Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Hírek
A rajztábor alkotásaiból nyílt kiállítás
A kiállítás az alkotói folyamat utolsó pillanata, a legszebb epizód – hangzott el azon a vasárnapi kiállítás megnyitón, melynek keretében a június végén fiataloknak megtartott alkotótáborban készült műveket mutatták be.
2019-07-09
693

Június utolsó hetében a borszéki fiatalokat várták foglalkozásokra, melyek során a rajzolás és a festészet rejtelmeiben merülhettek el Móga Attila, a csíkszeredai Tanulók Házának szakképzett oktatójának vezetésével. A helyi kultúrotthonban kialakított tárlat megnyitóján az egyhetes program során készült alkotásokat tekinthették meg az érdeklődők.

A kiállítással kapcsolatban Móga Attila elmondta, az általános témakör Borszék volt, mindenkinek saját szemszögéből kellett górcső alá vennie a települést. „Úgy gondoljuk, hogy egy nagyon jó képanyag jött össze. Látszik, hogy ugyanúgy tudunk érezni. Aki a korabeli Borszékot ábrázolja az valószínüleg nosztalgiázik, kritizál, vagy rámutat egy problémára. Aki a térség természeti szépségeit, vagy állatvilágát ábrázolja is közös nyelvet beszél. Itt a kép nyelv, a forma a szó. Természetesen mindenki más szavakkal fogalmaz. Ez normális. Nem szeretnénk a munkákat hasonlítgatni, hiszen sokan különböző korosztály vagyunk. Jelen voltak a helyi képzőművészek is. Kiemelném Fazakas Emesét és Puskás Attilát, akiknek ezúttal is köszönjük, hogy itt voltak. És nem utolsó sorban meg szeretném köszönni azoknak a gyermekeknek és fiataloknak, akik részvételükkel támogatták ezt a kezdeményezést” – fogalmazott a tárlat anyagával kapcsolatban az oktató. Móga meglátása szerint az egyhetes közös programmal sikerült megteremteni az alkotói tevékenység elengedhetetlen feltételeit. Az elkészült alkotások is ezt mutatják.

A június 24-30 között megtartott tábor apropóját Ady Endre halálának 100-ik évfordulója adta. A napi négy órás foglalkozásokat a helyi kultúrotthon emeleti termében tartották. A szervezők vallomása szerint az oktatási rendszer által biztosított heti egy órányi foglalkozás nem elégséges alkotói tevékenységekre. Az alacsony óraszám miatt a fiatalok képzőművészetek iránti érdeklődése alacsony, ennek veszélye pedig az, hogy az alkotásra hajlamos fiatalok is elvesztik képességeiket. A Borszékért Alapítvány által szervezet és a Communitás Alapítvány által támogatott rendezvény ezt a hiányosságot próbálta részben pótolni. A kiállítás anyagát a borszéki kultúrotthonban lehet megtekinteni.

 

 

 

 

 

Vissza
Eseménynaptár
Elérhetőség

Elérhetőségek
Cím: Kárpátok utca 6 szám/A, Borszék
Telefon: +40 266-337-001

Órarend Borszék Városháza
Hétfő: 09.00 – 13.00
Kedd: 09.00 – 13.00
Szerda: 09.00 – 13.00
Csütörtök: 09.00 – 13.00
Péntek: 09.00 – 13.00

Szóvívő
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesüljön híreinkről és eseményeinkről!
Hírek archívum
 
 
 
Borszék változatos és gazdag erőforrásokkal rendelkezik, ezek közül is kiemelkednek természeti kincsei.
Kereskedelmi és balneológiai szempontból is jelentős vonzerővel bírnak ásványvíz forrásai.
BorszékElképesztő panorámák, energiadús források, a borszékiek vendégszeretete – ez a meghívónk, egy egészséges meghívó a Tündérek Kertjébe.

Köszönjük a fotósok támogatását :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

A weboldal fejlesztés alatt áll!
Elérhetőségek
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Kárpátok utca, 6 szám/A, Borszék város, Hargita megye, 535300, Románia