Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
S-a încheiat reabilitarea clădirii dispensarului uman
O clădire înfrumusețată și cu un interior modern îi așteaptă pe pacienții care beneficiază de serviciile dispensarului uman din Borsec. Reabilitarea clădirii a început în luna iunie al anului trecut, predarea imobilului de către constructor a avut loc zilele trecute.  Prin proiectul finanțat din fonduri guvernamentale, se are în vedere extinderea serviciilor medicale din localitate.
2021-11-23
978
rin proiectul finanțat din fonduri guvernamentale, se are în vedere extinderea serviciilor medicale din Borsec

Prin lucrările recent încheiate exteriorul clădirii a fost renovat, izolat termic. Interiorul imobilului de trei nivele a fost, la fel, complet reabilitat: au fost  înlocuite instalațiile electrice și sanitare, respectiv sistemul de încălzire. Au fost amenajate mai multe cabinete medicale noi, iar clădirea a fost dotată și cu un ascensor, pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilități.

Bugetul total al proiectului a fost de 2.184.000 lei, din care 1.627.000 este finanțarea prin programul PNDL, iar 557 mii lei este aportul propriu al primăriei. Pe lângă aceste costuri, primăria a mai trebuit să suporte și costul întocmirii proiectului tehnic.

În paralel cu renovarea dispensarului, în vecinătatea clădirii, am început, din fonduri proprii,  construirea unui garaj pentru serviciul județean de ambulanță. Imobilul va fi finalizat anul viitor și va beneficia și de un sistem de încălzire electrică. 

Prin modernizarea dispensarului , localnicii vor beneficia de mai multe servicii medicale: pe lângă cele existente deja (cabinete de stomatologie și medicină de familie), imobilul va găzdui și cabinete de ginecologie, ORL, medicină internă, psihologie și medicina muncii. „Negocierile sunt în curs de desfășurare, sperăm că vom încheia contracte cu medici specialiști cât mai curând posibil” – a declarat Mik József. Primarul a explicat faptul că în viitorul apropiat în clădirea dispensarului se va muta și punctul de lucru din Borsec al serviciului județean de ambulanță Harghita, construirea garajului deservind acest scop.

Mai trebuie amintit faptul că la parterul clădirii funcționează din luna februarie, în cadrul cabinetului de medicină de familie, și un centru de vaccinare împotriva Covid 19.

 

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro