Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Știri
Au fost date în folosință locuințe pentru medici
Două locuințe pentru medici au fost construite în Borsec cu scopul de a atrage medici specialiști la centrul balnear care este aproape de a fi dat în folosință. Construcția imobilului a fost finanțat de guvernul maghiar prin Fundația Studium Prospero din Târgu Mureș.
2021-05-14
1110

Vineri după amiaza a avut loc în fața reprezentanților guvernului de la Budapesta, a Fundației Studium Prospero și ai autorităților locale, festivitatea de inaugurare a imobilului care găzduiește două locuințe pentru medici.

În discursul său festiv primarul orașului Borsec, Mik József, a declarat faptul că finalizarea acestor locuințe este un nou pas important în dezvoltarea orașului. „De aproape un deceniu depunem eforturi importante pentru dezvoltarea infrastructurii și a diferitelor servicii din acest oraș. Fiecare reușită e un pas important pentru noi” – a explicat edilul, mulțumind totodată guvernului maghiar pentru sprijinul acordat în dezvoltarea stațiunii.

Scopul construirii acestor imobile este ca să contribuie la asigurarea condițiilor necesare medicilor din Ardeal pentru a se afirma pe meleagurile natale -  a declarat la rândul său în cadrul festivității secretarul de stat al guvernului maghiar Pótápi Árpád János. Politicianul și-a exprimat speranța că în imobil vor locui familii de medici care vor să-și construiască un viitor în Borsec.

În discursurile ce au urmat, deputatul UDMR Bende Sándor, Tubák Nimrod, președintele Asociației Medicilor Rezidenți și secretarul de stat la Ministerul Sănătății din România, Vass Levente, directorul administrativ al Fundației Studium Prospero au ținut să aprecieze importanța acestui moment. „Colaborarea dintre guvernul maghiar și fundația noastră are mai multe beneficii: alături de construcția de locuințe de serviciu am reușit să oferim în ultimii ani mai multe burse de cercetare și de studii” – a punctat Vass.

Imobilul construit în Borsec are aria total desfășurată de 331,2 mp., și conține o locuință cu trei camera, respective una cu patru camere. Valoarea totală a investiției se ridică la 800.000 de lei.

 

Înapoi
Calendar evenimente
Contact rapid

Date de contact Primăria Borsec
Adresa: strada Carpați nr. 6/A, Borsec
Telefon: +40-266-337 001

Orar Primăria Borsec
Luni: 09.00 – 13.00
Marti: 09.00 – 13.00
Miercuri: 09.00 – 13.00
Joi: 09.00 – 13.00
Vineri: 09.00 – 13.00

Purtător de cuvânt
Rédai Botond
Email: press@primaria-borsec.ro

Newsletter
Abonati-vă la newsletter pentru a primi cele mai noi informații!
Arhiva stiri
 
 
 
Stațiunea balneară Borsec are resurse bogate și diverse, dintre care sunt remarcabil de importante resursele sale naturale.
Dintre resursele naturale, au un rol remarcabil de importante apele minerale, datorită valorii lor comerciale și balneologice.
BorsecPanorame superbe, izvoare de energie și ospitalitatea borsecenilor – e invitația noastră, o invitație sănătoasă în Poiana Zânelor

Mulțumim pentru sprijin fotografilor :
Benkes Zsolt, Móga Attila, Ioan Ungureanu

Pagina este sub constructie!
Contact
+40 266 337 001
primaria@primaria-borsec.ro
Str. Carpați, Nr. 6/A, localitate Borsec, județ Harghita, 535300, România
Ghiseul.ro