Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Immár bobozni is lehet Borszéken
Alig fél évvel a finanszírozási szerződés aláírása után a Turisztikai Minisztériummal, elkészült a borszéki Reménység Síközpontban található „nyári” bobpálya. A létesítményt szerdán délután adták át ünnepélyes keretek között.
2019-10-23
991
Rédai Botond
Ünnepélyes keretek között avattuk új bobpályánkat

 „Sikerült egy újabb beruházás végére járni Borszéken. Ezelőtt két évvel indítottuk újtára a projektet, az ötlet pedig Ausztriából származik, ott láttunk hasonló beruházásokat” – kezdte ünnepi beszédét Mik József. Borszék város polgármestere kiemelte, a cél az volt, hogy a sípálya adottságait kihasználva lehetőséget teremteni arra, hogy a hómentes időszakban is használni lehessen a komplexumot. Az elöljáró hozzátette, olyan további fejlesztéseken is gondolkoznak, melyek révén olyan kalandparkot alakítanának ki, amelyben az év minden hónapjában ki tudják szolgálni az ide érkező turistákat.

 A borszéki városvezetés turizmusfejlesztés irányában tett erőfeszítéseit méltatta Barti Tihamér. Hargita Megye Önkormányzatának alelnöke szerint a bobpálya nagyon fontos beruházás Borszéknek.  „Már a település hírneve is tudja vonzani a turistákat, ezzel a szolgáltatás bővítéssel viszont a vonzerő tovább erősödik. A fürdőtelepülés számára fontos, hogy lehetőségeihez mérten bővítse turisztikai kínálatát. Kell merni nagyot álmodni, ezt a polgármester úr megtette, ennek köszönhetően a város folyamatos átalakuláson megy át” – jelentette ki az alelnök.

 Bende Sándor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség parlamenti képviselője a beruházás megvalósulásának módját ecsetelte. „Az elmúlt tíz évben mindig segítettük Borszéket, és a segítség a kulcs kifejezés. Hiszen segíteni csak azt lehet, aki dolgozik. Örvendek, hogy ilyen csapata van a városnak, hiszen az általuk befektetett munkával jelentősen megváltoztatták az elmúlt évtizedben a település arculatát” – nyugtázta a politikus. Hozzátette, a turistáknak nyújtott szolgáltatások terén van még mit tennie a városnak. Az önkormányzat szándéka és törekvése erre megvan, emellett a borszéki lakosokon múlik, hogy társulnak-e ezekhez az erőfeszítésekhez.

A beruházás értéke 5,25 millió lej, ebből a turisztikai minisztérium mintegy 4 millió lejt biztosított, Hargita Megye Önkormányzatának hozzájárulása 400 ezer lej. A pálya hossza 1,5 kilométer, a sípálya felvonója juttatja fel a szánkókat az 572 méteres pálya legmagasabb pontjára és innen következhet a 860 méter hosszú lecsúszás. Egyszerre 32 szánkó lehet a pályán, és 6-9 percet jelent egy kör. A létesítmény a tavaszi-őszi időszakban működni, a tél beálltával leszerelik azt. A bobpálya idén addig működik, ameddig az időjárási körülmények lehetővé teszik. Hétköznapokon 14-17 óra között lehet szánkózni, hétvégén 12-17 óra között. Egy út felnőtteknek 10 lejbe, gyerekeknek 5 lejbe kerül.

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia