra, az ezzel kapcsolatos közbeszerzési eljárás folyamatban van.
2019-06-27
614

„A vásárlási lista összeállításakor figyelembe vettük az elmúlt időszakban tapasztalt olvasási preferenciákat. Hiszen nem a polcoknak vesszük a könyveket” – fogalmazott Kiss Éva. A könyvtár munkatársa elmondta, széles a paletta, hiszen a gyermekirodalom, szerelmes könyvek, thriller, szépirodalmi művek is szerepelnek a beszerzendő könyvek között.

Mint kiderült, a rendelkezésre álló pénzkeretből 165 magyar és 135 román kiadványt vásárolnak, az ezeket tartalmazó szállítmányok folyamatosan érkeznek az intézményhez.

Az intézmény munkatársa elmondta, az elmúlt években sokat fejlődött a könyvtár, köszönhetően az állomány folyamatos bővítésének is. Amióta rendszeresek a könyvvásárlások, az olvasótábor is jelentősen megszaporodott. „Jelenleg 350 bérletes olvasónk van, nagyrészük aktív, visszatérő vendég. A megyei könyvtár szakemberei szerint a lakossághoz viszonyítva ez egy igen szép arány” – osztotta meg gondolatait Kiss Éva. Hozzátette, a cél az, hogy minél nagyobb olvasóközönséget vonzani a könyvtárba. Véleménye szerint örvendetes, hogy nagyos sok iskolás keresi fel a létesítményt akár szervezett formában is. A gyerekek rendszeresen olvasnak, és meg is osztják egymással olvasási élményeiket. „Az elemi osztályos tanítóival például nagyon jó az együttműködésünk, sok gyerekfoglalkozást tartunk. Ez fontos számunkra, hiszen nem lehet túl korán megszerettetni a gyerekekkel az olvasást” – jelentette ki a könyvtár munkatársa.

A borszéki városi könyvtár állománya mintegy 60 ezer kötetet számlál és folyamatosan bővül.  

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia