Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Félévnyi kultúra a városban
Igencsak felpörögtek az események városunk kulturális életében az év első felében. Számos minőségi előadás és esemény szemtanúi lehettünk, a résztvevők száma pedig azt mutatta, van igény az ilyen jellegű kikapcsolódásra.
2019-06-27
595

Január 22-én gyermekhangoktól volt hangos a kultúrotthon. Idén a  Magyar Kultúra Napja alkalmából olyan programsorozatot szerveztünk a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központtal közösen, amely a gyermekközönséget célozta meg. A gyergyószentmiklósi Halvirág Bábszínház előadásában óvodás és elemi osztályos gyerekek tekinthették meg „A kőleves” című népmesét. Az V-VIII osztályos diákok, valamint a felnőtt közönség számára a „Hunyadi Mátyás életterei” című kiállítás megnyitójára került sor, melynek záróakkordjaként  a Hargita Megyei Művészeti Népiskola diákjai, a helyi Andantini csoport Klemenz Gréta tanárnő vezénylésével Bartók Béla népdal feldolgozásokkal örvendeztették meg a közönséget.

Január 25-én Szent László király Erdély védőszentje című kiadványt mutattuk be, míg február 6-án a marosvásárhelyi Gruppen-Hecc Kabarétársulat előadása zajlott telt ház előtt. Márciusban a Gyergyói Szemle Tudományos Ismeretterjesztő Folyóiratot is bemutattuk az érdeklődők számára, és természetesen az 1848-49-es szabadságharcra is megemlékeztünk.Az ünnepséget követő napon pedig a Nagy István Művészeti Líceum diákjai hangversenyének örvendhettünk.  

Akár tavaszköszöntőként is értékelhetjük a Csíki Játékszín április 2-iki játékát, Pénzes Csaba Karády című színvonalas előadását követhettük figyelemmel. Május eleje egy igazi zenei csemegét tartogatott számunkra. A Patak Együttes május 5-én tartott koncertjén különleges élményben volt része a hallgatóságnak. Színvonalas produkcióinak lehettünk szem és fültanúi, egy olyan koncertnek, amilyennel még a borszéki közönség nem találkozott. Igazán sajnálhatja, aki kihagyta.

Talán nem túlzás, ha azt mondjuk, az év legszínvonalasabb előadásai közé sorolhatóak a Bekecs Együttes május 24-iki fellépései. A gyerekek számára például olyan produkciót mutattak be, ahol interaktív módon a kicsik is bekapcsolódhattak. A kibővített színpad adta lehetőségeket kihasználva, olyan fény és hangtechnikai eszközöket használtak, amellyel a profi tánc mellett a gyerekek és a felnőttek számára is bemutatott produkciók során elvarázsolták a közönséget. Mély érzelmeket átadó táncszínházi előadásokban volt részük a jelenlevőknek.

A június újabb két eseményt tartogatott: a hónap elején a XV. Hargitai Megyenapok keretében a Hargita Megyei Művészeti Népiskola diákjai, a helyi Andantini csoport tartott előadást Klemenz Gréta tanárnő vezetésével. Szintén a megyenapok részeként a gyergyószentmiklósi Glory Dicsőítő Zenekar közös ifjúsági szentmisén vett részt a helyi ifjúsági kórussal. A Szentmise végén a zenekar dicsőítő koncerttel örvendeztette meg a híveket. Június 14-én pedig a helyi iskolaközpont évzáró előadásának örvendhettünk.  

 

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia