Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
Borszék Bogrács Fesztivál: elfogyasztottuk az előételt
Fotókiállítás, sportvetélkedők, filmnézés, hagyományos termékek vására és kiváló zenei élmény – ezek voltak a Borszék Bogrács Fesztivál első napjának hozzávalói.
2019-07-12
962
Borszék Bogrács Fesztivál
Mintegy 80 résztvevője volt tájfutó versenyünknek

 A napot takarítási akcióval kezdtük. Több mint félszáz 18 év alatti fiatal járta végig a fürdőtelepülés központját összegyűjtve az ott talált hulladékot. Ezt követően Mik József borszéki polgármester és Simion Suciu, a Román Tájékozódási Futó Szövetség alelnöke jelenlétében dördült el a startpisztoly tájfutó versenyünkön. Közel 80 résztvevő mérte össze erejét három különböző útvonalon: fehér (2 km.), piros (3,5 km.), fekete (5 km.). A résztvevők közel fele 18 éven aluli volt, ami igencsak örvendetes a sportág borszéki jövőjét illetően. A versenyzők között találhattuk Ráduly Róbert Kálmánt, Csíkszereda polgármesterét is, aki családjával vett részt a futamon. A verseny legidősebb versenyzője a 87 esztendős nagyernyei (Maros megye) Dopovec Gyula volt. Gyuszi bácsi, mint azt kérdésünkre bevallotta, nyugdíjas éveiben ismerkedett meg a sportággal, és körülbelül egy évtizede állandó résztvevője a versenyeknek. Természetesen, a szervezők a díjátadási ünnepség során színpadra hívták Gyuszi bácsit és oklevelet, illetve ajándékot adtak át neki, megköszönve kitartását és a sportág iránti hűségét és szeretetét. 

A délutáni órákban a magasba repülhettünk a madarakkal, érezhettük a tengeri szellőt a messzi Skandináviában, vagy a lombok susogását a Kárpátok erdeiben, találkozhattunk elbűvölő vadállatokkal. Hogyan valósult meg mindez? Ellátogattunk a Milvus fotókiállításra, amely a borszéki új kezelőbázis és wellnessközpontban tekintető meg.

A Vad Magyaroszág című nagyszerű dokumentumfilm megtekintése után a Wi-Fi, Kalandor és 4S Street zenekarok biztosították a kiváló zenét és a fantasztikus hangulatot az esti órákra.

 

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia