Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek archívum
2022.12.23
Engedjük be a szeretetet otthonainkba!
A karácsonyi készülődés egy számomra különlegesen szép időszak, hiszen a keresztény világban a karácsony Jézus Krisztus, Isten egyszülött fia születésének az ünnepe.
2022.12.21
Idén sikerült folytatni a tömbházszigetelést
Saját forrásokból sikerült folytatni az év során a borszéki panellakások hőszigetelési programját. A Köves utcában található E3-as tömbház rehabilitációját fejezte be a kivitelező, a 20 lakrész tulajdonosa 24 hónap alatt kell kifizesse az önrészt.
2022.12.15
Megnyitottuk a Borszéki Gyógyfürdőt
Tizenkét évnyi megfeszített munka után végre elérkezett a sokak által várt pillanat: ma megnyitotta kapuit a borszéki FONTANA Gyógyfürdő. Több százan vettek részt a létesítmény ünnepélyes avatóján, köztük számos bukaresti és megyei hivatalossággal. Ez alkalomból ünnepi beszédek hangzottak el, a jelenlevők pedig a fürdőt is meglátogathatták.
2022.12.07
Mik József: a tennivalók soha nem érnek véget
Iskola, közösségi terek és középületek, wellness-központ építése, költségvetés kiegészítés és nyári turista idény-számos aktuális kérdés, amelyekről beszélgettünk Mik József polgármesterrel mandátumának felénél. 
2022.11.28
Idén is adventi vásárral készülünk az ünnepekre   
A vasárnap lezajlott ünnepélyes adventi gyertyagyújtással kezdetét vette ünnepségsorozatunk, amelynek révén a borszékiek adventi időszakát szeretnénk hangulatosabbá, meghittebbé tenni. Több helyi fellépő, minőségi előadások és karácsonyi vásár is szerepel az idei advent naptárban.
2022.11.07
FONTANA Gyógyfürdő: december 15-én nyitunk
Tizenkét évnyi megfeszített munka után végre elérkezett a sokak által várt pillanat: december 15-én a FONTANA Borszéki Gyógyfürdő megnyitja kapuit. Az ezzel kapcsolatos részletekről tartottunk sajtótájékoztatót az új létesítményben november 7-én, hétfőn.
2022.10.28
Visszanyertük balneo-klimatérikus fürdőhely státusunkat
A pénteki kormányülésen fogadták el azt a kormányhatározatot, amely újra balneo-klimatérikus státust biztosít Borszéknek. A döntés rendkívül fontos lépés a település életében, hiszen új lehetőségeket nyit a turizmusfejlesztés területén.
2022.10.25
Okos hulladéktárolókra és hulladékudvarra pályáztunk
Az önkormányzati testület jóváhagyását követően hét okos hulladékgyűjtő konténer és egy hulladékudvar létesítésének finanszírozására tettünk le pályázatot kedden, október 24-én. Ezekre összesen 4,51 millió lejt hívnánk le az Országos Helyreállítási Tervből (PNRR), az önrész értéke majdnem eléri a 39 ezer lejt.
2022.10.19
Nyilvántartásba vesszük az egyéni szennyvízgyűjtő és -tisztító rendszereket
A 2022/714-es számú kormányhatározat értelmében Borszéken is nyilvántartásba kell venni az egyéni szennyvízgyűjtő és -tisztító rendszereket. A jogszabálynak kettős célkitűzése van: az illegális gyűjtőrendszerek felszámolása és az ezek tevékenységéből származó káros környezetvédelmi hatások kiküszöbölése.
2022.10.10
Már igényelhető a fűtéspótlék
Miután évekig csak a legalacsonyabb jövedelműek részesülhettek fűtéstámogatásban, az energiaárak elszabadulása miatt a törvényhozók már tavaly megemelték a jövedelem felső határát. Idén sok változás nincs a fűtéspótlék igénylésével kapcsolatban.
2022.10.07
Segítsünk az Eigel családon!
A borszéki Eigel Kitty Patrícia, egy 9 éves kislány, aki születésétől kezdve autizmussal él. A diagnózis hallatán a család élete teljesen felborult. Kitty ugyan speciális fejlesztést igényel, ám mégis mosolygós, életvidám gyerek. Édesanyja állandó felügyelete alatt iskolába jár, első osztályos tanuló.
2022.09.29
Virtuálisan is látogatható Borszék
Immár Borszék is feliratkozott azon üdülőhelyek sorába, amelyek esetében virtuális sétán is részt vehetnek az érdeklődők. Több hónapos munka után sikerült a végére járni annak a projektnek, mely által a város két legfontosabb turisztikai útvonalát digitalizáltuk. Ennek megvalósítására két pályázatot is benyújtott a Pro Borsec-Borszékért Alapítvány a Borszéki Városházával együttműködve, mindkettőt Hargita Megye Tanácsa finanszírozta.
2022.09.27
Fűtésszezon: ne hanyagoljuk el a téli előkészületeket!
Rég nem tapasztalt méretű lakástűz volt Borszéken szeptember 18-án, a Kiss család otthona vált a lángok martalékává. Az eset kapcsán újfent felmerül a fűtésrendszerek előkészítésének fontossága még a hideg időszak beállta előtt.
2022.09.05
Sportközpont épül, fellendül a sportélet Borszéken
18 millió lejes beruházás révén újítjuk fel a Stadion utcában található sportbázist, a beruházást az Országos Beruházási Ügynökség (CNI) végzi el. Az ezzel kapcsolatos szerződést a napokban írtuk alá Bukarestben Cseke Attila fejlesztési miniszter jelenlétében.  A két és fél év alatt megvalósuló projekt során a létesítményt korszerűsítik és kibővítik.  
2022.08.29
Külsős helyszíneken kezdődik a tanév Borszéken
Ütemterv szerint halad a Zimmethasuen Szaklíceum épületének felújítása, ezzel együtt körvonalazódnak az ideiglenes oktatási helyszínek is. Mint ismeretes, a munkálat idejére az oktatást az épületben fel kellett függeszteni és külsős helyszínekre kihelyezni.
2022.08.10
Fesztiválaugusztus Borszéken: két eseménnyel folytatjuk
Míg az elmúlt hétvégén a városnapok nyújtottak kikapcsolódási lehetőséget, a következő időszakban is folytatjuk a fesztiválok sorozatát. . A következő 2 hétben a SMARTFest és a Nosztalgia Fesztivál szerepel a kínálaton. 
2022.08.02
Fesztiválaugusztus Borszéken, városnapokkal kezdünk
Ha augusztus első hétvégéjéről beszélünk, akkor egyértelműen a Borszéki Városnapok jutnak eszünkbe, Péntektől vasárnapig helyi értékeinket vonultatjuk fel a Hármasligetben található fesztiválterületen, ám nincs hiány a neves meghívottakból sem.
2022.07.27
Folytatjuk a tömbházszigetelést
Saját forrásokból folytatjuk a borszéki panellakások hőszigetelési programját. A fürdőtelepülésen még 3 tömbház és egy garzonlakásoknak otthont adó épületet kell felújítani, ezekből egyelőre egy tömbház hőszigetelésére kerül sor.
2022.07.19
Harmadik közbeszerzésnél a szociális lakások építése
Augusztus 12-ig várjuk az ajánlatokat az országos közbeszerzési rendszerben kiírt, szociális lakások építéséről szóló tenderünkre. A Regionális Operatív Programon keresztül megvalósuló, 5,8 millió lejes beruházással kapcsolatban ez a harmadik közbeszerzési eljárás, eddig nem sikerült kivitelezőt találni.
2022.07.14
Elkezdtük a biomassza fűtésrendszer kiépítését
Uniós pénzekből finanszírozzuk azt a napokban elkezdődött beruházást, melynek révén biomassza alapú fűtésrendszert építenek ki több középület számára.
2022.07.11
Az idei nyár legjobb receptje: Bogrács Fesztivál Borszéken.
Ötödik alkalommal válik pár nap erejéig Erdély gasztronómiai fővárosává Borszék. Ám ezúttal sem csupán a kulináris élményekre fókuszálunk, hanem igazi sport és kulturális csemegét is kínálunk vendégeinknek. Mindezek mellett a gyerekekre is gondoltunk, felejthetetlen élményt kínálva számukra is
2022.07.07
Folyamatosan kezeljük a medveproblémát!
Az utóbbi időszakban azt tapasztalhattuk, hogy egyre több medve portyázik településünk adminisztratív területén. A vadállatok a Tündérkertben, a sípálya környékén voltak inkább jelen, esetenként a város belterületén is felbukkantak. Tudatában vagyunk a helyzet súlyosságának, ezért az önkormányzat minden törvényes eszközt bevet a jelenség visszaszorítására.
2022.07.05
Elkezdődött a közvilágítás felújítása
A közvilágításra elhasznált energiamennyiség több mint 80 százalékát spórolja meg Borszék azzal a beruházással, aminek a napokban kezdett neki a kivitelező.
2022.06.16
Több beruházás is elkezdődik, újakat is kezdeményezünk
Elkezdődött az iskola felújítása, júniusban előreláthatólag a közterületek felújítása kapcsán is felvonul a kivitelező – íme két, a város életében igen fontos fejlesztés lép a megvalósítás fázisába. Ezzel együtt több más beruházás érkezik a kivitelezési szakaszba, illetve újabbakra is van kilátás. A városfejlesztési folyamatok jelenlegi állását vettük górcső alá Mik József polgármesterrel.
2022.06.13
Fogadjuk a kéréseket az elektronikus szociális utalványok kiállítására
Borszék város Polgármesteri Hivatalána – Szociális iroda - 2022. június 20-tól, kezdődően vesszük át a szociálisan rászoruló személyek kérelmét a 2022. június 1. - december 31. között kiadott szociális utalványok elektronikus úton történő odaítélésére, a 2022/63-as kormányrendelet előírásainak megfelelően.
2022.06.09
Kevés otthont kell meglátogatniuk a számlálóbiztosoknak
Elkezdődött a romániai népszámlálás második szakasza: július 17-ig számlálóbiztosok keresik fel mindazokat, akik eddig nem válaszoltak vagy hiányosan töltötték ki interneten a cenzus kérdőívét a március 14. és május 27. közötti önkitöltéses fázisban. Utóbbiban nagyon jól teljesítettek a borszékiek, 93,5%-os volt a részvételi arány.
2022.05.05
Borszéki gyógyfürdő: kezdődik a személyzet toborzása
Tizenkét évvel az első kapavágás után egy nagyon fontos pillanat szemtanúi lehettünk: megtörtént a borszéki új gyógyfürdő és wellnessközpont műszaki átadása. Ezzel kezdetét vette a létesítmény üzembe helyezésének folyamata, ennek része a munkaerő toborzás is.  Tizenhét beosztásba összesen 55 személy alkalmazására kerül sor a következő időszakban.
2022.05.02
Újra problémát okoznak a medvék
A tavasz közeledtével a medvék is megjelentek Borszéken. Az elmúlt hétvégén szombaton 15 órakor láttak a Kárpátok utcában egy anyamedvét kószálni 2 boccsal. A polgármesteri hivatal már április közepén egyeztett az illetékes hatóságokkal, illetve a szomszédos települések vezetőivel a medvekérdés rendezése érdekében.
2022.03.10
Hétfőn kezdődik a népszámlálás
Március 14-én kezdődik és több szakaszban zajlik a Romániai népszámlálás. Első körben digitálisan tölthetők ki a kérdőívek, ezt követi majd a hagyományos formátumú népszámlálás. Borszéken a polgármesteri hivatalban és a turisztikai információs irodában segítünk az online kérdőívek kitöltésében.
2022.03.08
Felújítjuk a borszéki sportbázist
18 millió lejes beruházás révén újítjuk fel a Stadion utcában található sportbázist, a finanszírozást a fejlesztési szaktárca hagyta jóvá. A két és fél év alatt megvalósuló projekt során a létesítményt korszerűsítik és kibővítik.
2022.02.25
Mik József: erőt kell mutatnunk a turizmusfejlesztés érdekében
Borszéken találkoztak február 24-25-én a hazai turisztikai települések képviselői. A Turisztikai Üdülőhelyek Szövetsége (TÜSZ) által szervezett kétnapos konferencián a megbeszélések középpontjában a romániai üdülőhelyek helyzete állt a koronavírus világjárvány összefüggésében, valamint a következő hónapokban gyakorlatba ültetett nemzeti beruházási programokból származó finanszírozási lehetőségek.
2022.02.17
Egy nagy lépéssel közelebb a nyitáshoz
A borszéki wellness és kezelőközpont Hargita Megye Tanácsa által támogatott beruházásainak műszaki szemléjére került sor február 17-én. Bútorzattal a kézdivásárhelyi Promobil bútorgyár szerelte fel a komplexumot, mint Birta Antal, a megyei tanácsa Vagyongazdálkodási igazgatóságának vezetője elmondta, közel 2 millió lej értékben, 7 hónap alatt, több mint 180 tételt szállítottak le.
2022.02.02
Mik József: a fejlesztéseket helyezzük előtérbe
Akárcsak a korábbi években, ezúttal is a fejlesztésekre fordítja a borszéki városháza idei költségvetésének több mint felét. Több uniós forrásból finanszírozott pályázat kivitelezése is elkezdődik az év során. Ugyanakkor, ha minden az elképzelések szerint alakul, nyáron az új wellness-központ is megnyitja kapuit. A 2022-es tervekről Mik József polgármester számol be.
2022.01.26
Pályázati támogatás a Nosztalgia Fesztiválra!
Két év kihagyás után ismét időutazásra hívtuk az érdeklődőket tavaly nyáron. 2021 augusztus 14-15 között, a Nosztalgia Fesztivál nyolcadik kiadásán újfent felélesztettük az arisztokrácia századfordulós világát. Az esemény lejárta után is maradt tennivaló bőven, még pályázati támogatás is érkezett a tavalyi eseményünkre.
 
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Fotógalériánkbólfotógaléria megtekintése
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia
Ghiseul.ro